Sari la conținut

Cele 4 secrete ale starii de prosperitate

  • de

Dacă problemele cu banii te copleșesc nu trebuie să dai vina pe nimeni, pentru că numai tu ești singurul responsabil de situația ta financiară. Așadar, renunță să te plângi că ai un job prost plătit și citește cu atenție ce pași trebuie să urmezi pentru a debloca energia prosperității în viața ta.
Probabil când te gândești la bani îți vine în minte dictonul „bogaţii se îmbogăţesc şi mai mult, iar săracii sărăcesc şi mai mult”. Este perfect adevărat, iar interpretarea acestui dicton o face dr. Robert Anthony:

Ei, bine, la suprafaţă ni se pare o nedreptate, până nu înţelegem că gândurile noastre consecvente creează rezultatele noastre consecvente. Cei care sunt bogaţi se gândesc în permanenţă la bogăţii. Cei care trec prin sărăcie se gândesc în permanenţă la sărăcie, aşa că aceasta devine pentru ei o profeţie privind propria împlinire“.

Care sunt cele 4 atitudini mentale pe care trebuie să ni le construim dacă ne dorim o stare financiară mai bună?

1. Prosperitatea este o stare interioară

Dacă nu manifestăm bogăţie în viaţa noastră este din cauză că folosim legea atracţiei în sens invers. Concret, starea noastră financiară nu ar avea nimic de-a face cu economia, recesiunea, inflaţia, rata dobânzilor sau faptul că avem ori nu serviciu. Motivul adevărat pentru care nu ne îmbogățim este că suntem mult prea concentrați pe ceea ce nu ne dorim, în loc să ne concentrăm pe ceea ce ne dorim.

Amintiţi-vă că atragem mai mult dintr-un lucru atunci când ne concentrăm asupra lui. Când mintea se fixează pe ceva, apare un flux de energie. Când conştiinţa noastră este plină de crezuri, presupuneri, gânduri, idei, concepte şi noţiuni care încurajează în mod direct un crez despre lipsuri, neajunsuri, limitare ori sărăcie, viaţa noastră devine o reflectare a acestor gânduri“, susține dr. Robert Anthony.

2. Noi suntem cauza, nu efectul

Înainte de a face o schimbare, orice fel de schimbare, trebuie să conștientizăm că suntem singurii responsabili de situația în care ne aflăm. Dacă ne simţim blocaţi din punct de vedere financiar, aceasta se întâmplă din cauză că lucrăm pentru a ne realiza gândurile negative. Viaţa noastră e creată după chipul şi asemănarea noastră. Și, în esenţă, noi nu facem decât să copiem. Prosperitatea, ca și sărăcia este o atitudine mentală. Depinde pe ce ne focalizăm atenția.

Un mod de a privi acest lucru este să considerăm universul o mare maşină de copiat, care ne copiază în permanenţă gândurile. Greşelile noastre îşi au originea nu într-un defect înnăscut referitor la cine suntem, ci în propria noastră ignoranţă. Întrucât ignoranţa este problema noastră, rezultă în mod logic că sarcina noastră este să ne înfrângem ignoranţa şi să o înlocuim cu Adevărul“,

ne sfătuiește dr. Anthony. Prin urmare, trebuie să renunţăm la deciziile, crezurile şi blocajele care ne împiedică să ne atingem propriul potenţial, în acest caz experimentarea bogăţiei.

3. Grija banilor creeaza saraciefalit-fara-bani

Când vine vorba de bani există numai două variante, crede dr. Robert Anthony: putem fi nefericiți din cauza problemelor financiare sau puntem să ne folosim puterea de Creatori Voluntari pentru a ne rezolva problemele cu banii. Prea mulţi oameni nu fac decât să supravieţuiască ori să se descurce – trăiesc de azi pe mâine şi de la un salariu la altul. Majoritatea adulţilor consideră problema banilor drept principala sursă de stres. Permanenta grijă a banilor este epuizantă. Din moment ce banii pot să ne ruineze sănătatea, să ne afecteze relaţiile personale, cariera şi să ne distrugă fericirea, crearea prosperităţii financiare şi a abundenţei ar trebui să fie în fruntea listei noastre de priorităţi.

bani4. Cu cât dăruiești mai mult, cu atât primești mai mult

Prosperitatea înseamnă să ai o atitudine mentală relaxată vis a vis de bani. Încet, încet lucrurile se vor schimba și vei simți îmbunătățirile. Punând în practică aceste principii, nu numai că ne ajutăm pe noi înşine, ci le dăm şi altora posibilitatea de a-şi trăi viaţa urmându-ne exemplul, susține acest guru al gândirii pozitive.

Cu cât daţi mai mult, cu atât veţi primi mai mult. Aşadar, trebuie să dăruim exact lucrul pe care îl dorim. Merită să repet. Trebuie să dăruim exact lucrul pe care îl dorim. Dacă vreţi bani, dăruiţi bani. Dacă vreţi iubire, dăruiţi iubire. Dacă doriţi recunoaştere, dăruiţi recunoaştere. Oricare ar fi lucrul pe care nu îl aveţi, trebuie să-l dăruiţi şi să-l împărtăşiţi cu ceilalţi“, este sfatul dr. Robert Anthony.

În concluzie, rețineti următoarele: Doar cei care ştiu că au deja pot să aibă mai mult. Cei care nu ştiu că au gândesc că trebuie să „acumuleze” ca să aibă. Dorinţa de a acumula este o consecinţă a fricii.
Află și alte tehnici de a construi prosperitate în viața ta din cartea Dincolo de gândirea pozitivă, dr.Robert Anthony

Creative Commons License
Cele 4 secrete ale starii de prosperitate by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Lasă un răspuns