Sari la conținut

Schimbarea stă în modul tău de gândire

  • de

Dacă te afli printre acele persoane care au încercat să-și schimbe modul de gândire, dar fără niciun rezultat, citește acest text, care va cuprinde trei părți, pentru a afla unde ai greșit și care sunt soluțiile.
În cartea sa, Dincolo de gândirea pozitivă, Dr. Robert Anthony susține că primul pas pentru a realiza schimbări permanente și de durată în viața ta este să înțelegi diferența dintre gândirea pozitivă, gândirea negativă și gândirea corectă.

„Viaţa funcţionează conform principiilor şi legilor fizicii. Dacă nu ar fi aşa, nu aţi putea să pilotaţi un avion, fiindcă nu ar exista gravitaţie, nu ar exista electricitate şi unu plus unu nu ar fi egal cu doi. O lege universală este nu numai solidă, ci şi stabilă. Vă puteţi baza pe ea şi va funcţiona de fiecare dată. În esenţă, Universul nu vă va dezamăgi niciodată. Pentru el nu contează cât sunteţi de bătrân sau de tânăr, cât sunteți de scund, de gras, de slab, nu contează ce religie şi naţionalitate aveţi, nu contează dacă sunteţi bărbat sau femeie. Puterea, Forţa sau Energia este neutră şi noi o direcţionăm prin ideile şi crezurile noastre“, scrie dr. Anthony în cartea sa.

Ce înseamnă tot acest context universal care ni se pune la dispoziție? Ei bine toate acestea se traduc prin faptul că, în univers, cuvântul nostru este lege. Legea fundamentală căreia i se supun toate celelalte legi este legea cauzei şi a efectului, care este o lege impersonală. Cu alte cuvinte, culegi ceea ce semeni.

„Repet, legea cauzei şi a efectului este impersonală. Tocmai de aceea întâlnim atât de mulţi oameni care în străfundul lor sunt buni şi, totuşi, au atât de multe probleme şi nenorociri în viaţă. Cândva, pe parcursul vieţii, o asemenea persoană a aplicat sau a înţeles greşit legea. Nu înseamnă că este un om rău, nu înseamnă că nu este o persoană iubitoare. Înseamnă că, din ignoranţă sau din cauză că a înţeles greşit, acea persoană a folosit greşit legea“, mai precizeaz dr. Anthony în cartea sa.

Noi suntem creatorii propriului destin

Știai că dacă te gândești intens la o idee ea devine lege în univers? De exemplu, dacă vei gândi că nu ești bun pentru un lucru nici nu vei fi. Și tine minte că, indiferent dacă aceste crezuri sunt reale sau complet nebuneşti, dacă tu le acceptaţi, viaţa ta va decurge în conformitate cu ele. Iar ce susține dr. Robert Anthony nu este deloc îmbucurător:

the-journey-devushka-plate„Odată ce am acceptat o idee, înseamnă că i-a venit timpul şi nimic nu o poate schimba. Dacă am acceptat o idee de lipsă şi de limitare, acelei idei i-a venit timpul. Nu putem face nimic în privinţa ei, decât să ne răzgândim. Dacă plantaţi o sămânţă, ea va creşte. Dacă semănaţi o sămânţă de roşie, veţi obţine o roşie. Roşia nu se va răzgândi să devină castravete doar pentru că s-ar gândi că un castravete e mai bun pentru voi. Solul o să vă dea roşii atât timp cât continuaţi să le plantaţi, chiar dacă voi sunteţi alergici la roşii“.

Ce e de făcut? Un singur lucru ai de făcut care este pe cât de simplu, pe atât de complex și anume să analizezi cu atenție crezurile pe care ți-ai fundamentat viața: atitudini, idei, opinii şi condiţionări. Dr. Anthony susține că suntem atât de încrezători în ceea ce ştim, încât atunci când ne confruntăm cu o provocare, ne revoltăm.

„Noi trăim cu un set de crezuri numit religie, un set de crezuri numit politică, un set de crezuri despre noi înşine, un altul despre ce gen de oamenii ne place sau nu ne place şi câte un set de crezuri despre orice altceva“, potrivit dr. Anthony.

Ieși din zona de confort schimandu-ți întai modul de gandire

Cum bine știi, orice este posibil, doar numai cu condiția să ieși din zona de confort. Trist este faptul că deși mulți dintre noi suntem conștienți că viața nu este cum ne-o dorim și cum ne-am creionat-o, persistăm în a exita să facem pasul în direcția corectă. Concret, suntem blocaţi în zona noastră de confort, oricât de autodistructivă ar fi ea. Singura modalitate de a ieşi din această zonă de confort şi de a ne elibera de probleme şi limitări este să ne simţim inconfortabil.
urmeAșa cum ne facem o listă de cumpărături, ar trebui să avem o listă pe care să trecem următoarele sarcini: să încetăm să ne minţim singuri, să nu mai dăm vina pe alţii, să nu mai evităm să luăm decizii neplăcute şi să admitem că e posibil să fi acceptat crezuri limitatoare care reprezintă cauza directă a evenimentelor din viaţa noastră. Dr. Anthony ne atenționează că acest lucru nu înseamnă că vom trece de la gândirea negativă la gândirea pozitivă, ci doar că ne îndreptăm către „gândirea corectă”, adică suntem pe punctul de a cunoaşte adevărul absolut despre cine suntem şi despre relaţia noastră cu viaţa.

Cunoașterea adevărului te eliberează

Cum îți vei da seama că gândești corect? Ei bine nu te vei mai minți, ci vei încerca întotdeauna să cunoști adevărul indiferent de situaţie.

„Căutaţi dincolo de sistemul de crezuri pe care îl aveţi în prezent şi întrebaţi-vă Sinele Superior:„Care este adevărul despre această situaţie?” Sinele Superior vă va dezvălui de fiecare dată adevărul, dacă sunteţi pregătiţi să-l auziţi. Atunci când acţionaţi pe baza acelui adevăr, folosiţi gândirea corectă. Nu înseamnă că sunteţi pozitivi sau negativi, pur şi simplu sunteţi voi înşivă. Iar când sunteţi voi înşivă, adică îi permiteţi Sinelui Superior să vă dezvăluie adevărul, fiecare situaţie în care sunteţi implicaţi se va rezolva perfect şi de la sine. Poate sună a magie, dar este doar legea în acţiune a cauzei şi efectului“, conchide dr. Robert Anthony.

În partea a doua a textului îți voi dezvălui punctul de plecare pentru a avea succes al dr. Robert Anthony, care a dat roade la milioane de oameni care i-au urmat sfaturile.
SURSA: Dincolo de gândirea pozitivă, dr. Robert Anthony

 

Creative Commons License
Schimbarea stă în modul tău de gândire by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns