Sari la conținut

5 simptome care pot apărea când lucrezi cu cristalele

  • de

Folosirea cristalelor ca metodă alternativă de tratament ar putea părea, la prima vedere, ceva la îndemâna oricui, însă nu este chiar așa. Cristalele sunt ajutoare de nădejde, dar pot provoca, în timpul folosirii lor, și efecte secundare. De aceea, capacitatea de toleranţă faţă de aceste energii noi, cu care mulţi dintre noi încă nu suntem obişnuiţi, trebuie dezvoltată treptat. Atât timp cât știi la ce să te aștepți și înțelegi aceste simptome, folosirea cristalelor poate decurge în siguranță.

1. Dureri de cap

De exemplu, în timpul meditaţiei sau a cristaloterapiei pot apărea dureri de cap, mai ales în zona frunţii. Acest simptom este cauzat de Cristalul care modulează câmpul energetic al creierului şi trebuie interpretat ca un proces pozitiv generat de excitarea centrilor intuitivi.

„În cazul în care, pe timpul unei şedinţe, apare durerea de cap, se va îndepărta Cristalul. Simptomul ar trebui să dispară în câteva mi­nute, dar în unele cazuri poate dura chiar şi o zi, în funcţie de sensibilitatea sau gradul de supraîncărcare cu energie a persoanei respective. O astfel de stare apare întrucât în organism a intrat prea repede o cantitate prea mare din aceste energii subtile. Capacitatea tolerantă a fiecăruia dintre noi diferă şi se poate stabili doar prin experimentări precaute“, explică Dan Seracu.

2. Înțepături, furnicături sau șocuri electrice

De asemenea, tot în timpul folosirii cristalelor mai pot apărea furnicături datorate energizării intensive, de tipul unor mici şocuri „electrice” și senzaţia unor lovituri și înţepături în diferite locuri ale corpului. În condiţii normale, aceste senzaţii nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute, dar la şedinţele intensive de cristaloterapie ele pot dura chiar câteva zile. În general, ele apar în acele locuri de pe corp unde aura sau unul dintre corpurile energetice sunt deficitare și semnalizează faptul că terapia cu cristale funcționează și încearcă să echilibreze erorile energetice din acele zone.

3. Schimbarea temperaturii corpului

Un alt efect secundar cu care se pot confrunta persoanele care fac terapie cu cristale sunt fluctuațiile temperaturii corporale. Concret, pot apărea valuri de căldură, iar încălzirea semnalizează primirea energiilor cristaline, iar răcirea eliberarea energiilor, în scopul menţinerii echilibrului.

„Dacă, în timpul meditaţiei sau terapiei (proximale), oricare dintre aces­te senzaţii apare într-o intensitate prea mare, se va îndepărta Cristalul (Cristalele) de pe corp. Trebuie să se lucreze încet, să se lase timp corpului să se obişnuiască cu energiile Cristalelor. Acest proces nu poate fi grăbit sub nici o formă“, ne atenționează maestrul Seracu.

4.Disconfort

Amorţeala, localizată în anumite locuri, este un alt efect secundar cu un grad crescut de disconfort. Acest simptom poate apărea mai ales la unele aranjamente terapeutice de Pietre. Fenomenul se produce datorită fluxurilor energetice care apar între Cristale, respectiv între ele şi noi. Prin îndepărtarea Pietrelor, senzaţia dispare.

5. Tulburări digestive

În cazul persoanelor care aplică o terapie îndelungată cu cristale corpul poate reacționa sub forma unor stări de diaree sau dureri de stomac. Ambele stări semnalizează că energia cristalină a fost mai mare decât avea nevoie corpul pentru a corecta acel dezechilibru, iar perioada de iradiere prea lungă pentru cât putea suporta persoana în cauză.

„Dacă asemenea senzaţii apar la purtarea unei pietre noi, aceasta tre­buie schimbată imediat cu alta mai mică, mai puţin energizată. Într-un ase­menea caz, Cuarţul cu două vârfuri se va schimba cu unul (cel mult egal ca mărime) cu un singur vârf. Semnalul se datorează faptului că nu s-a putut obţine încă obişnuirea organelor interne ale corpului cu aceste energii. Se va creşte treptat timpul de purtare a Pietrei până când se obţine toleranţa per­fectă din partea corpului“, ne explică Dan Seracu.

În cazul în care efectele secundare persistă, va trebui scurtată perioa­da de purtare a cristalului la 2 ore pe zi, până când rezistenţa corpului creşte în mod corespunzător, după care, treptat, se prelungește durata de purtare.

Dacă tulburările digestive apărute în urma unei anumite aranjări terapeutice de Pietre tot mai continuă, tratamentul trebuie oprit până la dispariţia completă a simptomelor. În general, o săptămână este suficientă pentru eliminarea simptomelor fizice.

Dan Seracu ne explică de ce poate exista o incompatibilitate atât de mare între noi și cristale:

„Incompatibilitatea poate apărea la prima folosire a forţelor cristaline, când cel mai frecvent se simte o anumită încărcare de tip negativ. În momentul în care a început dezvoltarea conştientă, fiecare dintre noi devine lot mai sensibil la stimulii externi. Vom fi ca un aparat de radio acordat foarte fin, capabili să recepţionăm cele mai slabe emiţătoare. Ceea ce până atunci nu ne-a deranjat, poale deveni extrem de iritant. Această sensibilizare este un fapt ce apare în acelaşi timp cu elevarea spirituală“.

Alte informații pe aceeași temă:

Cristalul și puterile sale – Cum să declanșezi puterea cristalelor pentru împlinirea dorințelor

4 pași pentru programarea cristalelor

Beneficiile asupra sănătății ale bijuteriilor cu cristale

Calitățile de vindecare ale CRISTALELOR

Creative Commons License
5 simptome care pot apărea când lucrezi cu cristalele by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns