Sari la conținut

Performanțe mentale de vârf și relaxare profundă în doar câteva minute prin stimulare cerebrală

La un moment dat fiecare dintre noi am ajuns într-un punct în care ne-am simțit depășiți de volumul de muncă, nu știam de unde să începem, iar mintea noastră făcea atât de mult zgomot încât nu reușeam să ne destindem deloc. Sigur au existat și momente când am tânjit să ne conectăm cu acel Sine mai înalt sau cu Dumnezeu, dar nu știam cum și simțeam că viața nu mai are niciun sens.


Deși poate părea complicat, putem învăța să găsim soluții ingenioase la aceste probleme și să facem față cu succes provocărilor vieții, descoperind cum să accesăm diferitele stări ale creierului prin intermediul stimulării cerebrale. Antrenarea minții pentru accesarea stărilor superioare de conștiință devine o practică din ce în ce mai uzitată pe măsură ce studiile științifice scot la iveală tot mai multe beneficii ale stimulării creierului. De departe, cea mai eficientă metodă de modelare a undelor cerebrale s-a dovedit a fi cea realizată cu ajutorul dispozitivului cunoscut sub denumirea de brain machine (stimulare cerebrală prin semnale luminoase și sonore alternativ stânga/dreapta). Cercetările și experimentele care se desfășoară în prezent atestă capacitatea acestei tehnologii de a ridica la performanțe excepționale toate procesele mentale și de a îmbunătăți funcțiile creierului.

O minte care funcționează la întregul său potențial este aceea care poate accesa imediat stări de conștiință potrivite circumstanțelor în care ne aflăm ‒ concentrare și focalizare, relaxare profundă și somn, meditație, energizare, regenerare psihomentală, vise lucide, creativitate, claritate mentală etc.

Un dispozitiv de stimulare cerebrală te conduce într-o călătorie în care poți experimenta senzații noi, intense, de a căror existență nu ai fost conștient înainte. Deseori intervine o modificare a percepției temporale și spațiale când primează sentimentul de întrepătrundere a mai multor spații (universuri). Luminile compuse ale ochelarilor (cu care un dispozitiv de stimulare cerebrală este prevăzut) produc efecte luminoase în câmpul vizual, generând o multitudine de culori și forme datorită frecvențelor și programelor riguros alese. Legătura cu fenomenele mistice este de cele mai multe ori evidentă, mai ales pentru persoanele care practică în paralel și meditația.

Pe termen lung, ședințele de stimulare cerebrală cu semnale sonore și luminoase conduc la crearea unei stări mentale foarte lucidă, focalizată și flexibilă. Intrarea cu ușurință în dispoziția de relaxare totală este un alt efect major care ulterior poate fi accesat fără utilizarea unui dispozitiv de tip brain machine, deoarece acest gen de tehnologie antrenează creierul să învețe reaccesarea la comandă a diferitelor stări de conștiință.

Rezultatele pe care le obținem nu doar că sunt fără precedent, dar ele sunt și revoluționare. Implicațiile și efectele sunt incredibile – explorarea creierului are o importanţă colosală, nu numai pentru combaterea dizabilităților de învățare, ci şi pentru potenţarea tuturor funcţiilor creierului. Am observat că depresia, anxietatea, insomnia, epilepsia și practic orice disfuncție mentală sunt cauzate de lipsa coerenței la nivelul creierului. Folosind dispozitive de stimulare cerebrală, putem readuce creierul la cea mai performantă stare de funcționare. Sună fantastic, dar ceea ce descoperim poate schimba radical viața tuturor oamenilor de pe Planetă.”
Dr. Siegfried Othmer,
cercetător științific la Institutul EEG, Woodland Hills, California, și președinte al diviziei de neurofeedback din cadrul Asociației pentru Psihologie Aplicată și Biofeedback

La formularea concluziilor au contribuit observațiile și experiența de lucru cu tehnologia brain machine a numeroşi psihiatri, psihologi, educatori, neurologi, antrenori sportivi, psihoterapeuți, clinicieni.

Deși sesiunile de lucru cu dispozitive pentru antrenarea creierului s-au desfășurat în diferite perioade și zone din întreaga lume, observațiile asupra efectelor înregistrate sunt asemănătoare. Tehnologia brain machine produce, printre altele, următoarele rezultate:

  • Menține vigilența creierului chiar și la vârste înaintate.

Revoluţia fitnessului fizic din ultimii 20 de ani a demonstrat că organismul uman are nevoie de stimulare şi exerciţii pentru a rămâne sănătos. Studiile ştiinţifice concluzionează că lipsa mişcării duce la deteriorarea organismului şi la îmbolnăvirea lui. Foloseşte-l sau îl pierzi! La fel ca şi corpul, creierul necesită antrenament pentru a se menţine vigilent şi a funcţiona la cele mai înalte cote. Acest lucru este evident acum pentru neurologi. Aşa cum muşchii se pot lucra şi fortifica prin gimnastică, la fel şi creierul se dezvoltă dacă este stimulat în mod corespunzător.

