Sari la conținut

Cum știi dacă organismul tău este supraacidificat?

Deşi am fost concepuţi pentru a avea un corp sănătos, plin de energie şi o minte ageră, astăzi majoritatea oamenilor sunt supraponderali, obosiţi şi lenţi. Cum s-a ajuns aici? Dr. Robert O. Young, autorul cărţii Miracolul pH-ului pentru o sănătate perfectă, susţine că responsabilă pentru situaţia asta este supra-acidificarea corpului, un factor important în apariția și dezvoltarea dezechilibrelor.

Ce înseamnă supraacidificat? Ei bine, aciditatea şi alcalinitatea unei substanţe sunt măsurate cu ajutorul pH-ului (potenţialul de hidrogen), pe o scară logaritmică de la 1 la 14. La valoarea 7, substanţa este considerată neutră, sub 7 este acidă, iar peste 7, alcalină.

Conform teoriei dr. Young, atunci când organismul este în echilibru sănătos alcalin, germenii bolilor sunt în imposibilitatea de a obţine un punct de sprijin. În schimb, reducerea pH-ului alcalin şi crearea mediului acid pun în pericol starea de sănătate a celulelelor şi organelor noastre. Poluarea, fumatul, drogurile, consumul excesiv de hrană, supraconsumul de alimente acide compromit echilibrul delicat al fluidelor alcaline interne.

Nivelul pH-ului (raportul acid-alcalin) din lichidele noastre interne afectează fiecare celulă din corpul nostru, căci întregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin echilibrat.

Cum ştim dacă organismul nostru este acidificat ?

Grăsimea este un indicator cât se poate de exact! Dr. Young a arătat că grăsimea este, de fapt, o problemă de supraacidificare. Cu alte cuvinte, organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, altfel, aceşti acizi vor sufoca literalmente organele până la moarte.

La celălalt capăt al spectrului de sănătate, drojdia şi ciuperca, produse într-un corp prea acid, vor reduce absorbţia chimică şi mecanică a tot ceea ce mâncăm. Acest lucru face ca mulţi oameni să devină extrem de slabi, lucru care nu este mai sănătos decât a deveni supraponderal. Fără proteine, organismul nu poate reface ţesuturile noi sau produce enzime, hormoni sau sute de componente chimice necesare pentru energie în celule şi organism.

Organismele sănătoase nu sunt, aşadar, nici supraponderale, nici subponderale.

Oboseala este principalul simptom al unui organism prea acid. Toxinele produse în organism şi un mediu acid care reduce absorbţia de proteine si minerale slăbesc capacitatea organismului de a produce enzime şi hormoni. Iar acest lucru interferează cu reconstrucţia celulelor şi a altor componente necesare producţiei de energie. Rezultatul este, aşadar, oboseala.

De ce e atât de importantă apa alcalină?

Cel mai important lucru în această situaţie este să ne hidratăm organismul cu apă. La fel ca şi pământul pe care trăim, trupul nostru este 70% apă. Alimentaţia bogată în alimente acide, cum ar fi carnea, cerealele, produsele lactate sau pâinea produc deşeuri de acid în organism, iar acestea pătrund în sânge.

Dacă există prea multe deşeuri de manevrat, acestea sunt depozitate în diverse organe, precum inima, pancreasul, ficatul etc, iar acest proces este unul de îmbătrânire prematură. Aşadar, conform dr. Young, pentru a încetini şi a inversa acest proces, trebuie să începem prin a elimina deşeurile acide din sânge şi ţesuturi, iar asta se poate face prin consumarea apei alcaline cu un pH între 9 şi 11. Astfel, vom neutraliza deşeurile dăunătoare din ţesuturi.

Adulţii pierd, în medie, aproximativ 2,5 litri de apă în fiecare zi prin transpiraţie, expiraţie, urină şi scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri de apă pe zi pentru a elimina excesul de acizi. Aşadar, trebuie înlocuit ceea ce s-a pierdut.

Cu toate acestea, dacă consumăm doar atât cât să acoperim pierderile, organismul nu va avea suficientă apă pentru a curăţa toţi acizii din organism. Cum legumele conţin 90 % apă, o alimentaţie bazată pe legume şi plante ne va ajuta să pastrăm hidratarea optimă a organismului. Chiar şi aşa, promotorii dietelor alcaline ne sfătuiesc să bem zilnic cel puţin 4 litri de apă alcalină. Se poate începe cu un consum de un litru pe zi, cantitatea de apă băută putând fi, apoi, mărită treptat, până când această schimbare devine o obişnuinţă.

Asiguraţi-vă că apa care o beţi este alcalină, cu pH de peste 8, adaugând la fiecare litru de apă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Alte resurse pe aceeași temă care te pot ajuta:

6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

image2Dieta înțeleaptă – Dr. Keith Scott-Mumby

 

 

 

 

 

image 3Formula sănătății perfecte – dieta alcalină – Dr. Theodore A. Baroody

 

 

 

 

 

image4Alimente care combat cancerul – Richard Beliveau si Denis Gingras

 

 

 

 
Creative Commons License
Cum știi dacă organismul tău este supraacidificat? by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns