Sari la conținut

Cum ne menținem creierul tânăr

Dacă citești aceste rânduri înseamnă că îți folosești creierul. Și asta este foarte bine, pentru că folosindu-l îl menții în formă, tânăr.

Creierul – componentă esențială a unei ființe umane complete

Bineînțeles că orice ”componentă” a ființei umane are nevoie de câteva elemente ca să fie în formă. Fie că este vorba despre corpul fizic, corpul emoțional sau corpul mental, structurile noastre bio-informaționale se comportă exact ca un autoturism – în Human Design chiar există o analogie directă între corpul fizic și un autoturism – dacă stă prea mult în garaj se strică mai mult decât dacă îl folosești. De ce? Pentru că, la esență, totul este energie și, principala caracteristică a energie este că ea este mereu în mișcare, se transformă, curge. Nu intrăm, de data aceasta pe tărâmul non-formei, acolo unde lucrurile sunt mai degrabă asemănătoare universului cuantic și ne concentrăm astăzi pe structura mentală.

Corpul fizic este practic ”vasul” în care are loc experiența, este deci mediul care conduce, în cazul minții noastre, informația. Creierul este, din acest punct de vedere, esențial – nefiind însă singura cheie – procesului, iar sănătatea acestuia înseamnă diferența dintre o funcționare optimă și una defectuoasă. Putem asemăna creierul nostru cu instalația electrică și electronică dintr-un autoturism, care conferă întregul confort, funcționarea corectă și toate beneficiile aferente. Dar creierul este, se pare, mult mai mult decât o simplă interfață pentru transferul informațiilor, fiind un organ uimitor de plastic și care prezintă multe caracteristici. Acestea sunt ca niște relee, care dacă nu sunt folosite, ”ruginesc”.

Și cum le putem stimula aceste relee?

În primul rând folosindu-ne creierul prin diversele lucruri la care îl folosim: calcule, memorie, logică, rațiune, citit, imaginație, vizualizare, comparație dar și prin meditație sau stimulare mentală. Ultimele două categorii au o caracteristică specială prin faptul că acestea stimulează zone întinse din creier și încep să creeze conexiuni care poate în mod normal nu sunt activate decât tot ptin niște exerciții mai puțin luate în considerare: muzica în special (cântatul la un instrument) și arta în general, meseriile multi-disciplinare cum este de exemplu arhitectura etc.

Stimularea mentală este de asemenea o posibilitate uimitoare de a crea o stare de coerență în creier, care activează canale neuronale, legate de capacități uimitoare de memorare, amintire sau niveluri de creativitate crescute, ori pur și simplu pot crea stări profunde de relaxare, similare celor în care marii Tesla sau Einstein au ”descoperit” acele faimoase ecuații sau invenții care i-au făcut faimoși dar și care au transformat lumea modernă și au făcut-o să fie în felul în cazre o vedem astăzi – din punct de vedere tehnologic.

Aparatul Mind Synergy (detalii aici) este exact tipul de aparat care a fost construit exact cu acest scop în minte!

Folosind stimularea directă cu fosfene și bătăi binaurale în concordanță cu anumite frecvențe de emisie ale creierului – analoage cu diverse stări dorite: alfa, theta, delta sau complexul K – creierul se activează într-un mod extraordinar, lucru dovedit în mod direct prin testimonialele celor care îl folosesc deja de ani buni cu succes.

Beneficii – altele decât cele menționate mai sus?

Desigur că nimic nu vine la pachet uni-direcțional.
• Având grijă de corpul fizic, hrănindu-l corect și folosindu-l optim, fiecare la capacitatea proprie – fie că este vorba despre sport, yoga sau alte forme de gimnastică sau dans – avem grijă și de creierul nostru, oferindu-i un flux constant și proaspăt de energie – fiind un lucru cunoscut că acest organ din corp este cel mai mare consumator de ”forță interioară” din organism.

• Înțelegându-ne emoțiile, observându-le și învățând să le gestionăm în mod corect, fără să le reprimăm dar nici să le ignorăm sau să acționăm pe modul ”inconștient” din ele, ajută creierul să își echilibreze reacțiile hormonale din partea aparatului cerebral reptilian și să înceapă să elibereze, în loc de hormonii de stres ce acompaniază de obicei emoțiile negative, doar hormoni ce dau stări de bine și echilibru, pace, recunoștință.

• Combinând meditația cu stimularea mentală și diverse alte activități care ne aduc în față sarcini mentale, ne rodăm anumite canale neuronale, ce se întăresc și devin ”autostrăzi” pe care energia-informația curge mult mai lin, ceea ce conduce, pe lângă starea de satisfacție, la o mai profundă capacitate de înțelegere și la crearea de noi conexiuni, de cele mai multe ori neașteptate.

• Dacă subordonăm toate acestea Esenței noastre, cea care este atât sursa dar și natura fundamentală a tuturor structurilor enumerate mai sus, vom înțelege că aceste practici nu sunt decât niște pregătiri pentru ca Natura noastră fundamentală să aibă un canal deschis de comunicare și exprimare – ceea ce se traduce în viața ta practic, printr-o stare de echilibru și acceptare, deschidere și împlinire.

Este în mod evident că un creier de sine stătător nu ne folosește prea mult, decât ca să îi putem observa anatomia interioară, aparența și legăturile fizice, directe și că acesta este o parte sinergică a unui întreg Univers, care este integrat în același fel într-un Univers mai mare (care poate fi familia, societatea, țara sau umanitatea) și care, la infinit, este integrat într-un Univers și mai mare. Ceea ce este cel mai interesant este faptul că fiecare nivel, fiecare componentă și fiecare sistem în sine este atât esențial dar și la fel de important atât pentru individ cât și pentru întreg.

Așa că, revenind la începutul articolului… citește, face bine neuronilor, imaginației și, câteodată, te și atinge în locuri despre care nu știai că există în interiorul tău, mai ales dacă mintea ta începe să se deschidă… pentru că maratonul pentru creier este pentru minte precum lecitina pentru memorie.

Despre dispozitivul de stimulare mentală Mind Synergy poți afla mai multe informații aici: https://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy/

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns