Sari la conținut

Efectele tehnologiei de tip Brain Machine asupra ființei umane

Aminteam într-un articol recent despre influența ”benefică” a radiației luminoase asupra corpului, minții și a emoțiilor noastre. Acum vom aborda, pe lângă efectul radiației luminoase asupra omului alte doua aspecte care, privite ca un întreg, explica impactul tehnologiilor de tip Brain Machine.

Prima parte a acestei ecuații este structura duală, dihotomică a creierului nostru. Sunt bine cunoscute efectele tehnologiilor care au menirea de a produce unde sincrone în ambele emisfere – acest fenomen fiind cunoscut sub numele de sincronizare a emisferelor cerebrale. Acest aliniament vibrațional are un efect profund asupra experiențe pe care o are cel care își sincronizează funcționarea celor două emisfere.

Ce se întâmplă cu noi când creierul funcționează în Beta?

Există nenumărate studii care demonstrează că în momentul în care creierul nostru funcționează majoritar în zona de unde Beta, există o ”desincronizare” destul de mare în funcționarea celor două emisfere, ceea ce, pentru organism înseamnă o stare de stres. Funcționarea prelungită în zona de unde beta înseamnă pe de o parte oboseală, apoi stres, care în timp poate avea efecte negative asupra stării fizice de sănătate, dar și a zonelor emoționale și mentale și o îmbătrânire prematură sau accelerată.

Cum funcționează subconștientul în Alfa și Theta?

Pe de altă parte, atunci când creierul emite predominant unde Alfa sau Theta, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. În Alfa, subconștientul este deja deschis sugestiilor, deci se poate reprograma ”softul” care rulează pe mod automat. Celebrul Jose Silva a dezvoltat o întreagă ”tehnologie” extrem de exactă și performantă de a crește diverse capacități mentale, de a induce relaxare sau de a activa diverse potențiale… totul pornind de la această primă stare mentală în care emisferele încep să se coordoneze și să funcționeze la unison.

Theta este o treaptă și mai profundă de aliniere, de sincronizare, căreia, în mod natural, îi lipsește vigilența, atenția pe care o manifestăm în mod natural în stare Beta. Ea este naturală somnului cu vise, în care luciditatea noastră este diluată, în afara cazurilor persoanelor care se antrenează să rămână lucide în vis, însă acesta poate fi subiect pentru un alt întreg articol, dacă nu al unei întregi serii de articole.

Revenind la ceea ce se întâmplă în cazul în care creierul nostru emite în mod preponderent unde Theta, trebuie să notăm câteva fenomene ce pot explica efectul unor intervenții controlate în aceste momente, practic aceasta fiind baza pe care se așează tehnologiile pentru antrenament mental prin lumini și sunete (de tip Brain Machine). În primul rând este vorba despre funcționarea creierului, care este mult diminuată, efectele fiind multiple în acest caz:

  • Senzația de Eu, de legătură indisolubilă cu corpul fizic și cu modul în care ne percepem sunt diminuate
  • Gândurile automate sunt aproape inexistente, deci există ”loc” pentru activitatea spontană a unor zone chiar mai profunde din noi, decât subconștientul
  • Are loc o sincronizare destul de profundă între cele două emisfere, iar creierul secretă hormoni de relaxare, precum melatonina, de exemplu
  • Efectele benefice ale acestei ”stări” se traduc inclusiv la nive lfizic prin procese de regenerare celulară și de eliminare a radicalilor liberi

Combinând în mod sinergic efectele radiației luminoase, a sincronizării emisferelor cerebrale și emisia de unde Theta descoperim cu adevărat efectele și potențialul care stă în spatele tehnologiei de tip Brain Machine.

Pășește de la reprogramare mentală la stări de conștiință extinse cu Brain Machine

Domeniul experiențelor care se pot naște din acest punct este descris pe larg în literatura spirituală străveche. Regăsim în Yoga Sutras-ul lui Patanjali descrieri ale unor fenomene care de multe ori par a fi departe de experiența umană ordinară – despre care trebuie să punctez că nu are nicio problemă și este oricum starea de fapt coordonată nivelului de conștiință la care se află umanitate, neavând un aspect negativ implicit în ea, ci este doar punctul de pornire și reîntoarcere – și care pot fi accesate în momentul în care suntem în zona de unde Theta și suntem conștienți. Dacă efectul luminii sub formă de fosfene va face subiectul următorului articol, pentru că este nevoie de puțină dezvoltare pentru a înțelege efectul acesteia asupra omului, voi finaliza articolul prin a puncta, din nou, importanța conștienței în acest proces.

Dacă tehnic putem înțelege procesul care are loc în interiorul creierului nostru, în corp și în zona emoțională, ca să extragem cu adevărat beneficiile acestei tehnologii, avem nevoie să fim conștienți, în timp real, în momentul prezent, de ceea ce se întâmplă. Chiar dacă această tehnologie are efecte și dacă nu observăm întreaga mișcare internă, beneficiile pe care le putem extrage, dacă suntem conștienți, se înzecesc.

De la reprogramarea mentală la stări extinse de conștiință sau rezolvarea unor traume, conștiența este cheia pentru fluidizarea proceselor, pentru reducerea drastică a timpului necesar schimbării. Tehnologia, mână în mână cu conștiența, sunt arme redutabile pentru oprirea războiului interior continuu.

Adevărul este că ai nevoie să experimentezi tu, să simți și să extragi concluziile care sunt de extras. Ceea ce poate face tehnologia de tip Brain Machine pentru stimulare cerebrală cu lumini și sunete este să te ajute să ajungi rapid într-o zonă de relaxare și să sari peste un timp – care poate fi destul de îndelungat pentru unii – necesar pregătirii. Intri direct în experiență, adică te așezi direct la masă, nu mai stai să și gătești.

Află AICI mai multe detalii despre beneficiile practice ale stimulării mentale în Theta și Alpha aici.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns