Sari la conținut

Sănătatea colonului – secretul vitalității și al tinereții

  • de

Elie Metchnikoff, un biolog laureat al premiului Nobel pentru Medicină, care a trăit în secolul XX, a atras atenția că “moartea începe în colon”. Din păcate, statisticile îi dau dreptate. Circa 90% dintre îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 dintre locuitorii din țările dezvoltate suferă de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

De ce se îmbolnăvește colonul?

Ei bine, de-a lungul timpului, în colon, se formează așa-numita placă de mucoid, ce reprezintă un amestec de alimente parțial digerate și în stare de putrefacție, amestecate cu substanțe toxice și medicamente, și închegat cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice. Știu, sună îngrijorător. Dar există rezolvare!
Iar ca tabloul să fie complet, John Thomas susține că toate rezidurile din interiorul intestinelor noastre grăbesc procesul de îmbătrânire și ne pot face să arătăm și cu 10 ani mai în vârstă.
Dar să le luăm pe rând. În cartea sa Cum să ne redobândim tinerețea, John Thomas explică, pe rând, rolul intenstinului subțire și apoi al celui gros, astfel încât să înțelegem de ce este atât de important să le păstrăm curate.

Cum funcționează intestinul subțire

Intestinul subţire are nenumărate pliuri şi convoluţiuni, numite plicae circulares (pliuri circulare), de-a lungul cărora există villi (degete micuţe) şi microvilli (structuri asemănătoare firelor de păr, cili), care măresc suprafaţa intestinului pană cand aceasta ajunge la un ordin de mărime de 600 de ori mai mare decat cea a pielii exterioare. Micro-cilii conţin celulele care absorb şi transportă energia substanţelor nutritive din hrană. Spaţiile dintre ei sunt cunoscute sub denumirea de Criptele lui Lieberkuhn. Ele sunt căptuşite cu acele celule care secretă enzimele şi mucoasele digestive.

Potrivit lui Thomas, pe măsură ce îmbătranim, aceste spaţii inter-ciliare intestinale devin superficiale. Cilii şi micro-cilii se atrofiază, iar perioada de tranzit alimentar – de la gură la anus – se reduce. Apar astfel constipaţia şi paraziţii, iar cilii şi micro-cilii se îmbâcsesc cu materii fecale, substanţe mucoase şi deşeuri metabolice cu tranzit lent.

Secretul sănătății și al tinereții: intestine curate

colon-sanatosÎn ceea ce privește intestinul gros, ca să înțelegi cât de important este să-l protejăm de toxine, trebuie să reții doar atât: diferenţa dintre un corp tânăr şi vital, pe de o parte, şi unul bătran, în prag de moarte, pe de altă parte, este legată de curăţenia intestinelor.

„Condiţiile anaerobe din colon produc modificări serioase la nivelul materiilor fecale care căptuşesc pereţii intestinali. Ele se transformă într-un material mucos, destul de dur, cauciucat, care rigidizează pereţii intestinali. Pe măsură ce trec anii, acest material se îngroaşă şi îngustează deschizătura (lumenul) prin care trebuie să treacă deşeurile“, explică John Thomas.

Nu mai puţin de 85% din populaţie are nevoie de o terapie a colonului pentru a-şi regla starea de sănătate. Îndeosebi în cazul oamenilor bolnăvicioşi şi obezi, curățarea colonului reprezintă O CALE RAPIDĂ către o stare mai bună de sănătate.

Potrivit lui John Thomas, efectul combinat al unei puteri limitate de digestie şi absorbţie, al unei funcţionări reduse a ficatului şi al unei pieli congestionate conduce la blocarea a 75% din capacitatea de procesare a corpului. Singurele canale de ieşire care răman, plămanii şi rinichii, nu reuşesc însă să facă faţă acestui surplus. Rezultatul? Corpul bioelectric este invadat de toxine, iar procesul de îmbătrânire se accelerează.

Curățarea colonului este vitală

În anul 1977, John Thomas avea o stare de sănătate șubredă, moment în care a decis să o viziteze pe o doamnă care fusese pregătită în Teoria Biologică a Ionizării. Aceasta i-a luat mostre de urină şi de salivă, pe care le-a analizat. În plus, citea în albul ochilor, proces diferit de cititul în iris (iridologie). Rezultatele au arătat că avea un colon infestat cu substanţe mucoase.

“Terapia pe care am urmat-o ulterior a confirmat acest lucru, întrucat am văzut cu ochii mei materiile fecale dure şi compacte care au ieşit din trupul meu. După curăţarea intestinelor, starea mea de sănătate a atins un nou apogeu, iar corpul meu a făcut un salt înapoi, revenind la anii tinereţii. Fără terapia colonului nu aş fi reuşit niciodată să ating aceste rezultate. Terapia colonului poate fi practicată acasă şi este absolut sigură. Dacă vă îmbolnăviţi grav, ea vă poate chiar salva viaţa “, a conchis John Thomas.

Când John Thomas şi-a început studiile despre tinereţea fără bătraneţe, vârsta sa calendaristică era de numai 27 de ani, în timp ce vârsta reală, adică cea bioelectrică, era de 39 de ani. Când a scris această carte avea 53 de ani, conform calendarului, dar vârsta sa bioelectrică s-a redus la numai 19 ani. Thomas este el însuşi cea mai bună dovadă a posibilităţii inversării procesului de îmbătrânire, pentru toţi cei care doresc să experimenteze personal acest lucru.

FOTO: Cum să ne redobândim tinerețea, John Thomas

Creative Commons License
Sănătatea colonului – secretul vitalității și al tinereții by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns