Sari la conținut

Remedii secrete pentru o sănătate de fier

 

Este posibil aşa ceva? Există un remediu minune prin care putem ţine bolile la distanţă? Ei bine, nu există un singur remediu care ne poate ajuta să fim sănătoşi şi să evităm îmbolnăvirea, însă, potrivit unor cercetători, există câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a trişa boala.

 

Gene Stone, autorul cărţii „Secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc” susţine că remediile naturale, terapiile alternative, precum şi echilibrul dintre minte şi trup sunt câteva din „medicamentele” perfecte pentru a-i oferi corpului vitalitate şi energie. Într-un cuvânt sănătate. Aşadar, hai să descoperim ce „remedii” minune pot fii paznicii de nădejde ai sănătăţii noastre.

 

Masajul şi terapiile alternative

Studiile arată că masajul are puterea de a reduce anxietatea, presiunea arterială dar şi ritmul bătăilor inimii, ceea ce duce la scăderea nivelului de stres. Prin urmare creşte imunitatea, iar organismul îşi recapătă vitalitatea. Aşadar, nu ezita să alegi un masaj, fie el de relaxare, fizioterapeutic sau parte dintr-o terapie alternativă precum acupunctura sau presopunctura. Mai poţi încerca şi masajul cu pietre calde, deoarece este o terapie bazată pe disciplinele orientale, conform cărora există şapte puncte energetice numite chakre localizate de-a lungul canalului central al corpului ,centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Acest tip de masaj este indicat celor care sunt stresaţi, nervoşi, cu stări de anxietate, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze şi artrite. În ciuda părerilor care spun că terapiile alternative nu sunt eficiente, doar cu ajutorul lor putem preveni și vindeca anumite boli care nu răspund la tratamentele clasice.

 

Atitudinea pozitivă

O gândire pozitivă atrage, inevitabil după ea şi energiile pozitive, „remedii” ce oferă vitalitate organismului. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii canadieni, persoanele optimiste produc mai mulţi anticorpi decât cele pesimiste. Astfel, îi oferi creierului posibilitatea de a comunica perfect cu sistemul imunitar şi vice-versa. Aceeaşi cercetătorii susţin că oamenii cu o stare de spirit pozitivă sunt mai înclinaţi să aibă grijă de sănătatea lor şi să creadă în şansele lor de vindecare, chiar şi atunci când se confruntă cu o boală destul de gravă. Nu degeaba se spune că o boală este pe jumătate vindecată dacă gândeşti pozitiv şi eşti convins că vei reuşi să o tratezi.

 atitudine pozitiva

Remediile naturiste

Ei bine, Gene Stone susţine că un punct forte în a avea o sănătate de fier îl constituie remediile naturiste. Cei care reuşesc să păcălească boala evită pe cât posibil tratamentele alopate, preferând să se trateze natural, cu ceea ce ne oferă natura. Şi, spune el, există leacuri pe care Pământul ni le dăruieşte zi de zi, pentru aproape toate afecţiunile. În acest sens, el propune un consum de usturoi, zilnic, după fiecare mic dejun. De fapt, s-a demonstrat ştiinţific că, usturoiul este un exelent antioxidant şi un remediu natural care ajută la creşterea imunităţii. Pe lângă acestea, un căţel de usturoi pe zi, face adevărate minuni cu sănătatea inimii. Printre remediile naturiste „aliaţi de nădejde ai sănătăţii” se mai numără şi legumele verzi, bogate în vitamine şi antioxidanţi, care mai oferă corpului şi vitalitatea atât de necesară funcţionării optime. În plus, remediile naturiste, pe lângă faptul că ajută în tratarea unor afecţiuni, mai contribuie şi la regenerarea celulară a organismului.

 

Echilibrul între trup şi suflet

Vitalitatea organismului şi regenerarea celulară pot fi excelent favorizate printr-un echilibru emoţional perfect. Contează, enorm, susţin cercetătorii englezi, ca între trup şi suflet să existe un echilibru aproape de perfecţiune. Nu e greu de atins aşa ceva, mai ales dacă respecţi remediile enumerate mai sus. O atitudine pozitivă „asortată” cu terapii alternative şi alimentaţie sănătoasă este boom-ul cu care poţi atinge starea de bine atât de necesară funcţionării corecte a organismului. E extrem de important să fii sănătos spiritual, pentru a-i putea oferi corpului vitalitatea necesară pentru a lupta cu posibilele afecţiuni.

 

Viaţă socială activă

Un om sănătos este unul care emană fericire, bunătate şi energii pozitive. De asemenea, este omul care caută compania altor oameni, care socializează des şi care se înconjoară de oameni pozitivi. Potrivit unui studiu efectuat recent, cei care au declarat că au relaţii sociale puternice sunt „beneficiarii” unui sistem imunitar excelent. În plus, buna-dispoziţie de care au parte cei care sunt înconjuraţi de prieteni îi fac să pară cu câţiva ani mai tineri. Aşadar, regenerarea celulară funcţionează perfect în astfel de cazuri.

 

Somnul odihnitor

Nu degeaba se spune că pentru a-ţi face somnul de frumuseţe ai nevoie de un repaus de opt ore noaptea şi între una şi trei ore ziua. Toate celulele organismului se regenerează în timpul somnului şi corpul îşi recapătă vitalitatea.În schimb, lipsa somnului duce la încărcarea arterelor şi restricţionează dezvoltarea hormonilor, fapt ce limitează abilitatea organismului de a se regenera.


Sportul

Activitatea fizică este extrem de importantă pentru a avea o sănătate de fier. Însă acest lucru nu este o noutate pentru nimeni. Ştim bine că mişcarea face minuni pentru corpul nostru, oferindu-i pe lângă „tinereţe veşnică” şi un aspect sănătos. Cu toate acestea, cercetătorii britanici susţin că nu e bine nici să exagerăm cu sportul. Organismul are nevoie de mişcare pentru a se pune în funcţiune, însă atunci când mişcarea devine o activitate zilnică prelungită, s-ar putea ca mintea să nu o mai perceapă ca fiind relaxantă şi benefică. De aceea e indicat să păstrezi un echilibru.

Surse:

Secretele oamenilor care nu se îmbolnavesc niciodată” – Gene Stone

http://life.gaiam.com/article/7-secrets-living-long-happy-life

http://www.psychologytoday.com/blog/prescriptions-life/201310/10-secrets-living-vibrantly-happy-healthy-life

Licenţa Creative Commons
„Remedii secrete pentru o sănătate de fier” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns