Sari la conținut

Cum să-ți activezi motivația chiar și în cele mai dificile momente

Cu ceva timp în urmă aflasem de la un psiholog faptul că motivația este precum sănătatea. Ne dăm seama de importanța ei abia atunci când o pierdem și este resursa fără de care nu putem întreprinde nicio acțiune. La fel cum facem și cu sănătatea, uităm des faptul că un lucru atât de simplu poate fi vital existenței noastre. Cu toate acestea, psihologii au ajuns la concluzia că motivația este puterea care stimulează acțiunea. Fără ea nu ne putem dezvolta.

Motivația privită ca resursă importantă a vieții

Autorul cărții Fii motivat, Tamara Lowe asociază motivația cu benzina care îți face mașina să funcționeze. Poți avea cea mai scumpă și bună mașină, o minune a tehnologiei auto, însă dacă nu are benzină nici măcar această mașină nu te va duce nicăieri.

La fel se întâmplă și în viață. Poți avea setate în minte cele mai clare obiective. Poți avea talente unice. Știi ce dorești să faci și în ce direcție vrei să te îndrepți, dar dacă motivația lipsește lucrurile vor sta pe loc. Îți lipsește energia care te împinge să treci direct la acțiune.

În astfel de momente, de cele mai multe ori, suntem catalogați ca fiind leneși, însă știm din unele surse că sindromul de lene nu există. O persoană talentată, cu un potențial frumos care se pricepe să facă nenumărate lucruri, dar care decide să nu facă nimic concret cu talentele sale

  • fie are nevoie de claritate, organizare și ghidare. Are nevoie să își liniștească mintea și să își pună gândurile în ordine; să își stabilească obiective și direcții;
  • fie nu și-a găsit motivația potrivită pentru a face lucrurile pe care le are de făcut.

Acum apare, acum dispare

Este adevărat că motivația ne poate părea un joc al hazardului. La începutul zilei te poți simți motivat și energic, iar după-amiază deja ești plictisit și obosit. Ne-am obișnuit ca motivația să fie o resursă imprevizibilă pe care nu o putem controla și nici nu o putem aduce instantaneu în momentele cheie din viața noastră.

Uneori dăm din întâmplare peste o strategie care funcționează o perioadă, după care renunțăm la ea pentru că devine monotonă. Această abordare ciudată, aleatorie nu reușește să genereze rezultate de încredere. Și atunci te poți întreba dacă există sau nu o cale mai bună prin care poți transforma motivația într-o resursă permanentă. Prin acest articol îți mărturisesc că da, există și îți voi spune imediat cum reușești să descifrezi adevărul cod al motivației.

Din minte pornește totul

Se știe deja că motivația este o calitate a minții. Este modul în care gândurile care te impulsionează să faci un anumit lucru se aliniază cu nevoile pe care le ai și recompensele pe care vrei să le primești. Recompensele pot fi atât interioare (aprecierea, pasiunea cu care faci un anumit lucru, conexiunea cu oamenii etc. ) cât și exterioare (bunurile materiale).

Când mintea ta este capabilă să emită gânduri care reflectă atât nevoile tale, cât și recompensele dorite, magia se produce, iar motivația se aprinde instantaneu. Este un exercițiu al minții pe care atunci când înveți să îl antrenezi, motivația devine resursa ta cheie, iar tu reușești:

  • să ții o dietă timp îndelungat, nu doar o zi sau o săptămână,
  • să te pregătești și să înveți pentru examenele care nu îți plac, dar de care ai nevoie,
  • să îți atingi obiectivele zilnice atât la locul de muncă, cât și în domeniul personal,
  • să îți echilibrezi toate ariile vieții,
  • să îți materializezi obiectivele setate pe termen lung ș.a.

Pe toate acestea reușești să le împlinești atunci când înveți să modelezi gândurile, credințele și tiparele mentale, astfel încât ele să genereze energia care te impulsionează să duci o viață activă și în rezonanță cu visurile tale.

O metodă eficientă care aduce rezultate rapide și benefice pe toate ariile vieții este Programul Transformațional Motivație. Este un program de rescriere a tiparelor și credințelor mentale limitative care te țin într-o stare de spirit neproductivă ce te împiedică să îți duci la bun sfârșit activitățile și obiectivele dorite. În locul acestor credințe, cu ajutorul Programului Motivație, construiești credințe noi, puternice și antrenante care te susțin profund în dezvoltarea ta.

Programul funcționează pe baza studiilor realizate de-a lungul timpului în neuroștiință, punând în aplicare teoriile neuroplasticității. Programul este un pachet complex destinat rescrierii subconștientului. Prin afirmații, sugestii și paternuri hipnotice modulate pe diferite frecvențe, reușești să îți setezi direcțiile clare în viață și să obții starea de spirit necesară materializării lor. Din acest motiv transformările pe care le experimentezi cu ajutorul acestului program eu efect pe termen lung și se produc în mod natural, acționând la un nivelul profund al ființei umane. În acest fel motivația devine o resursă inepuizabilă pe care o ai la dispoziție ori de câte ori ai nevoie.

Mai multe detalii despre Programul Motivație află pe pagina de produs, accesând linkul: https://www.aimgroup.ro/produs/motivatie/

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns