Sari la conținut

Puterea subconștientului în manifestarea dorințelor tale

În unele situaţii, setarea unei noi dorinţe îţi poate provoca sentimente contrare. Te încarci cu entuziasm şi energie și în acelaşi timp pui la îndoială succesul reuşitei tale. Îţi imaginezi cum va arăta viaţa ta, atunci când planul propus se va materializa şi peste două minute îţi spui: “Nu ştiu cum să fac asta. Nu cred că o să meargă. Nu am de unde să obţin banii necesari. Sunt doar visuri”. Datorită acestor voci interioare, de multe ori, renunţi la dorinţe.

Îndoielile blochează procesul de concretizare a unui obiectiv

Dialogul interior poate fi un loc al extremelor. O voce te susţine, alta te dezaprobă. Unele temeri și întrebări se cuibăresc în subconştientul tău, atât de bine încât, nici măcar, nu știai că există în mintea ta. Ele ies la suprafaţă în contextul potrivit lor.
În scopul de a te proteja de o posibilă pierdere, subconştientul aduce la suprafaţă fiecare îndoială. Fiind pe pilot automat, subconştientului nu îi plac schimbările şi nici ieşirile din zona de confort.
Tot el este cel care a adunat sute de idei şi progrămele care spun despre tine că eşti bun sau rău, deştept sau mai puţin deştept, frumos sau urât. Aceste programe îţi permit să te simţi norocos, să ai succes, să fii fericit sau, dimpotrivă, îţi fac viaţa un chin.

Limitările programelor din subconştient

Crezurile acestea sunt filtrul prin care vezi, trăieşti şi experimentezi lumea înconjurătoare. Dacă filtrele subconştientului îţi spun că nu poţi, nu ai, nu meriţi, asta vei experimenta şi asta vei vedea în jurul tău. Subconştientul tău nu schimbă realitatea, ci modul în care tu o percepi. El filtrează toate informaţiile pentru a-ţi susţine crezurile şi pentru a demonstra faptul că ai dreptate. Orice experienţă nouă este analizată, judecată şi trăită prin filtrul fostelor experienţe.
Este un proces logic. Totul se întâmplă asemănător momentelor când îţi cumperi o bluză nouă şi imediat după aceea, observi că multe persoane au bluză ca a ta. Cu siguranţă, până să îţi cumperi acea bluza ai văzut-o de mai multe ori, însă, nu ai remarcat-o pentru că nu îţi era familiară.
Aşa se întâmplă şi cu programele pe care subconştientul tău le conţine. Probabil, până acum, au existat oportunităţi şi situaţii care te-ar fi putut ajuta să-ţi materializezi dorinţa. Credinţa ta, însă, te-a făcut să vezi doar ceea ce ştiai deja: nu sunt bani, nu pot, nu merit, nu am încredere, etc.

“Indiferent dacă tu crezi că poţi sau crezi că nu poţi, ai dreptate!”

De fiecare dată când ajungi să ai un crez puternic, acel crez începe să blocheze toate celelalte informaţii care îl contrazice. Cum spunea şi maestrul Robert Anthony: Oamenii care cred că lucrurile nu pot fi făcute vor acţiona pentru a dovedi că au dreptate. Oamenii care ştiu că lucrurile pot fi făcute acţionează, însă, pentru a face ca acele lucruri să se întâmple.

Aşadar, îţi poţi folosi subconştientul pentru a obţine noi soluţii problemelor sau poţi folosi acelaşi subconştient pentru a găsi motive raţionale care să demonstreze că visul tău nu poate fi realizat.

Este bine să ştii că orice dorinţa care îţi apare în minte este deja materializată în Univers. Dacă începi să crezi asta, vei descoperi sau vei întâlni, chiar, persoane care au materializat aceeaşi dorinţă pe care o ai acum, în condiţiile asemănătoare celor pe care le trăieşti acum.

Dorinţele sunt asemănătoare ideilor şi gândurilor. Să spunem că ai o idee de afaceri genială, iar peste jumătate de an afli că cineva deja a pus-o în practică. Crezi că ideea ta a fost furată? Nu, la fel ca şi dorinţele, ideea aceea exista în acest Univers de mult timp, aştepta să fie accesată, ca mai apoi să fie materializată. Motivul pentru care te-ai gândit la ea este faptul că rezonezi cu ea, este pentru sufletul tău, ai toate şansele şi sprijinul să găseşti resursele necesare îndeplinirii ei.

Vei găsi resursele necesare atunci când credinţele limitative nu vor mai bloca căile de acces către tine. Pentru asta, însă, trebuie să fii dispus să gândeşti dincolo de limitele tale. Trebuie, mai întâi să înveţi să elimini programele care fac ca toate ajutoarele de care ai nevoie să se blocheze în drumul lor către tine. În articolul viitor, voi scrie despre cele mai practice și mai puternice modalități de a-ți dizolva blocajele subconștiente pentru construirea unei vieți bogate, pline de fericire și satisfacții.

Citește aici: 8 metode prin care îți poți reprograma subconștientul

Creative Commons License
Puterea subconștientului în manifestarea dorințelor tale by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns