Sari la conținut

Stări modificate de conștiință obținute prin stimulare cu lumini și sunete

Când vorbim despre stări modificate de conștiință, avem nevoie să ne schimbăm perspectiva, ca să putem ține pasul la nivel de înțelegere. Asta pentru că înțelegerea clasică, Newtoniană, nu poate penetra în niveluri de conștiință, care sunt, din punct de vedere ierarhic, mai înalte decât condiția mentală uzuală a oamenilor.

Alinierea naturală la un nivel de vibrație mai înalt

De aceea, în cadrul acestui articol, pentru aprofundare, vom relaționa cu stimulările auditive și vizuale sub forma vibrației și a radiației luminoase. În acest context, vibrația funcționează ca un diapazon care ne aliniază în mod natural la un nivel de vibrație mai înalt.

Cu alte cuvinte, vibrația unei piese muzicale care conține frecvențe binaurale sau de exemplu, sunete de boluri tibetane, poate să producă o schimbare de frecvență pentru toate celulele corpului nostru. În consecință, să ne modifice și activitatea mentală – schimbând frecvența de vibrație a undelor cerebrale – și starea interioară – influențând inclusiv bătăile inimii, respirația și pulsul.

Suntem înzestrați cu propriul sistem de acordaj

Corpul nostru fizic are un sistem perfect de acordaj, care funcționează pe bază de vibrație. În consecință, o piesă muzicală ce conține vibrații specifice unor stări de conștiință extinse, induce în corp o stare ce ”mimează” efectele acelei stări de conștiință.

Cel mai elocvent exemplu pe care îl cunosc este sistemul de stimulare Hemysync, creat de Robert Monroe pentru inducerea călătoriilor astrale. Prin folosirea unor sunete special create – Robert Monroe fiind inginer de sunet și, din întâmplare, călător în astral, în mod spontan – Institutul Monroe are un program integrat pentru cei care vor să experimenteze în mod direct Călătoria astrală și prin care trec mii de oameni anual, ajungând cu toții acolo unde țintesc la începutul programului. Succesul programului se datorează unei cercetări amănunțite și cunoștințelor lui Robert Monroe atât în domeniul sunetului dar și al călătoriilor astrale.

Sunt, la ora actuală, multe teste de laborator, în care sunt demonstrate beneficiile stimulării cu sunete, fiind chiar o ”practică” la modă în ziua de astăzi, chiar dacă baza de date conținută de youtube nu este o colecție profesională și corect structurată pentru o folosire facilă.

Efectele vibrației luminoase asupra ființei umane

Dacă vom combina această tehnică cu stimularea luminoasă, vom face o călătorie ceva mai lungă, înapoi în timp, către practici care se pierd în timpul în care Oracolul lui Delphi era o realitate și nu o legendă. ”Sun-gazing”-ul este o practică, ce a fost secolul trecut redescoperită de mișcarea Fosfenismului, de exemplu și dezvoltată pentru concentrare mentală, pentru materializarea dorințelor sau pentru amplificarea proceselor mentale – rațiune, învățare etc.

Efectul pe care radiația luminoasă – care are și componentă vibratorie – îl are asupra corpului uman este uimitor. De la stimularea de tip radiația vindecătoare, prin lumină polarizată pe care aparate ca Bioptron le produce, la influența psihologică pe care lumina o are asupra minții și a stării interioare, la amplificarea și energizarea pe care practica breatharienilor o include zilnic, înțelegem că stimularea luminoasă joacă un rol important în modificarea stărilor de conștiință.

Stări modificate de conștiință prin stimularea cu lumini și sunete

Acum, dacă înțelegem că lumina și sunetul sunt două componente care sunt parte integrantă din orice fel de stare de conștiință – putem înțelege că, având o cunoaștere potrivită, putem influența percepția realității într-o asemenea măsură încât să ajungem să experimentăm stări extinse de conștiință. Fie că ești o persoană care are o practică îndelungată de meditație sau ești novice, folosind o tehnologie de stimulare sonoră și luminoasă precum Mind Synergy (disponibilă aici), gândită să amplifice stările profunde de conștiință, vei avea experiențe tot mai profunde și desigur că vei descoperi noi și noi tărâmuri de experimentat.

Din proprie experiență, la un moment dat, pe parcursul călătoriei de explorare a lumii interioare – pentru că acesta este parcursul în cadrul căruia experimentăm aceste zone de experiență pe care le numim stări modificate de conștiință – dai de obstacole. Pentru depășirea unor asemenea obstacole este nevoie de un catalizator, care poate fi un maestru sau poate fi o tehnică îmbunătățită de meditație.

Legile universale care guvernează lumea manifestă sunt inteligente, sunt ca un mecanism dinamic ce susține evoluția infinită a Sufletului. Din această cauză, vibrația și radiația luminoasă, fiind prin natura lor, elemente subtile ale planului de manifestare, sunt catalizatori puternici pentru accesarea unor zone tot mai profunde ale Spiritului.

De obicei, în stare de veghe, experimentăm lumea prin intermediul simțurilor, clasic. Într-o meditație profundă, realitatea se transformă și se mulează pe starea interioară experimentată. Cu cât activitatea mentală, emoțională și corporală ajung într-o zonă tot mai liniștită, cu atât mai mult accesăm zone de experiență care sunt mai apropiate de Esența noastră, cu atât frumusețea Sufletului nostru începe să radieze și să vibreze, activ și cu urmări în viața de zi cu zi.

Iată cum, închizând cercul, pornim de la lumină și sunet și ajungem tot la lumină și sunet. Ceea ce leagă întregul ansamblu este Prezența Conștientă, este ceea ce leagă totul la un loc, radiația luminoasă a Esenței noastre: Sufletul.

Te mai poate interesa și:
Efectele tehnologiei de tip Brain Machine asupra ființei umane

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns