Sari la conținut

Beneficiile asupra sănătății ale bijuteriilor cu cristale

  • de

Din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase și semiprețioase erau folosite pentru accentuarea frumuseţii, ca daruri în semn de dragoste, ca monedă de schimb, în scopuri religioase, pentru îndepărtarea spiritelor rele, pentru marcarea poziţiei sociale, pentru terapie, mărirea forţelor spirituale, ca talismane, pentru întărirea gândurilor trimise la distanţă, precum şi în scopuri de hipnoză.
În prezent, pietrele prețioase sunt purtate mai mult pentru înfrumusețare și mai puțin pentru beneficiile pentru sănătate, motivul fiind simplu: nu se cunosc beneficiile acestor pietre.

Potrivit maestrului Dan Seracu, Era Vărsătorului (este privită ca un punct de cotitură spirituală pentru societate, dar în special pentru fiecare individ în parte) a readus în prim plan bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite sco-puri.

„Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, în funcţie de programul implementat în Cuarţ de El şi de ce s-a programat de purtător“, precizează Dan Seracu în cartea sa Cristaloterapia

Un beneficiu important: elevarea vibrațiilor corpului

De ce ar trebui să purtăm aceste pietre prețioase și semiprețioase direct pe piele, adică sub formă de bijuterii, și nu în vreun ungher al buzunarelor? Cuarțul, de exemplu, purtat direct pe piele stabileşte o legătură bilaterală cu noi, potrivit maestrului Seracu. Pe de o parte, fiind activat de căldura corpului, are electronii într-o stare superioară de vibraţie, emiţând non-stop programul pe care îl deţine. Pe de altă parte, primind Lumina prin bază, face prin laturile sale un schimb cu vibraţiile inferioare din aura noastră.

Dacă ești o persoană care absoarbe ușor energia negativă, nu trebuie să-ți lipsească cuarțul pentru a te proteja în fiecare ceas. Este dovedit că Cuarţul poate fi programat astfel încât să constituie un zid de protecţie în jurul persoanei purtătoare față de orice influenţă negativă, malefică.
Despre programarea Cristalelor am vorbit pe larg aici.
Însă asemenea bijuterii trebuie şi întreţinute. Întreţinerea curentă înseamnă spălarea cât mai des cu apă (de preferinţă marină) şi însorirea timp de 30 de minute în timpul purificării. În timpul acestui ritual, Cristalul poate rămâne în montura sa. Excepţie fac Cristalele legate cu aţă ori colierele din Cristale înşirate pe aţă. Aici există pericolul putrezirii şi ruperii acesteia, potrivit lui Dan Seracu.

De preferat aurul sau argintul

Cristalele preferă ca material de prindere argintul sau aurul, dar tolerează și cuprul. Alte metale, precum platina, nu sunt tolerate. De asemenea, cristalele pot fi purta şi în punguliţe dintr-un material natural, ca pielea ori mătasea, prinse la gât cu un şnur ori atârnate cu un lănţişor din aur sau argint.
În cazul argintului, datorită procesului permanent de purificare, dacă puritatea nu este suficient de înaltă, metalul se înnegreşte repede. Tocmai de aceea se va prefera un argint de cel puţin 925 %.
Cristalele mai pot fi purtate sub formă de inele, brăţări, cercei, pandantive, amulete, la gleznă. Stimulând permanent anumite puncte, cristalele deschid căi pentru deplasarea energiilor subtile dinspre corpurile superioare spre cel fizic.

Inelele întăresc puterea vindecătoare a Cuarțului

Dacă porți la mâna dreaptă (mâna emiţătoare) un inel cu Cuarţ, emisia acesteia este întărită considerabil în comparație cu purtarea inelului pe stânga. Însă în cazul în care pe partea stângă a corpului există o cădere energetică, un inel cu Cuarţ purtat pe mâna stângă ajuta la echilibrarea acestor vibraţii.

„În funcţie de organul suferind, inelul se poate muta de pe un deget pe altul, de la o mână la alta, pentru a fi purtat pe degetul pe care există meridianul de acupunctură corespunzător organului respectiv. Efectul benefic este sporit dacă inelul este confecţionat dintr-un Cuarţ cu două vârfuri, iar cercul metalic este bine să fie segmentat, pcntru a-1 putea adapta diametrelor degetelor“, potrivit maestrului Seracu.

Efect de calmare și receptivitate mărită

Brăţările din sau cu Cuarţ au efect similar inelelor, întărind partea pe care sunt purtate. Purtarea un timp îndelungat a unei asemenea brăţări aduce după sine şi întărirea chakrei inimii. În plus, are un efect calmant general.
Gleznele sunt în legătură cu chakrelc inferioare, un Cuarţ purtat aici având efect de întărire asupra acestora, dar şi de legare la Pământ.
După stabilirea echilibrului între partea dreaptă şi partea stângă a corpului, menţinerea lui este ajutată de cerceii cu Cuarţ. Un alt beneficiu este acela că purtarea lor deschide capacitatea persoanei respective de a fi receptivă la comunicările altora, de a fi atentă la ce spune şi la ce i se spune.

„În cazul în care se poartă un singur Cuarţ ataşat la un lanţ, Cristalul nu trebuie să fie mai mare de 5 cm, fiind poziţionat pe chakra inimii, a gâtlejului ori între ele, cu vârful în jos. Fixarea Cuarţului se poate face cu ajutorul unei plăcuţe din aur sau argint, lipită de o parte şi de alta a bazei Cristalului cu un adeziv universal (de ex. cele pe bază de epoxid), care să aibă ataşată şi o za prin care se va trece lanţul.”

Dacă ți-au plăcut aceste informații și ți-au trezit interesul, îți recomandăm unul dintre cele mai comprehensive ghiduri despre cristal, scris de Gaetan Sauve, Cristalul și puterile sale. În această carte sunt cuprinse informații complete despre cum putem amplifica și concretiza energia psihică prin intermediul cristalelor de cuarț, altfel spus, cum ne putem crea viața pe care ne-o dorim învâțând să lucrăm conștient și să programăm cristalele.

Creative Commons License
Beneficiile asupra sanatatii ale bijuteriilor cu cristale by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns