Tag - legume

6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

În bestsellerul său, How Not to Die, medicul şi specialistul în nutriţie Michael Greger promovează puterea alimentaţiei în menţinerea sănătăţii şi prevenirea bolii. Ei bine, în urma cercetărilor sale, Michael Greger nu s-a oprit doar la a categorisi superficial alimentele, recomandând, ca mulţi alţii, hrana pe bază de plante şi cereale integrale, ci le-a căutat, între acestea, pe cele mai eficiente şi benefice pentru organismul uman. De exemplu, poţi urma foarte bine o dietă bazată doar pe cartofi, căci şi acesta [...]

Citește mai mult...

Cum și ce trebuie să mănânci pentru a încetini îmbătrânirea

Cred că nu mai este niciun dubiu pentru nimeni că alimentația joacă un rol esențial în procesul de îmbătrânire. Iar cel mai banal exemplu este obezitatea, de la cele mai ușoare forme până la cazurile de morbiditate. Dar nu la aspectul fizic mă voi referi de data aceasta (desigur, contează și felul în care arătăm, și încă foarte mult), ci la ceea ce se întâmplă în corpul unei persoane care poartă zeci de kilograme în plus (ritm accelerat al [...]

Citește mai mult...

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...

Predispoziția genetică la cancer poate fi învinsă prin alimentație

Înainte de a diseca fiecare alimentcare se pretează pentru o alimentație anti-cancer, în rândurile următoare îți voi vorbi despre nutriterapie explicată pe larg de medicii Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea Alimente care combat cancerul. „Nutriterapia poate fi văzută ca un fel de chimioterapie care foloseşte arsenalul de molecule anticancer prezente în alimente pentru a combate celulele canceroase ce se formează în mod spontan. Departe de a fi o terapie alternativă, prevenirea cancerului prin alimentaţie este, dimpotrivă, un mijloc [...]

Citește mai mult...

Descoperirea din lumea medicală – moleculele anticancer

Nu mai este un secret pentru nimeni că maladia secolului XXI, cancerul, poate fi prevenită, dar și încetinită cu ajutorul alimentelor pe care le punem zilnic pe farfurie. Confuzia apare însă în momentul în care dorim să ne adaptăm dieta în acest sens. La o serie de întrebări esențiale despre rolul alimentelor în combaterea și vindecarea cancerului răspund celebrii medici Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea lor Alimente care combat cancerul. Care sunt alimentele anti-cancer și în ce [...]

Citește mai mult...

Dieta epocii de piatră vs. otrăvurile din dieta modernă

„Cât de frecvente sunt alergiile şi intoleranţele alimentare? Strămoşii noştri aveau aşa ceva?” – se întreabă voit retoric un guru din domeniul nutriţiei, dr. Keith Scott-Mumby. Şi tot el răspunde detaliat şi argumentat, într-o carte de citit cu sufletul la gură şi cu lacătul pus pe uşa frigiderului: ”Dieta înţeleaptă” ( Editura Vidia). Omul primitiv se răsfăţa cu fructe de mare şi, în genere, era foarte atent la alimentaţie, dieta lui cuprinzând alimentele incluse astăzi în schemele de detoxificare: legume, [...]

Citește mai mult...

6 reguli de aur pentru consumul legumelor

Ni se repetă la infinit să consumăm minimum cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Cum recomandarea generală este de două fructe, câte unul la fiecare gustare din zi, reiese că trei porţii ar trebui să fie formate din legume. Drept garanţie fermă a sănătăţii şi longevităţii. Este mult? Este puţin? Este numai bine? Întrebări întoarse pe toate părţile, în ultimii ani, ca şi cum cantitatea ar conta de una singură. Or, acest garant în curs de ”sanctificare” [...]

Citește mai mult...

Alimentele crude, primul pas spre vindecarea bolilor

Principala cauză a bolilor este dieta greşită. Este concluzia de o viaţă a cercetătorului elveţian Ernest Gunther, aşa cum apare în bestsellerul său legat de alimentaţie, Hrana Vie. Iar conţinutul de enzime (substanţe naturale produse de celulele vii) din alimentele crude ajută la menţinerea unei sănătăţii optime. Aşadar, prin hrana crudă (fructe, legume, cereale, zarzavaturi), nepreparată cu ajutorul focului, şi regim se pot vindeca boli pe care medicina clasică le consideră aproape imposibil de tratat. „O deosebită impresie mi-a făcut vindecarea [...]

Citește mai mult...

Secretele de longevitate ale oamenilor din valea Vilcabamba

Vilcabamba este un sat situat în Ecuador (zonă ecuatorială), aproape de granița cu Peru, de o frumusețe rară, un adevărat colț de Rai. Condițiile de aici sunt perfecte pentru o agricultură de calitate și recolte bogate. Porumb, cafea, trestie de zahăr și o mulțime de fructe și legume sunt cultivate cu succes în această zonă. Acest loc însă a atras atenția cercetătorilor și oamenilor de știință datorită locuitorilor, renumiți pentru starea excelentă de sănătate, fiind adevărate exemple de longevitate. Cum [...]

Citește mai mult...

Secretele hunzilor, cei mai longevivi oameni de pe Pământ

  Hunza e o mică vale muntoasă în Pakistan. Oamenii de aici trăiesc într-o izolare completă, au propriul mod de viață, de alimentație și filozofie, care se pare că au un impact impresionant asupra sănătății și longevității lor. Până nu de mult, regiunea era un regat independent, devenind apoi o parte a Pakistanului, însă cu rege la conducerea ei. E printre cele mai mici monarhii din lume. Puținii vizitatori care au ajuns în Hunza, descriu locul ca pe o grădină [...]

Citește mai mult...