Sari la conținut

Cei 5 pași ai procesului creator prin reprogramare mentala

  • de

Dacă ești hotărât să faci schimbări concrete în viața ta, mai întâi trebuie să-ți schimbi modul în care abordezi o problemă. Există cinci cuvinte care creează rezultate. Nu vreau să te ţin în suspans, aşa că ți le spun. Ele sunt: relaxare, cunoaştere, conștientizare, motivație, detașare.
Acești 5 pași fac parte din procesul de reprogramare mentală necesar oricărei schimbări. Transformarea începe din interior, odată cu construirea atitudinii mentale corecte, explică dr. Robert Anthony în cartea sa Dincolo de gândirea pozitivă.

1. Relaxarea

Înainte de a te apuca de un lucru încearcă să te RELAXEZI fizic și emoțional. Aceasta deoarece o persoană tensionată pur şi simplu nu poate produce rezultate eficiente. Oricât de bine ne vom însuşi tehnicile, tensiunea interioară face imposibil procesul de reprogramare mentală, din cauză că există un conflict între ceea ce spunem și ceea ce simțim.

„E în interesul vostru să învăţaţi cum să vă relaxaţi complet mintea şi corpul timp de 15 minute pe zi. O modalitate simplă şi lipsită de efort de a face acest lucru este printr-un proces de respiraţie şi de flexare a muşchilor. Înainte de a începe, întindeţi-vă corpul şi concentraţi-vă să vă relaxaţi muşchii cât mai mult. Apoi, stând drept pe un scaun, cu ochii închişi, începeţi să inspiraţi şi să expiraţi încet, liniştit. Ar trebui să începeţi să vă simţiţi relaxaţi. Acum, orientându-vă atenţia asupra braţelor, mâinilor, spatelui şi zonei abdominale, asupra coapselor, gambelor şi picioarelor, flexaţi-vă muşchii, contractându-i şi apoi destinzându-i“, explică dr. Anthony una dintre cele mai eficiente metode de relaxare.

2. Cunoașterea

Pasul al doilea este CUNOAŞTEREA. Trainerul în dezvoltare personală, Robert Anthony, susține că suntem înconjuraţi de o așa-numită Minte Universală sau Creatoare, care conţine toată Puterea, toată Cunoaşterea şi toată Înţelepciunea.

„Vedem înţelepciunea care ştie cum să construiască un corp omenesc în aproximativ nouă luni, complet echipat pentru a-şi începe viaţa pământească, deşi mama nu are nici cea mai mică idee cum să construiască o singură celulă din acel copil. Aceeaşi Înţelepciune se află, la un nivel profund, în structura mentală a fiecărui individ născut în această lume“, susține acest guru al gândirii pozitive.

Așadar, profită din plin de mintea ta creatoare. Mai mult decat atat, AI INCREDERE în această Sursă infinită de Inteligență. Cunoașterea autentică se află într-o zonă a minții care poate fi accesată numai în starea completă și profundă de relaxare. Idei creatoare și informații utile îți pot apărea oricând atunci când ești conectat la sursa de Inteligență superioară.

3. Conștientizarea

În cel de-al treilea pas trebuie să conștientizăm că principiul Minţii Universale este principiul minţii noastre. Ştiinţa a demonstrat că animalele, vegetalele sau mineralele reflectă un anumit tipar de energie. Totul este alcătuit din această energie, care se exprimă ca Inteligenţă sau Minte.
Mintea noastră este o poartă de acces în acest ocean creator al Minţii Universale, care poate fi asemănată cu un bec electric.

„Aşa limitată cum este mintea umană, ea este totuşi o parte a acestei Minţi sau Inteligenţe Universale şi este unită cu ea pentru totdeauna. Această Inteligenţă Creatoare care poartă toate ideile este ca un ocean ce curge prin creierul oamenilor. Un ocean are suprafaţă şi are profunzime şi nimeni nu ne poate spune unde se termină suprafaţa şi unde începe profunzimea. Suprafaţa este mintea noastră conştientă, iar profunzimea este subconştientul“, se arată în cartea Dincolo de gândirea pozitivă.

