Sari la conținut

Soldatul care a continuat să lupte 27 de ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în momentul de vârf al expansiunii japoneze din Pacific, existau garnizoane japoneze pe mii de insule mici, răspândite pe o enormă suprafață a oceanului. În decembrie 1944, soldatul Hiroo Onoda și un grup restrâns de soldați de elită au fost trimiși în Insula Lubang în Filipine. Misiunea lor era să distrugă pista aeriană și facilitățile portuare.

Grupul nu a reușit să distrugă pista aeriană, astfel că forțele americane și filipineze au putut captura insula în februarie 1945. Majoritatea soldaților japonezi au fost fie omorâți, fie luați prizonieri. Însă Hiroo Onoda și alți trei au reușit să fugă în zona deluroasă, unde au jurat că vor continua lupta.

În octombrie 1945, cei patru au găsit un afiș pe care scria că ”Războiul s-a terminat pe 15 august. Coborâți din munți.”. Onoda a fost însă convins că nu era vorba decât de propaganda Aliată care urmărea capturarea soldaților inamici. Astfel că acest grup de soldați a continuat să lupte chiar și după ce războiul s-a încheiat. Hiroo Onoda a ajuns să fie penultimul soldat japonez care lupta încă în al Doilea Război Mondial, deși acesta se încheiase înainte cu 27 de ani.

Cine sunt soldații?

În anumite momente soldații suntem chiar noi. Continuăm să ne luptăm cu noi înșine chiar și după ce războiul s-a încheiat. Avem resentimente sau regrete care țin de trecut și continuăm să le reproșăm oamenilor greșelile pe care le-au făcut față de noi în trecut. Rememorăm scenarii care ne-au afectat cândva, sau pur și simplu păstrăm instincte dezvoltate în copilărie pentru a servi unui scop util, dar care devin nefolositoare atunci când devenim adulți.

De exemplu, în copilărie mulți dintre părinți își învață copiii să vorbească doar atunci când sunt întrebați, să nu îi contrazică și să nu intervină în discuțiile adulților. În cazurile mai grave, când se folosește și abuzul verbal sau fizic, copiii învață un nou reflex: acela de a-și reprima ideile și nevoile. Acest tip de inhibiție continuă și în adolescență și la maturitate, blocându-le dezvoltarea potențialului pe cele mai profunde niveluri.

Un alt exemplu este că mulți fumători au început acest viciu în adolescență din diverse motive copilărești. Totuși continuă să fumeze chiar dacă nu mai rezonează cu motivele pentru care s-au apucat inițial de fumat.

Începe să lucrezi cu tine însuți pentru a cunoaște următorul nivel al împlinirii personale

O parte dintre tiparele mentale, comportamentele și trăirile experimentate în trecut nu îți mai sunt de folos în prezent. Nu te mai reprezintă și nici te ajută să evoluezi. De aceea, este necesar să te observi în mod constant. Să fii preocupat de dezvoltarea ta și să lucrezi cu tiparele mentale și comportamentale care observi că te blochează și te țin pe loc. Este necesar să te modelezi în mod permanent pentru că doar așa poți deveni cea mai frumoasă versiune a ta. Să închei luptele cu tine însuți și să te adaptezi situațiilor prezente, astfel încât să poți transforma fiecare zi într-o treaptă a evoluției tale.

După cum se știe, mintea umană este sediul tuturor comportamentelor, emoțiilor, trăirilor și scenariilor dorite sau nedorite, din trecut. De aceea pentru îmbunătățirea lor trebuie să apelăm la mintea noastră, mai exact la partea “necunoscută” a sa: mintea subconștientă.

Remodelează-ți personalitatea prin paternuri hipnotice

Există nenumărate tehnici care te ajută să rescrii în subconștient comportamentele și tiparele mentale nedorit (să te lași de fumat, să redescoperi încrederea în sine, să treci peste traumele și fobiile din trecut), însă majoritatea metodelor presupun fie prezența unui mentor care să te ghideze în procesul transformațional, fie e nevoie ca tu însuți să studiezi practicile de schimbare a tiparelor negative și să le experimentezi perioade lungi de timp.

De aceea o metodă mult mai ușor de aplicat și la îndemâna oricui, care nu necesită mentor și nici ani întregi de studiu și practică, este metoda care combină stimularea mentală cu paternurile hipnotice (citește mai multe detalii aici). În prezent echipa noastră de cercetare lucrează la construirea unor programe de rescriere a subconștientului care îți pun la dispoziție o serie de materiale eficiente și extrem de utile în lucrul cu tine însuți. Ele pot fi folosite doar împreună cu tehnologia Mind Synergy și nu vor fi disponibile decât pe www.aimgroup.ro

Primele trei programe care vor fi lansate sunt dedicate următoarelor trei domenii:

Programul1 – Motivația, „Creează-ți tipare mentale pentru succes și atinge-ți cu ușurință obiectivele” – este un program dedicat celor care au nevoie de claritate pentru a-și descoperi obiectivele în viață și de energia necesară pentru a le atinge.

Programul2 – Hipertensiunea, „Schimbă-ți în mod natural și ușor obiceiurile care provoacă hipertensiunea arterială” – este un program care îi susține pe cei diagnosticați cu hipertensiune arterială, astfel încât ei să producă ușor schimbări pozitive în alimentația și în stilul lor de viață.

Programul3 – Învățarea accelerată, „Îmbunătățește-ți instantaneu capacitatea de învățare și accesează memoria de lungă durată” – este un program care creează transformări masive în abilitatea noastră de a învăța, deoarece are la bază accesarea directă a memoriei de lungă durată.

Programele de Învățare Multimedia, PIM ale dispozitivului Mind Synergy vor fi lansate în curând pe site-ul echipei Aimgroup. Pentru a afla mai multe detalii, rămâi conectat cu noutățile de pe site-ul nostru: www.aimgroup.ro.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns