Sari la conținut

Ce trebuie să știi despre legătura dintre atitudinea mentală și reîntinerire

  • de

Nu-i așa că ar minunat dacă am rămâne tineri (în spirit, mai ales, dar și în ceea ce privește aspectul fizic), sănătoși și frumoși până la adânci bătrâneți? John Thomas susține în faimoasa sa carte „Tinerețe fără bătrânețe. Cum poate fi inversat procesul de îmbătrânire“ că acest lucru este posibil. Sună bine. Ei bine, pe parcursul a șase materiale îți voi explica pas cu pas ce trebuie să faci și, mai ales, de ce ai nevoie ca să-ți schimbi viața cu adevărat fizic și psihic.

Oamenii îmbătrânesc pentru că nu știu cum să rămână tineri

Potrivit lui Thomas, procesul de îmbătrânire este natural, dar este accelerat din cauza ignoranţei şi, implicit, prin opțiunile pe care le facem zilnic. Oamenii îmbătrânesc deoarece nu ştiu CUM să rămână tineri. Trăim vremuri în care ritmul îmbătrânirii este mult mai rapid decât în vremurile de altă dată. Acest lucru este valabil incusiv pentru tineri și mai ales pentru femeile cu vârste cuprinse între 25-45 de ani. Este bine să știi că primele semne ale bătrâneții apar în jurul vârstei de 24 de ani. Da, ai auzit bine.

Din cauza stilului de viață dezechilibrat, a atitudinii față de viață și a opțiunilor alimentare procesul de îmbătrânire se accelerează începând cu vârsta de 24 de ani. Așa se face că boli care altădată erau apanajul bătrânilor fac astăzi ravagii printre tineri. Din fericire, această stare poate fi inversată! Unul dintre secretele reîntineririi stă în convingerile și atitudinea noastră mentală.

Citește și articolul: Secretul încetinirii ritmului de îmbătrânire: regenerarea celulară

„Tata obişnuia să spună că acestei lumi îi lipsesc oamenii curajoşi, care nu se tem să renunţe la dogmele consumerismului, la produsele nesănătoase pe care ni le oferă industria alimentară, dar şi la principiile rigide ale artelor vindecătoare acceptate la ora actuală, oameni care să-şi păstreze coloana vertebrală dreaptă“, precizează fiica lui Paul G. Bragg (un pionier al alimentației sănătoase), Patricia, în deschiderea cărții lui John Thomas.

Atitudinea mentală face o diferență în ritmul de îmbătrânire

Thomas susține că felul în care definim vârsta poate aduce o mare diferenţă în atitudinea noastră faţă de viaţă. Iar această atitudine este cea care dictează acţiunile noastre de zi cu zi. Iar la rândul lor, aceste acţiuni ne determină viitorul fiziologic şi vârsta bioelectrică. Concret, vârsta poate fi definită în funcţie de vârsta cronologică, de cea mentală, de cea funcţională, şi cel mai important între toate, de vârsta bioelectrică.

Cele 4 tipuri de vârstă

generatiiVârsta calendaristică se referă la anii pe care i-am petrecut pană acum pe acest pămant. În fiecare an, noi celebrăm această vârstă dând o petrecere de ziua noastră. Din păcate, noi sărbătorim trecutul, spunând că am îmbătrânit cu ataţia ani, deşi ar trebui să spunem că am intinerit cu ataţia ani!

Vârsta mentală este definită de felul în care gândim. Ea ţine de perspectiva noastră asupra vieţii.

„Este un fel de capsulă a timpului în care este prinsă mintea noastră, în funcţie de o perioadă sau alta din trecut. Spre exemplu, există oameni care au crescut în perioada Marii Depresiuni, fiind marcaţi pe viaţă de această perioadă a vieţii lor. Există nenumăraţi oameni în vârstă care reprezintă cea mai bună dovadă a acestui efect de capsulă a timpului. Din punct de vedere mental, ei au rămas tineri (perioada care i-a marcat s-a petrecut de regulă în tinereţe, iar ei continuă să se cramponeze de ea), dar din punct de vedere fizic au imbătrânit“, explică John Thomas.

Vârsta funcţională se referă la capacitatea noastră de a funcţiona. Medicina aşa-zis holistică defineşte sănătatea funcţională drept capacitatea noastră de a experimenta activităţile normale, de zi cu zi.

Vârsta biolectrică. Subiectul acestei cărţi se rotește, în fapt, la inversarea vârstei bioelectrice, adică a vârstei reale a corpului.

„Vârsta bioelectrică poate fi măsurată şi manipulată într-un sens sau în altul. Odată ce veţi învăţa să manipulaţi şi să controlaţi forţele care influenţează vârsta bioelectrică, efectul timpului asupra vieţii dumneavoastră va înceta să mai fie o preocupare majoră în ceea ce vă priveşte. Nu poţi fi din nou tanăr decât atunci când ARĂŢI, TE SIMŢI şi GANDEŞTI din nou ca un om tânăr!“, susține John Thomas.

În articolul ce urmează, vei afla principiile după care se ghidează John Thomas pentru reîntinerire și păstrarea tonusului mental verde.

SURSA: „Tinerețe fără bătrânețe. Cum poate fi inversat procesul de îmbătrânire“, John Thomas
Creative Commons License
Ce trebuie să știi despre legătura dintre atitudinea mentală și reîntinerire by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns