Sari la conținut

Obiceiurile femeilor din 5 colțuri ale lumii pentru frumusețe și longevitate

Nu existe femeie care să nu moştenească de la mama sau bunica ei secrete de frumuseţe şi, mai ales, tinereţe fără bătrâneţe, iar de la popor la popor şi de la un colţ la lumii la altul, acestea sunt cât se poate de diferite şi folosesc ingrediente specifice acelor locuri. Toate de la Mama Natură, însă. Noi te invităm să descoperi şi, dacă vrei, chiar să foloseşti tratamentele antiaging ale femeilor din toată lumea, pentru a obţine tenul strălucitor al celor din America Latină sau pe cel ca de porţelan al asiaticelor şamd.

Fă o călătorie în jurul lumii şi află cum luptă împotriva radicalilor liberi femeile din diferite colţuri ale planetei!

China

Ceaiurile naturale, atât de frecvent consumate în această parte a lumii, sunt bogate în antixiodanţi, acele substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi ce ne fură tinereţea, prematur.

Ceaiul alb şi ceaiul verde, în special, conţin acei antioxidanţi numiţi EGCG, care ajută la lupta împotriva formării ridurilor şi care dinamizează producerea de celule noi, sănătoase. Femeile din China amestecă pudră de ceai verde într-o infuzie de ceai alb pentru a-şi crea o mască de faţă. Aplicată pe faţă, nu doar că acţionează împotriva ridurilor, netezindu-le, ci îţi încarcă pielea cu antioxidanţii necesari care să te protejeze de formarea altora.

India

În această ţară, femeile obişnuiesc să îşi înceapă ziua consumând o cană de ceai de ghimbir cald. Cum se face? Pune ghimbir tocat şi miere în apă fierbinte şi bea-o, profitând astfel de numeroşi nutrienţi antiaging. Mierea conţine proprietăţi antibacteriene naturale, ajutând la reducerea inflamaţiilor din organism, iar ghimbirul este bogat într-o substanţă antioxidantă numită gingerol, cu rol în protecţia împotriva scăderii colagenului din organism. Acel lucru responsabil de elasticitatea pielii.

Mexic

Poţiunea pentru frumuseţe folosită de femeile din această ţară este uşor de preparat, iar ingredientele preferate de ele se găsesc şi la noi. Este vorba despre un scrub creat din zahăr amestecat cu zeamă de lămâie, pe care îl folosesc pentru a-şi exfolia tenul şi pielea mâinilor, cele care ne trădează cel mai adesea vârsta, pierzându-şi primele elasticitatea. Ei bine, cristalele de zahăr ajută la eliminarea celulelor moarte, în timp ce sucul de lămâie conţine acidul alfa-hidroxid, pe care îl găsim în numeroase tratamente împotriva îmbătrânirii. După ce îţi exfoliezi pielea, crema folosită cu substanţele ei benefice cu tot pătrunde mai bine în ţesuturi.

Polinezia

Din ce în ce mai multă lume vorbeşte despre exoticul Noni, originar din Australia şi Asia de Sud-Est, ca fiind un fruct al vieţii sau al zeilor. Unul miraculos, pe scurt. Chiar dacă pentru noi este ceva nou, acest fruct este folosit de mii de ani de femeile din Polinezia, în special datorită proprietăţilor hidratante şi antiîmbătrânire ale acestuia. Studiile au arătat că sucul acestui fruct ar avea efect asupra netezirii ridurilor, a liniilor fine şi a ceea ce noi numim laba gâştei.

Franţa

Foarte popular pentru păstrarea frumuseţii şi tinereţii este extractul de seminţe de struguri, iar Franţa este cunoscută pentru zonele ei viticole. Acest supliment alimentar natural creşte nivelul de antioxidanţi din organism, cei care luptă împotriva îmbătrânirii premature, şi ajută la secreţia naturală de colagen şi elastină, compuşii esenţiali pentru tinereţea pielii.

Dacă nu ai la îndemână aceste suplimente, poţi consuma pur şi simplu struguri, ca atare, fără să arunci pieliţa boabelor. Pentru aceleaşi beneficii pe care le primeşti de la o capsulă de 50 mg trebuie să mănânci, însă, jumătate de kilogram de struguri.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Antrenarea minții: cheia sănătății și longevității umane
Ce îți spune chipul tău despre starea ta de sănătate

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns