Sari la conținut

Mai sănătos și mai fericit prin puterea minții

 

Impactul gândirii pozitive asupra stării generale de bine (trupeşte, sufleteşte) nu mai trebuie demonstrat. De mult. Şi tot mai multe tehnici sunt la îndemâna celui dispus să lase energia universală să curgă neîngrădit, via mentalul propriu şi cu punct terminus în acea zonă din fiinţa lui (trup, suflet, sprit) unde s-a infiltrat dezechilibrul, provocând boală, nelinişte, nefericire. Să alegem în cunoştinţă de cauză!

Odată decişi să ne familiarizăm cu principalele tehnici mentale sau psihocorporale care dezvoltă capacitatea minţii de a dirija (sau ghida, mai blând spus) întreaga nostră fiinţă spre starea de bine, începem cu…

AUTOSUGESTIA CONŞTIENTĂ SAU AUTOHIPNOZA

Dezvoltată de către Emile Coue, la începutul secolului trecut, autosugestia conştientă era metoda-matrice, din care s-au desprins (pentru ca apoi să evolueze pe cont propriu) cele mai multe metode de dezvoltare personală.

Iată cum o defineşte chiar autorul ei:

”Avem în noi o forţă incalculabilă care, mânuită în mod inconştient, ne poate face mult rău. Dacă, însă, o dirijăm corect şi înţelept, ne face stăpâni pe noi înşine şi ne ajută să ne ferim – şi să îi ferim şi pe ceilalţi – de suferinţa fizică şi morală şi să trăim fericiţi, indiferent de condiţiile obiective care ne sunt date într-un moment sau altul.”

Instrucţiuni de folosire

Exerciţiul autosugestionării impune un calm interior desăvârşit. Trebuie să ”facem linişte” în noi, pentru a ne concentra asupra obiectului dorinţei noastre.

Mai departe: pentru a da rezultatele scontate, autosugestia trebuie să acţioneze asupra unei realităţi posibile, şi nu asupra simplei dorinţe. De exemplu: sugestia ”Sunt capabil să reuşesc!” este un fapt, o realitate posibilă, pentru că incapacitatea (neputinţa de a reuşi) se naşte din îndoială, iar nu din realitatea în sine. Cu alte cuvinte, când practicăm autosugestia şi gânduri contradictorii încep să se bată cap în cap, nu trebuie să le alungăm sau să le opunem rezistenţă. Ci să ne întrebăm ce bază au, de vreme ce se afirmă cu atâta tărie. Şi să le despicăm în patru, încercând să înţelegem la ce ne-ar folosi dacă am face ”ce spun ele”. Au caracteristicile ţelului pe care ni l-am propus? Şi dacă nu, la ce bun să le mai dăm putere asupra noastră?

Pasul următor: ajungem în punctul în care simţim realitatea (potenţialitatea devine realitate în mintea noastră, iar de aici are cale liberă pentru a se concretiza).

Autosugestia este un mijloc extrem de puternic de stimulare a forţelor latente în noi. Şi pe care le ”dirijează” astfel încât să nu ne mai complacem în îndoială şi negativitate, ci să descoperim pozitivul care nu cere decât să îi permitem să crească în noi, să ”ne cotropească”, spre binele nostru cel mai înalt.

19 EXEMPLE CONCRETE

Relaxare, som odihnitor, încredere în sine… Tu la ce capitol eşti deficitar? Specialiştii îţi spun ce formule de autosugestie să foloseşti, ca să rezolvi definitiv problema.

