Sari la conținut

[STUDIU] Efectele sugestiilor pozitive asupra creierului

  • de

In departamentul de Chirurgie Ortopedica din cadrul Universitatii Debrecen din Ungaria, s-au realizat studii cu scopul examinarii efectelor pe care sugestiile pozitive le au asupra pacientilor ce urmau sa fie supusi unor proceduri chirugicale (artroplastie) la genunchi si sold.

Scopul sugestiilor administrate de catre medici era sa reduca nevoia de transfuzie de sange si analgezice si sa imbunatateasca starea generala a pacientilor.

Afirmatiile pozitive au fost induse inainte de operatie (in timpul conversatiei), apoi pe durata interventiei chirurgicale, in format audio (la casti), pacientii fiind constienti, sub anestezie realizata in coloana.

Alte studii efectuate, precum si literatura de specialitate, indica faptul ca majoritatea pacientilor aflati atat in etapa preoperatorie, cat si postoperatorie intra spontan intr-o stare de transa din cauza vulnerabilitatii mentale si emotionale si a senzatiei de pierdere a controlului.

Una dintre caracteristicile acestei stari modificate de constiinta este ca pacientii devin mult mai sensibili si receptivi la orice fel de sugestii primite, fara a fi nevoie de vreo metoda speciala de inductie.

Explicatia este ca atat in starile preoperatorii, cat si postoperatorii, creierul functioneaza pe nivelurile primare de constiinta si gandire, care descriu mai degraba activitatea planului subconstient.

Pe acest nivel, pacientii sunt vulnerabili la sugestiile induse, urmandu-le fara discernamant, asa incat mintea este cuplata pe modul foarte primar de operare, unde spiritul critic si barierele rationale nu exista.

Astfel, Dr. Jakubovits impreuna cu colegii sai a folosit afirmatii pozitive inainte si dupa operatie la 51 de pacienti. A observat ca acestia au prezentat o stare mentala si emotionala mult mai buna decat pacientii carora nu li s-au administrat sugestii de niciun fel, resimteau mai putina durere, erau mai vioi, iar refacerea dupa interventie decurgea mai rapid.

Pornind de la astfel de studii si descoperiri stiintifice din intreaga lume cu privire la efectele uimitoare ale sugestiilor asupra creierului in stari de transa si meditatie, combinate cu propriile cercetari si aplicatii practice, am dezvoltat o gama extinsa – si in continua crestere – de programe audio cu sugestii pozitive, tehnici NLP, muzica de relaxare, sunete din natura si tonuri binaurale, special concepute sa produca transformari subtile profunde, rapide si de durata la nivelul subconstientului si astfel la nivelul intregii vieti, in functie de problema/intentia setata.

Te invitam sa „rasfoiesti” oferta noastra de programe audio si sa alegi ce ti se potriveste!  Detalii aici: https://www.aimgroup.ro/categorie-produs/produse-audio/

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns