Sari la conținut

Legea Atracției: cea mai ușoară cale de materializare

Universul este un organism viu, un întreg care are un mod de funcționare coerent și inteligent, la toate nivelurile. Această coeziune este menținută de ceea ce numim în mod generic Legea Atracției, care generează corespondențe între elementele componente, în funcție de frecvențe energetice.

Legea Atracției funcționează pe bază de niveluri vibraționale

Asta înseamnă că o anumită dorință creează în plan subtil energia necesară materializării acelei dorințe, în mod instantaneu. Pentru a materializa acea dorință în plan fizic nu mai este nevoie decât de o vibrație care să atragă acea energie subtilă către materializarea în plan fizic.

Aceasta este treaba fiecăruia, de a-și menține vibrația ridicată și încrederea în faptul că Universul spune întotdeauna DA și susține toate dorințele – indiferent dacă ele ne sunt benefice sau nu, dacă susțin în mod sănătos procesul nostru de creștere și maturizare, sau nu. Singura necunoscută din această ecuație este momentul în care această energie non-manifestă devine perceptibilă în plan fizic, materializându-se.

Cea mai ușoară cale de materializare

Cu toții am auzit de gândirea pozitivă și poate am și practicat-o o vreme sau chiar o practicăm în acest moment. Ceea ce nu prea știm este faptul că, în sine, deși nu are nicio problemă, nici nu produce niște efecte profunde și pe termen lung.

Mai important decât gândirea pozitivă este modul în care ne simțim, starea generală de vibrație. Aceasta este o consecință a gândurilor, a emoțiilor și a stării corpului fizic… în mare. Sentimentele pozitive generează rezultate pozitive. Emoțiile negative conduc la crearea unor situații toxice.

Legătura dintre dorințele noastre și manifestare este întotdeauna plină de mister, însă, principiile de bază pot fi înțelese și urmate. O stare de vibrație înaltă – a cărei caracteristică principală este lipsa rezistenței interioare față de ceea ce se întâmplă – este calea cea mai ușoară către materializare. Vibrația înaltă face ca acele energii nematerializate să devină circumstanțe, persoane și sincronicități de care avem nevoie pentru concretizarea dorințelor noastre.

Secretul: lipsa rezistenței interioare

După părerea mea, acesta este cel mai mare secret, cel mai simplu element din toată ecuația și în același timp un instrument esențial pentru cei care vor să se cunoască și să devină liberi, cu adevărat.

Ceea ce se întâmplă în lume, ceea ce se întâmplă în interiorul nostru sunt mereu procese în desfășurare. Ele sunt niște elemente ”date”, se întâmplă deja, în momentul în care citești aceste rânduri. Aici putem avea în principiu două atitudini:

  • Acceptăm starea de fapt a momentului prezent și ne relaxăm, mutându-ne atenția către atitudinea interioară vis-a-vis de ceea ce se întâmplă
  • Refuzăm starea de fapt a momentului și începem să ne luptăm, să controlăm și să încercăm să schimbăm momentul prezent

Cea de-a doua alegere conduce către stres, către tensiune și probleme, inevitabil. Mai mult decât atât, ea denotă o lipsă de cunoaștere a modului în care funcționează percepția: până când creierul nostru compilează datele culese de simțuri, deja evenimentul a avut loc. Cu alte cuvinte, ceea ce noi percepem este un trecut, foarte apropiat… dar un trecut. Și atunci, în consecință, ne luptăm încercând să schimbăm trecutul, având iluzia că putem face așa ceva.

Prima alegere presupune însă puțină practică și încredere în această perspectivă. Ea presupune că, în mod normal noi suntem conștiența care observă și care nu este implicată direct în crearea realității, ci doar în percepția acesteia (percepție însemnând în acest context, interpretare). În acest context, nu avem decât de observat – ceea ce înseamnă practică continuă – și de intervenit atunci când observăm ceva ce dorim să schimbăm. Pentru că, de fapt, noi avem liber arbitru la nivelul atitudinii interioare față de ceea ce se întâmplă. Aici suntem autoritatea supremă.

Până descoperim nivelurile mai înalte ale conștiinței, unde regulile jocului încep să se schimbe, aici este începutul libertății.

Cheia succesului este înțelegerea

Vorbesc aici despre o bază de înțelegere care să te ajute să poți să faci discernământ. O bază ce trebuie să îți ofere certitudinea faptului că alegerile pe care le faci sunt corecte.
Odată ce ai această înțelegere, lucrurile sunt extrem de simple. Devii din ce în ce mai conștient de ceea ce se întâmplă în interiorul tău și în acest fel devii tot mai liber de toate automatismele.

În acest fel îți poți păstra vibrația la un nivel destul de ridicat pentru ca Legea Atracției să aducă în viața ta doar evenimente care să aibă un final plăcut sau cel puțin să nu mai ai nevoie de evenimente catastrofale sau probleme majore.

Te-ar mai putea interesa și:
Orice lucru pe care ți-l dorești are o frecvență de vibrație
Reprogramează-ți subconștientul prin afirmații și stimulare mentală

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

3 comentarii la „Legea Atracției: cea mai ușoară cale de materializare”

    1. Buna ziua! Daca va intereseaza exemple concrete de oameni care au aplicat puterea afirmatiilor si au obtinut rezultate, va recomandam sa cititi: „Descopera puterea cosmica din tine” Joseph Murphy sau „Factorul Atractie” Joe Vitale. Dincolo de orice alte experiente, trebuie sa lucrati dumneavoastra cu perseverenta ca sa va convingeti.

Lasă un răspuns