  1. Vrei să scapi de stres, angoase, anxietate: Formula de autosugestie este: ”Cu fiecare zi care trece sunt tot mai calm, mai destins şi mă simt mai liber”.
  2. Te chinuie insomnia:Cu fiecare zi ce trece adorm tot mai uşor, am un somn tot mai profund, pun capul pe pernă seara şi mă mai trezesc doar dimineaţa”.
  3. Vrei să îţi atingi mai iute ţelurile:Începând de azi şi până la data de … (anul, ziua, ora, de la caz la caz)… obţin/realizez ……… (descrii obiectivul), deci acţionez în acest sens”.
  4. Îţi lipseşte puterea de concentrare:Cu fiecare zi, simt cum capacitatea mea de atenţie şi de concentrare creşte vertiginos”.
  5. Nu ai destulă încredere în tine:Am încredere în mine însumi şi mă simt excelent în propria piele”. Sau: ”Mă vizualizez încrezător în mine şi devin încrezător”.
  6. Vrei să ai (mai mult) succes:În fiecare zi îmi multiplic valoarea cu o sută şi am tot atât de mult succes”. Sau: ”Mă gândesc la succes şi atrag succesul”.
  7. Ca să îţi învingi timiditatea:Iubesc oamenii, îmi pasă de ei şi merg în întâmpinarea lor”.
  8. Pentru stăpânirea emoţiilor:Sunt din ce în ce mai stăpân pe spiritul şi pe emoţiile mele”.
  9. Ca să nu mai tergiversezi lucrurile şi să treci la acţiune:Fac ce am de făcut atunci când trebuie făcut”. Sau: ”Fericirea constă în acţiune, deci trec la acţiune”.
  10. Ca să îţi învingi temerile şi fobiile:Reuşeşc tot mai bine să-mi îmblânzesc fricile (înălțimea, spaţiile închise/deschise, aglomeraţia etc.) şi mă simt tot mai în largul meu când am de a face cu ele”.
  11. Ca să scapi de suferinţe fizice trecătoare (dureri, ameţeli etc.):Când o să mă trezesc, o să fiu în mare formă, plin de energie şi o să mă simt perfect în pielea mea.” Sau: ”Când o să mă trezesc, capul meu (dintele, stomacul etc.) va fi în perfectă armonie cu restul corpului meu şi mă voi simţi foarte bine”.
  12. Ca să scapi de un tic:De îndată ce… (duc mâna la gură, ca să îmi rod unghiile/încep să bat darabana cu degetele pe masă etc.), devin conştient de gestul meu, mă calmez şi mă controlez”.
  13. Acceptarea de sine:Mă iubesc aşa cum sunt şi sunt conștient de calităţile mele”.
  14. Pentru starea generală de sănătate:Starea mea de sănătate este din ce în ce mai bună, aşa că până la data de… voi reuşi să… (ies singur din casă/renunţ la tratament etc.). Sau: ”Mă vizualizez sănătos, mă gândesc la sănătate şi îmi regăsesc sănătatea”.
  15. Pentru a ajuta un organ să se vindece:Vizualizez vindecarea părţii bolnave din corpul meu”.
  16. Arsuri, veruci, acnee şi alte probleme ale pielii:Pielea (piciorului, mâinii, feţei mele etc.) se regenerează pe zi ce trece şi în curând va fi perfect vindecată”.
  17. Probleme respiratorii:Zi după z, îmi reglez tot mai bine respiraţia şi aspir la vindecare”.
  18. Diabet:Urmez un regim alimentar sănătos şi echilibrat şi sănătatea mea este din ce în ce mai bună”.
  19. Cancer:Închid fiecare celulă afectată într-un cerc de lumină albă, pe care o evacuez din corpul meu, pentru a obţine vindecarea”.

Nu mai este de mult un secret: gândirea pozitivă are impact absolut asupra întregii noastre fiinţe. Este un dat. Pur şi simplu, aşa suntem concepuţi şi croiţi. Nouă ne rămâne partea cea mai uşoară: să acceptăm, să aprofundăm, să exersăm. Spre binele nostru cel mai înalt.

După ce ai aflat aceste informații, ai putea fi interesat să citești și:

Șlefuitorul de diamante

Relaxare instantanee

50 de idei care-ți schimbă viața

Dincolo de gândirea pozitivă

Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul

 

Licenţa Creative Commons
„Mai sănătos și mai fericit prin puterea minții” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Un comentariu la „Mai sănătos și mai fericit prin puterea minții”

Lasă un răspuns