  • Reduce stresul şi relaxează profund organismul.

Dispozitivele specifice de măsurare înregistrează o reducere a secreţiei de neurotransmiţători corelaţi cu stresul. Brain machine detensionează muşchii, reglează tensiunea arterială, încetineşte ritmul cardiac şi linişteşte mintea. Neurologii consideră că utilizarea acestor dispozitive de tip brain machine conduce spre un nivel profund de relaxare.

  • Mărește coeficientul de inteligenţă.

Studii recente au scos în evidenţă că în urma folosirii unui dispozitiv de stimulare cerebrală persoanele care manifestau dificultăţi de învăţare au înregistrat o creştere a IQ-ului cu peste 20 de puncte şi unii dintre ei chiar cu peste 30 de puncte. De asemenea, această creştere a coeficientului de inteligenţă s-a observat şi în cazul unor oameni perfect sănătoşi.

  • Accelerează procesul de învăţare.

Persoanele supuse studiilor, care au folosit dispozitive de tip brain machine, au înregistrat îmbunătăţiri semnificative în ce priveşte capacitatea de învăţare, în sensul că au reţinut o cantitate mai mare de informaţii într-un timp mult mai scurt decât cei care nu folosiseră această tehnologie. În plus, s-au dovedit apţi să înţeleagă şi să înveţe informaţii complexe şi dificile care celorlalţi le dădeau bătăi de cap. Brain machine îmbunătăţeşte atât memoria de scurtă durată, cât şi pe cea de lungă durată, fapt care are implicaţii profunde pentru întregul organism.

  • Pregătește creierul şi întregul organism pentru performanţe de vârf.

S-a observat la atleţi, muzicieni, pictori, oameni de afaceri, actori, ingineri, copywriteri, dar şi la practicanţi din alte domenii că în urma folosirii unui aparat pentru stimularea creierului aceştia intrau într-o stare de flux în care obţineau cele mai bune rezultate. Mai mult decât atât, ei reuşeau să înveţe să intre în această stare la comandă, ori de câte ori aveau nevoie, fără ajutorul dispozitivului.

  • Combate dependenţele şi viciile.

aimgroupS-au efectuat studii la care au participat persoane cu diferite grade de dependenţă de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc etc., care voiau să se vindece şi care, în mare parte, s-au vindecat. Probabil că transformările care se produc în aceşti oameni cu ajutorul stimulării cerebrale sunt dintre cele mai fascinante. Și din acest motiv, tehnologia de tip brain machine este pe cale să devină oficial una dintre principalele metode de tratare a dependenţelor de orice fel ‒ pentru că se petrec schimbări impresionante şi pentru că funcționează.

În România, singurul producător de dispozitive de tip brain machine este grupul de cercetare înființat înainte de 1990 (iar ca societate în 1993) AIM Group, care activează în domeniul parapsihologiei, terapiilor alternative și științelor de frontieră.

MIND SYNERGY (click aici), dispozitiv de stimulare cerebrală, este folosit de majoritatea membrilor din cadrul MENSA (organizaţie internaţională fondată în Oxford, Anglia, cu scopul de a identifica şi a pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă).

Eugen Bîrgăoanu, inginerul care a proiectat dispozitivul MIND SYNERGY şi totodată liderul echipei AIM Group, a fost distins cu Medalia de Aur în cadrul Salonului Internaţional de Inventică „PRO INVENT”, Ediţia a X-a, 2012, Cluj-Napoca, România, pentru aparatele realizate. De asemenea, a obţinut Locul I la Festivalul Nikola Tesla „Invenţii şi Inovaţii”, octombrie 2012, Novi Sad, Serbia; Medalia de Aur în 2011 tot la Festivalul Nikola Tesla; diplomă specială din partea Forumului Inventatorilor Români, Ordinul ştiinţific „Leonardo da Vinci” pentru creativitate, 2011, Sevastopol, Ucraina; diplomă specială la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională STRATEGII XXI „Tehnologii ‒ Aplicaţii Militare, Simulare şi Resurse”, organizată de Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, aprilie 2012, Bucureşti, România.

Poți comanda dispozitivul MIND SYNERGY sunând la numărul de telefon 031 425 44 64 sau cumpărându-l online de pe site-ul www.aimgroup.ro.

Creative Commons License
Performanțe mentale de vârf și relaxare profundă în doar câteva minute prin stimulare cerebrală by AIM Group is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.

3 comentarii la „Performanțe mentale de vârf și relaxare profundă în doar câteva minute prin stimulare cerebrală”

Lasă un răspuns