Sari la conținut

4 secrete pentru o minte odihnită la orice vârstă

Poate ai întâlnit deja oameni care, în ciuda vârstei foarte înaintate, au o minte și o atitudine ce îți inspiră tinerețe și dragoste de viață. Ei vorbesc cursiv și coerent despre evenimente cotidiene, dar și despre lucruri petrecute cu mulți ani în urmă. Îți dau sfaturi de viață, îți povestesc totul ca și cum ar fi fost ieri, au un entuziasm care te molipsește și te face să te întrebi cum de acea persoană are mintea atât de lucidă și tânără?

Adevărul este că longevitatea nu înseamnă doar să trăiești mult, ci mai ales să trăiești sănătos și frumos cât mai mult. Cu siguranță, îți dorești să fii și la 80 de ani lucid, sănătos și lipsit de orice dizabilitate fizică sau psihică provocată de un eventual accident vascular ale cărui efecte le-ai simți din plin atât tu, cât și toți cei dragi ție.

Factorii care contribuie sau chiar provoacă apariția bolilor neurologice

Starea de tensiune la care societatea de astăzi ne expune, grijile cotidiene, șocurile emoționale și stresul sunt factori de risc majori direct corelați cu bolile neurologice.
Potrivit preşedintelui Societăţii de Neurologie din România, Dafin Mureşan, factorii care conduc la creșterea numărului celor care suferă de boli neurologice sunt:

  • Stresul;
  • Insomniile, oboseala;
  • Alimentația nesănătoasă bogată în calorii, dar săracă în vitamine și minerale care hrănesc memoria, mintea și întregul corp;
  • Expunerea la radiațiile electromagnetice nocive în mijlocul cărora ne aflăm;

Cum te poți apăra pentru a-ți păstra mintea tânără și sănătoasă?

Din fericire, creierul și mintea ta au o capacitate impresionantă de a-și păstra funcțiile chiar și în condiții dificile. Trebuie să știi însă că expunerea constantă la factori nocivi slăbește această capacitate a organismului de a se adapta și de a funcționa normal. Se știe că stresul, oboseala, grijile te dezechilibrează psihic, energetic și emoțional, și că mintea ta lucrează la o capacitate mult mai mare atunci când este odihnită. În rândurile următoare vei găsi patru dintre cele mai la îndemână soluții pe care le poți aplica începând de azi pentru o minte regenerată și un organism echilibrat:

1. Adoptă obiceiuri sănătoase

– Mersul pe jos în ritm alert, timp de 45 min/zi, cel puţin trei zile pe săptămână îmbunătățește semnificativ performanţele intelectuale și capacitatea de concentrare;
– Poți citi cărți în loc să urmărești emisiunile de la TV. Atunci când citești îți construiești imagini mentale care sunt un bun exercițiu pentru creier și imaginație;
– Consumul de nuci, semințe, mere, avocado, carne de pește bogată în Omega 3 aduce cantităţi mari de antioxidanţi şi substanţe chimice care protejează celulele din creier și inimă;
– Menţine-ţi creierul hidratat. Cercetările au demonstrat că în cazul copiilor care beau mai multă apă abilitatea de a finaliza sarcinile mentale este mult mai mare;
– Studiile au arătat că relațiile de prietenie au un efect benefic asupra sănătății, măresc speranța de viață, te ajută să te dezvolți emoțional și te apără de depresii. Construiește relații de prietenie sănătoase și fericite, care te vor ține departe de dezechilibrele mentale.

2. Petrece mai mult timp în aer liber

Probabil, ai simțit deja efectele benefice ale plimbărilor la munte și în stațiunile balneo-climaterice. Creierul are nevoie de o bună oxigenare pentru a funcționa corespunzător. Plus de asta, natura îți oferă un “scut protector” care te încarcă energetic, îți eliberează mintea de gânduri negative și îți oferă un somn liniștitor și o stare interioară greu de găsit în orașele agitate.

3. Redu cu 70-80% stresul

Pe lângă stresul provocat de gândurile, grijile și problemele pe care le ai de rezolvat, mintea ta este perturbată zilnic de o mulțime de factori exteriori. Agitația din oraș, gălăgia și atmosfera derutantă din supermarketuri, numeroasele anunțuri publicitare audio-vizuale, toate acestea îți influenţează starea psihică de zi cu zi și își consumă total energia.
Dacă stresul provocat de situațiile dificile ale vieții, poate fi redus prin meditație, Yoga, sport sau afirmații pozitive, stresul exterior nu poate fi combătut decât prin izolarea regulată în mijlocul naturii, departe de orașe sau prin aparte special concepute pentru a-ți stimula organismul să ignore factorii perturbatori din mediul înconjurător.

4. Protejează-te împotriva radiațiilor electromagnetice

Tot mai mulţi cercetători trag semnale de alarmă cu privire la multitudinea surselor de radiațiie electromagnetice nocive la care oamenii sunt expuşi.
Acasă, în timpul somnului, la birou, chiar și în aer liber – undele electromagnetice sunt peste tot. Firele electrice din pereții caselor, radiațiile emise de aparatele electrocasnice, sistemele wireless, antenele radio și GSM aflate pe clădiri și blocuri, rețeaua de linii electrice pentru tramvaie și troleibuze, radiațiile emise direct de telefoanele mobile mai ales atunci cand vorbim, și nu numai. Deși fac partea din viața noastră, la nivel celular organismul nostru nu s-a adaptat acestor tipuri de radiații și are de suferit.
Este imposibil să eviți complet undele electromagnetice, stresul din trafic, presiunea de la locul de muncă, grijile financiare, agitația orașului ori dezechilibrele emoționale, însă din fericire există oameni care se preocupă să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții și crearea unui confort mental și emoțional care să susțină sănătatea organismului.

Bio Synergy reprezintă una dintre soluțiile special concepute pentru creșterea satisfacției și poftei de viață la orice vârstă. Este vorba despre un aparat cu care te conectezi prin intermediul a două brățări care se aplica la mână și la picior. Grație fenomenului de rezonanță care se creează între energia corpului şi soluţia de aur coloidal pe baza căreia acest aparat funcţionează, Bio Synergy aduce odihna celor obosiți sau stresați, protejează creierul de bolile bătrâneții, îmbunătățește gradat memoria, îndepărtează stările de nervozitate și depresie, susține și stimulează procesul de regenerară celulară chiar și la vârste înaintate, și creează o aură pozitivă în jurul corpului. Este Bio Synergy cea mai bună soluție pentru menținerea tinereții și a spiritului pozitiv indiferent de vârstă? Tu decizi! Află mai multe informații despre această tehnologie aici: https://www.aimgroup.ro/
Creative Commons License
4 secrete pentru o minte odihnită la orice vârstă by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

2 comentarii la „4 secrete pentru o minte odihnită la orice vârstă”

  1. Ancuta, secretul pentru o minte odihnita si vigilenta la orice varsta e sa citesti toate materialele promotionale frumos scrise, promisiuni facute conform ultimilor descoperiri in tehnica marketingului si daca gasesti informatii care sa te ajute fara sa scoti o gramada de bani din buzunar, atunci inseamna ca esti pe calea ce buna. Nu???????

Lasă un răspuns