Sari la conținut

5 obiceiuri simple pentru o viață împlinită

Secretul unei vieţi împlinite este să-ţi canalizezi toată energia nu în a te lupta cu trecutul, ci pentru a construi viitorul. Toţi avem un vis şi ne imaginăm cum ar fi să ducem viaţa care ne-a fost destinată. Numai că, în acelaşi timp, puţini dintre noi găsesc energia de a ajunge acolo şi renunţă la visuri, ţeluri, ambiţii, rămânând doar regretul. Scuza noastră? Suntem prea obosiţi. E adevărat, însă ceea ce ne seacă de puteri nu are legătură cu munca noastră pentru a ajunge acolo, ci cu ceea ce facem greşit în existenţa noastră. Zi de zi. Este atât de uşor să găseşti iar motivaţia, dacă schimbi aceste obiceiuri epuizante psihic şi fizic.

1. Fii recunoscător şi vei obţine şi mai mult

Este logic, până la urmă. Dacă insişti să te gândeşti la ce nu ai, nu vei fi niciodată focalizat pe oportunități. Aşadar, schimbându-ţi perspectiva şi lucrurile pe care te concentrezi, îţi poţi schimba întregul destin. O minte focusată pe lucrurile pozitive deja existente este antreantă să găsească soluții și căi de împlinire a noilor obiective. Notează-ţi asta pe un post-it pe care să-l ai la vedere sau la îndemână, astfel încât acţiunile tale să fie constructive. Nu-ţi obosi mintea cu frustrări!

2. Cel mai mare risc este să nu ai curajul să-ţi asumi riscuri

Frica de eşec este acea frânghie care îi tot trage pe oameni înapoi. Dar nereușita are şi o parte pozitivă: dintr-o astfel de situație poţi învăţa ce ai de făcut la următoare încercare. Asumă-ți riscul de câte ori e nevoie până reușești ce ți-ai propus. Gândeşte-te că eşti la bucătărie şi încerci pentru prima data o reţetă de tort. Mintea ta n-ar trebui să insiste pe cum ar putea fi gustul acelui tort odată terminat, ci pe paşii pe care trebuie să îi respecţi în prepararea lui. Dacă nu iese ce trebuie, vei şti ce ai greşit şi execuţia va fi mai bună data viitoare.

3. Trăiește-ți viața conform propriilor valori

Este imposibil să ai o viață împlinită dacă îți dirijezi constant acțiunile în funcție de ce spun ceilalți că e bine sau rău. Să cauţi mereu încuviinţarea celorlalţi înseamnă să te modelezi după ce vor ei şi să te deconectezi de propriile calități și nevoi. Joacă jocul după propriile reguli! Adevărata integritate este să faci ceea ce trebuie pentru că aşa crezi tu de cuviinţă şi nu pentru că asta ştii că se aşteaptă de la tine. Validează-ţi singur şi sincer propriile acţiuni!

4. Poartă-te cu oamenii aşa cum ai vrea să se poarte şi ei cu tine

Nu este prima dată când ţi se dă acest sfat, dar este un mod de a fi care-ţi poate îmbunătăţi viaţa. Cum te porţi cu oamenii din viața ta sau felul în care le vorbești este răspunsul pe care îl vei primi înapoi. Bârfa şi invidia înseamnă, de fapt, o cantitate foarte mare de energie negativă care se răsfrânge asupra ta. Nu poţi să răneşti pe cineva fără ca, într-un fel sau altul, să te răneşti chiar pe tine.

5. Conectează-te cât mai mult cu puterea prezentului

Momentul prezent este cea mai puternică sursă de de pace şi energie. Poți simți bucurie anticipată pentru împlinirea dorințelor tale și recunoștință pentru experiențele trăite în trecut. Și aceste atitudini sunt sănătoase cu condiția să fie practicate în mod conștient. Focalizarea excesivă pe ce va fi sau ce a fost te deconectează de momentul prezent. Activităţile în natură, sportul, meditaţia, dansul, sculptatul, gătitul sau grădinăritul, toate acestea te vor ţine angrenat în prezent și-ţi vor face plinul de energie.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns