Sari la conținut

Ce putem mânca pentru a înfometa cancerul

Doctorul William Li, preşedintele Fundaţiei Angiogenesis, vine cu o teorie foarte interesantă în lupta împotriva bolii secolului, cancerul, dar şi a altor afecţiuni grave: prevenirea creşterii numărului de celule care hrănesc tumorile. Cum poţi face asta? Mâncând alimente care pot învinge cancerul.

Aici poți urmări conferința susținută de Dr. William Li pe tema tratării cancerului cu ajutorul alimentației.

Angiogeneza este procesul prin care organismul tău creează vase de sânge. Corpul nostru conţine circa 19 miliarde de capilare, cele mai mici vase de sânge, care susţin atât viaţa noastră, cât şi, în numeroase cazuri, decesul organismului.

Asta deoarece celulele cancerigene, ca orice alte celule din organismul nostru, nu pot funcţiona fără oxigenul şi nutrienţii cu care sunt alimentate de vasele capilare.

Doctorul Li atrage atenţia că în această acţiune naturală a organismului trebuie să existe un echilibru, căci o construcţie insuficientă de ţesuturi sanguine poate duce la boli de inimă, infarct şi răni cronice care nu se pot vindeca, în timp ce un exces de celule promovează afecţiuni precum cancerul, artrita sau scleroza multiplă.

Aici intervenim chiar noi, încercând să controlăm angiogeneza. „Dieta noastră este cheia prevenirii bolilor de orice fel, inclusiv a cancerului“, susţine Li.

Cum să înfometezi cancerul?

„Terapia anti-angiogenică înseamnă să stopezi alimentarea cu sânge a celulelor canceroase”, explică Li.

Cu toate acestea, răspunsul împotriva acestei adevărate epidemii nu constă doar în descoperirea unui mai bun tratament medicamentos, care să trateze boala în stadiile ei avansate, ci prevenirea acestei maladii, prin alimentaţie.

Din fericire, Mama Natură ne-a dăruit numeroase alimente şi ierburi, care acţionează ca inhibitori ai procesului de dezvoltare celulară. Consumându-le, nu doar creşti puterea de apărare a sistemului tău imunitar, dar şi îngreunezi posibilitatea celulelor sanguine de a hrăni tumorile aflate la nivel microscopic, care pot exista în corpul tău, înainte de a deveni periculoase. Specialistul susţine că dieta este răspunzătoare în proporţie de 30-35 %, în cazurile de cancer, aşa că o alimentaţie care înfometează această boală ar reduce în mod dramatic rata îmbolnăvirii.

Substanţa cunoscută sub numele de Resveratrol, de exemplu, pe care o găsim în strugurii negri, a reuşit să reducă rata anormală a angiogenezei cu 60 %. Alte alimente cu proprietăţi anti-angiogenetice s-au dovedit a fi:
– căpşunile
– fructele de pădure,
– cireşele,
– usturoiul,
– roşiile,
– varza Kale,
– ceaiul verde,
– anghinarea,
– pătrunjelul şi condimentul cunoscut sub numele de turmeric.

Doctorul Li insită asupra termenului synergy, familiar celor care cunosc alimentaţia holistică, care înseamnă că o combinaţie a acestor produse proaspete, organice, face dieta noastră mai potentă din punct de vedere nutritiv. Obsesia asupra unor alimente individuale este mai puţin eficientă.

Unele alimente sunt mai puternice decât medicamentele

Exemplele date chiar de către dr. Li, în ceea ce priveşte alimentele cu acţiune anticancerigenă mai puternică decât a medicamentelor, sunt pătrunjelul, usturoiul şi strugurii roşii.

Dar nu trebuie să aşteptăm rezultatele unor noi studii, care să clasifice legumele şi fructele în funcţie de beneficiile lor împotriva bolii. Ştim deja că o dietă alcătuită din produse din natură, nealterate de substanţe artificiale, este cel mai eficient mod de a lupta împotriva cancerului şi nu numai.

Alte strategii de prevenire și tratare a cancerului

alearga

1. Obţinerea unei cantităţi importante de vitamina D, necesare în primul rând sistemului osos. Iar expunerea la soare este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a-ţi normaliza nivelul de vitamina D din organism, ca să nu mai vorbim că este la îndemâna tuturor. În mod ideal, ar trebui să-ţi monitorizezi nivelul de vitamina D din organism, pe parcursul întregului an.

2. Controlează-ţi nivelul de insulină, limitând pe cât de mult posibil consumul de alimente procesate şi zaharuri.

3. Consumă alimente de provenienţă animală care conţin acizi graşi Omega-3.

4. Fă sport! În urma unei activităţi fizice regulate, nivelul insulinei din organism scade, diminuând şi riscul de cancer.

5. Mănâncă cât de multe legume şi fructe poţi, la o masă. În mod ideal, acestea ar trebui să fie proaspete şi organice.

6. Încearcă să menţii o greutate a corpului aflată în limitele ideale.

7. Dormi cât mai mult şi încearcă să ai un somn de calitate.

8. Redu expunerea la toxinele din mediul înconjurător, dar şi la cele folosite în casă, precum produsele de curăţenie pe bază de substanţe chimice.

9. Fierbe-ţi alimentele, în loc să le prăjeşti sau frige-le pe grătar.

Pentru prevenirea și tratarea cancerului iată de ce alte resurse ai putea avea nevoie:

Dispozitivul pentru regenerare celulară și dinamizarea forței vitale Bio Synergy

Vindecarea tuturor formelor de cancer, Hulda Regehr Clark

Alimente care combat cancerul, Denis Gingras și Richard Beliveau

Cum să gătești cu alimente care combat cancerul, Denis Gingras și Richard Beliveau

Formula sănătății perfecte – dieta alcalină, Theodore A. Baroody

Creative Commons License
Ce putem mânca pentru a înfometa cancerul by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns