Sari la conținut

Vitamine naturale pentru infertilitate, anemie și probleme de inimă

  • de

Cancerul, bolile de inimă, anemia și infertilitatea sunt boli care nu pot fi comparate între ele, dar impactul pe care îl au, la nivel fizic și psihic, ne poate transforma viața într-un chin la fel de mare. Când ne confruntăm cu astfel de boli, prescripția medicală este indiscutabilă. În paralel însă, putem apela și la adjuvanți, precum vitaminele, studiile arătând efectele lor preventive și curative. Fără discuții, orice tratament alternativ se va face doar sub supraveghere medicală. Fiind vorba de boli grave, orice tratament luat după ureche poate face mai mult rău.

Ghidul de Sănătate: 365 Tips for Healthy Living ar trebui să fie nelipsit din casă pentru că oferă informații prețioase girate de un specialist. Iar cele mai multe indicații fac referire la minunatele vitamine.

Vitamina E pentru fertilitate

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă tot mai multe cupluri din România, iar statisticile arată că, în cele mai multe cazuri, problema nu este de natură organică, ci cauzată de stres. În unele cazuri complicate însă, s-a observat că lipsa vitaminei E din corp este în strânsă legătură cu infertilitatea. Carența de vitamina E poate duce la sterilitate în cazul bărbaților și la avorturi repetate la femei. De aceea, în Ghidul de Sănătate, la loc de cinste pentru astfel de probleme se află vitamina E, considerată esențială pentru fertilitate și vigoarea fizică.

„Are un efect dramatic asupra organelor de reproducere și previne avortul spontan, crește fertilitatea masculină și feminină și ajută la restabilirea potenței masculină. În corp, are rolul de a creat un scut în jurul acizilor grași nesaturați și hormonilor sexuali, pentru a nu fi distruși de oxigen. Aceeași vitamina E mai este esențială și pentru prevenirea bolilor de inimă, în caz de astm sau artrită“, ni se explică în ghid.

Surse naturale de vitamina E

– germenii de grâu,
– cerealele integrale,
– legumele cu frunze verzi,
– laptele și ouăle

Dacă te afli într-o astfel de situație, cere sfatul medicului. Carența de vitamina E se poate stabili numai printr-o analiză a sângelui și se administrează doar la recomandarea medicului.

Miere pentru inimă

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, provocând 60% dintre decese, cu 12% mai mult decât media europeană. Iar din această cauză românii au și cea mai mică speranță de viață.

„Insuficienţa cardiacă e o boală foarte severă care omoară foarte mulţi oameni. De 10-15 ani e mai severă decât foarte multe forme de cancer”, spune dr. Ovidiu Chioncel, medic primar la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu.

Factorii de risc în cazul bolilor cardiovasculare sunt arhicunoscuți:
– hipertensiunea arterială,
– fumatul,
– sedentarismul
– obezitatea.

Așadar, câteva ajustări esențiale în stilul de viață ne pot ajuta inima să funcționeze bine. Pentru sănătatea inimii, se recomandă mierea de albine, despre ale cărei proprietăți vindecătoare se cunosc multe lucruri. Mierea este doldora de vitamine (B1, B2, B6, PP, H, C, A, K, acid pantothenic, acid folic etc).

Așadar, nu este o surpriză că una dintre proprietățile mierii este de a preveni apariția bolilor de inimă, prin îmbunătățirea circulației sângelui. Este eficientă totodată în calmarea palpitațiilor și durerilor cardiace. Potrivit Ghidului de Sănătate, o lingură de miere de albine după masă este suficientă pentru a preveni toate tipurile de boli de inimă. Iar un alt avantaj al unei astfel de terapii se va observa și la nivelul pielii: tenul se va curăța și pielea va căpăta mai multă elasticitate.
Cura cu miere de albine se recomandă câteva luni, cu condiția ca persoana în cauză să nu sufere de diabet.

Vitaminle A, C și cupru împotriva cancerului

Studii recente au arătat că anumite vitamine sunt un aliat de nota 10 în lupta împotriva cancerului și totodată cresc speranța de viață în cazul persoanelor cu metastaze. Concret, un studiu suedez a relevat că vitamin C, în cantități mari, are rol profilactic în cancer.

Cercetătorul japonez, dr. Fukunir Morishige, și echipa sa, care au studiat potențialul de vindecare al vitaminei C, au descoperit recent că o combinație de vitamina C și cupru are un efect letal pentru celulele canceroase. Același Ghid de sănătate ne mai dezvăluie că o serie de studii au arătat că și vitamina A exercită un efect inhibitor asupra carcinogenezei (procesul de formare a tumorilor canceroase) și este una dintre cele mai importante ajutoare pentru sistemul de apărare al organismului în prevenirea, dar și în lupta împotriva cancerului.

Atenție! Medicul este singurul în măsură să propună un tratament alternativ pe bază de vitamine în cazul cancerului.

B12 combate anemia

Aflată din abundență în proteinele de origine animală, cu precădere în rinichi și în ficat, vitamina B12 are un rol esential în prevenirea anemiei. Interesant este faptul că una dintre cauzele principale ale anemiei sunt toxinele din intestine, care provin chiar din carnea consumată în exces și care se descompune în intestine din cauza timpul prelung de digestie (între 48 și 72 de ore). Potrivit Ghidului de Sănătate, există câteva surse alternative de B12 mai puțin nocive, precum produsele lactate, ouăle și alunele. Soia și germenii de grâu sunt de asemenea bogate în această vitamină.

De asemenea, pentru persoanele cu carențe de B12, se recomandă și suplimentele alimentare care încorporează această vitamină.

O altă sursă de B12, puțin băgată în seamă este sfecla. Sucul obținut din această legumă este un cocktail sănătos de potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, hidrați de carbon, proteine, grăsimi, B1, B2, B6, C și vitamina P. Cu un conținut ridicat de fier, sucul de sfeclă regenerează și reactivează celulele roșii din sânge și furnizează organismului oxigen proaspăt.

Sursa:Everyday Health Guide: 365 Tips for Healthy Living, A Practical Daily Reference to The Nature Cure Using Foods, Vitamins, Minerals, and Food Supplements For Vibrant Health and Complete Freedom from Disease

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns