Sari la conținut

5 reguli elementare pentru imunitate

De obicei, preocuparea pentru întărirea imunității devine prioritară în lunile reci, în special iarna, când scade cel mai mult. Însă pentru a ajuta sistemul imunitar să funcționeze mereu la capacitate maximă, e nevoie de respectarea câtorva reguli esențiale, indiferent de anotimp.

1. Respectă regulile elementare de igienă

igiena-spalat-maini

Învățate din copilărie și devenite deja banale, simplele gesturi de îngrijire pentru păstrarea sănătății sunt ignorate de mulți. Iar spălatul pe mâini, nu doar după folosirea toaletei sau înainte de masă, este unul dintre cele mai comune exemple. Fără să devenim exagerați în ceea ce privește igiena, mâinile ar trebui spălate atunci când umbram cu bani, am dat mâna cu alți oameni sau am atins obiecte pe care le folosesc la comun mai multe persoane.

”În anii ‘40 ai secolului trecut un medic austriac a constatat că infecțiile bacteriene scad odată cu spălatul pe mâini, un obicei pe care noi îl privim ca banal este de fapt unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja de viruși, de ciuperci și de bacterii”. (Tu – Ghid de funcționare, Dr. Michael F. Roizen, Dr. Mehmet C. Oz).

Dacă nu ai mereu la îndemână o chiuvetă, folosește un gel antibacterian.
De asemenea, ai mereu grijă la apa pe care o bei. Cea de la robinet sau de la tâșnitorile din parc pot da unor oameni infecții și simptome ca balonare, crampe stomacale, oboseală.

2. Alege alimente care oferă un plus de protecție

Întărește-ți sistemul imunitar cu ajutorul celor mai bune vitamine și alimente care pot face acest lucru. Printre cele mai indicate rămâne vitamina C. Pe lângă alimentele care îți furnizează această prețioasă vitamină – citrice, roșii, ardei gras – poți apela și la suplimente. Îți vei îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar, arterele și te vei simți cu adevărat întinerit.

Împotriva infecțiilor cauzate de ciuperci, te ajută iaurtul, dar și usturoiul. E bine ca iaurtul să fie obținut cât mai natural și nu treacă prin procesul de pasteurizare, căci astfel își păstrează ”lactobacillus acidophilus, o bacterie sănătoasă care transformă laptele în iaurt.
Nu uita de flavonoizi, niște substanțe asemănătoare vitaminelor care susțin buna funcționare a sistemului imunitar. Îi găsești în ovăz, ceapă, broccoli, roșii, mere, căpșune, suc de merișor etc. Zincul este și el un imunostimulator puternic, așa că ar fi bine să se regăsească în dieta ta.

3. Învață să reduci stresul de zi cu zi

stres-zilnic

Un lucru este clar: stresul accentuat și mai ales pe termen lung afectează buna funcționare a sistemului imunitar. Găsește propria metodă prin care să te relaxezi, indiferent că aceasta înseamnă practicarea unui sport (care ajută la eliberare) sau o activitate relaxantă (muzică, plimbare etc.) pentru detașarea de problemele cotidiene. Înceacă să-ți schimbi modul de acțiune în cazul situațiilor stresante și vei vedea că reușești să rezolvi mai repede și mai bine problemele. În plus, e un mod mult mai sănătos de abordare, care cu siguranță de va scuti de mult stres.

4. Fără stări depresive

Depresia slăbește sistemul imunitar. Starea permanentă de tristețe și dezinteres față de activitățile care altădată erau făcute cu plăcere sunt primele manifestări ale depresiei și au drept urmări oboseala, insomniile, dorința de izolare, lipsa de energie pe tot parcursul zilei, lipsa poftei de mâncare. Toatea acestea afectează calitatea vieții individului și au urmări asupra sănătății, începând în primul rând prin slăbirea sistemului imunitar. Deprimarea favorizează apariția infecțiilor, probabil pentru că această stare împiedică celulele T să lupte. Pe lângă faptul că și organele interne sunt afectate, instalându-se în acest caz un dezechilibru, depresia afectează afectează sistemul imunitar, făcând organismul mult mai vulnerabil în fața infecțiilor.

5. Gândește întotdeauna pozitiv

gandeste-pozitiv

Este bine cunoscută puternica legătură dintre gânduri, emoții și sistemul imunitar. O gândire pozitivă aduce întotdeauna beneficii nu doar pe nivel emoțional, ci și pe nivel fizic. Dacă depresia slăbește organismul, o stare mentală pozitivă are puterea să stimuleze imunitatea și să vindece boli. Renumitul efect placebo nu mai este un secret.
Asigură-te că îți construiești zi de zi o atitudine psihică sănătoasă. Indiferent prin ce treci, hotăraște să gândești pozitiv. Rezultatele apar întotdeauna. Și sunt de cele mai multe ori miraculoase!

Dacă ești interesat de o soluție avansată pentru întărirea imunității, ai la dispoziție aparatul Vital Protect, unul dintre cele mai bune dispozitive din lume pentru protecția câmpului vital și îmbunătățirea stării de sănătate. Studiile noastre estimează faptul că o persoană care poartă aproape de organism Vital Protect este protejată cu până la 80% de infecții, viruși și boli de sezon.

Utilizatorii Vital Protect ne relatează faptul că răcesc mai rar și uneori deloc în timpul anului, se simte mai odihniți și mai rezistenți la oboseală. Află mai multe detalii despre acest dispozitiv aici:
www.vitalprotect/aimgroup.ro

Creative Commons License
5 reguli elementare pentru imunitate by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Lasă un răspuns