4. Motivația

Pentru o reprogramare mentală eficientă trebuie să avem o motivaţie clară și puternică. Așadar, în acest pas, îi prezentaţi subconştientului motivaţia sau scopul creator.
Aşa cum am văzut, există două aspecte ale minţii: conştientul şi subconştientul. Aspectul conştient al minţii este „gânditorul”, iar subconştientul este „doveditorul”. Doveditorul dovedeşte, iar gânditorul gândeşte. Dar doveditorului nu-i pasă ce gândeşte gânditorul. Singura lui funcţie este să demonstreze că gânditorul are dreptate. Dacă nu ne ascultăm intuiţia, ne atenționează dr. Robert Anthony, care se revarsă din aspectul superior al subconştientul nostru, ne vom lua tot inputul din mediul extern. Însă dacă ne ascultăm intuiţia şi apoi programăm ceea ce noi ştim că este adevărat, vom produce în viaţa noastră cele mai bune rezultate posibile.

Este important să ştiţi că întrucât subconştientul vostru este creator, toate ideile, impresiile şi tiparele de gândire obişnuite pe care le păstraţi în memorie au tendinţa de a se recrea sau perpetua.
Pentru o reprogramare mentală eficientă trebuie să-ți definești un nou scop. O motivație căreia să-i atașezi o semnificație emoțională. Gândurile fără emoții nu sunt la fel de puternice. Rațiunea poate opune rezistență dacă partea emoțională nu este dinamizată în procesul creator.

5. Detașarea

A te detașa înseamnă, de fapt, a te elibera. Potrivit dr. Anthony, unul dintre principalele motive pentru care oamenii au dificultăţi în a-şi folosi puterea creatoare este din cauză că nu cred că aceasta funcţionează. Dacă nu credeţi că ea funcţionează, veţi fi incapabili să vă eliberaţi gândurile şi veţi continua să vă întrebaţi dacă ea funcţionează sau nu.

„Tot ceea ce gândim vom înfăptui. În consecinţă, dacă vă faceţi griji că ceva nu va funcţiona, veţi crea exact rezultatul de care vă este frică. Este ca şi cum aţi planta o sămânţă în pământ, apoi aţi merge în fiecare zi în grădină şi aţi scormoni ca să vedeţi dacă sămânţa creşte. La un moment dat, trebuie să lăsaţi sămânţa în pământ, să-şi vadă de treaba ei“.

Autorul dă exemplu unei persoane care l-a întrebat ce este cel mai greu pentru a crea ceea ce-și doreşte, iar răspunsul a fost următorul: „Să înveţi să nu mai cauţi modalităţi de a obţine lucrul respectiv”. Dacă încerci să cauţi modalităţi de a obţine ceea ce-ţi doreşti, te vei limita singur la ceea ce poate să facă eul tău sau mintea ta condiţionată.
Cheia pentru a crea ceea ce-ţi doreşti este să-ţi transferi dorinţa sau scopul către subconştient, care este conectat la Mintea Universală sau Subconştientul Universal, şi să-l laşi pe el să aducă scopul la tine, şi pe tine să te ducă spre scopul tău“.

Odată ce aţi stabilit unde vreţi să ajungeţi, trebuie să renunţaţi la tot ceea ce ştiţi despre cum se ajunge acolo. Asta nu înseamnă că nu trebuie să acţionaţi. Din păcate, bazându-ne pe experienţa noastră în rezolvarea problemelor, tindem să abordăm lucrurile în acelaşi mod în care le abordăm de ani de zile. Dar Inteligenţa Creatoare ştie întotdeauna modul perfect pentru a face ca dorinţele noastre să devină realitate.

Trebuie știut că cel mai mare obstacol în calea fericirii este atașarea – să nu trăieşti în momentul prezent și să te agați de posibile rezultate. Soluţia este să te relaxezi și să dai drumul. Orice vine spre tine este bun. Dacă știi clar ce îți dorești, ai încredere că subconștientul va găsi modalitatea potrivită de a aduce la tine lucrul dorit și te relaxezi, viața va începe să lucreze pentru tine.
Totul despre transformare interioară și reprogramare mentală afli din lucrarea dr. Robert Anthony Dincolo de gândirea pozitivă.
Creative Commons License
Cei 5 pași ai procesului creator prin reprogramare mentală by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Lasă un răspuns