Tag - vin rosu

Consumul moderat de vin roșu ține bolile cardiovasculare la distanță

Dacă am bea câte 125 ml de vin pe zi, bolile cardiovasculare nu ar mai fi principala cauză de deces, iar rata cancerului ar scădea vertiginos. Dar nu facem acest lucru și asta pentru că vinul este perceput mai puțin ca un medicament. Vinul, susținea celebrul microbiolog Louis Pasteur, este cea mai sănătoasă și mai igienică băutură din lume. Iar cercetãtorii Richard Beliveau și Denis Gingras explicã în cartea lor, Alimente care combat cancerul, în ce mod vinul roșu [...]

Citește mai mult...

Hai noroc și sănătate cu… un vin medicinal!

  Ia mai toarn-un păhărel, să ne însănătoșim nițel! Tulburelul tocmai s-a așezat în butoaie, așa că e numai bun ca să ne țină de cald – iarna se anunță aspră, cu temperaturi și ninsori arctice, amenință meteorologii. Dar va fi și mai bun pentru sănătate și cu zero riscuri să ”ne ia mințile”, dacă îl combinăm cu plante medicinale, după rețete arhaice, readuse în actualitate cu ajutorul unui specialist în remedii naturale. Pentru această temă de sezon brrr!, exagerat [...]

Citește mai mult...

Cele mai sănătoase 5 alimente care te mențin tânăr

  Să amânăm cât mai mult efectele produse de îmbătrânire, cu siguranță asta ne dorim fiecare. Și pentru că radicalii liberi sunt cei responsabili de îmbătrânirea celulară și de apariția multor afecțiuni, secretul pentru a ne păstra cât mai mult aspectul tânăr nu este altul decât o dietă bazată pe cât mai multe alimente bogate în antioxidanți. 1. Coacăzele negre Sunt în vârful clasamentului. Și știi de ce? Pentru că sunt pline de vitamine, minerale și o sursă excelentă de antioxidanți care [...]

Citește mai mult...