Sari la conținut

Ce semnale de avertizare se ascund în spatele bolilor (II)

  • de

Așa cum am promis, în partea a doua a textului despre semnalele pe care ni le transmit bolile, voi trece în revistă alte afecțiuni care nu sunt altceva, în opinia lui Michel Odoul, decât indicii pe care ni le dă corpul pentru a ne atenționa cu privire la atitudinea greșită față de noi sau de o situație.
Deși respirația este cel mai firesc gest, sistemul respirator este mult mai elaborat decât credem și nu folosește numai pentru respirarea aerului. El se compune din plămâni, piele și toate celulele corpului.
În cartea sa, Ghidul complet al durerilor fizice. Terapii psihoenergetice, Michel Odoul susține că bolile pulmonare exprimă dificultatea noastră de a gestiona anumite situații legate de lumea exterioară. Odoul dă exemplu scăderea temperaturii de la începutul iernii:

Persoanele care nu reacționează reechilibrându-și sistemul termic intern vor răci, adică sistemul pulmonar va deveni fragil și va deschide ușa unei gripe sau unei răceli“.

Bolile Pulmonare

FEMEIE2Precum astmul, angina și bronșitele, sunt tot atâtea semne că simțim o solicitare importantă din exterior, exceptând agresiunile, și nu știm sau nu reușim să o stăpânim. Prin urmare, suferința sau boala ne dau ocazia să o eliminăm.
Tusea este un semn elocvent pentru situațiile în care ne simțim agresați de cei din jur, dar nu în sensul fizic. Tusea iritativă indică faptul că aceste agresiuni de deranjează, făcându-ne, cel mai adesea, să reacționăm în mod violent.

Tusea productivă este semnul că agenții agresiunii rămân prizonieri în noi. Ei sunt prinși în capcana mucozităților bronhice pe care trebuie să le secretăm în cantitate mare pentru a scuipa, pentru a evacua ceea ce ne agresează și este «lipit» în noi“, explică Michel Odoul în cartea sa.

Atenție! Agresiunea nu se manifestă, în mod obligatoriu, astfel încât să fie resimțită. De exemplu, atmosfera grea, sufocantă, ambianțele unde nu ne simțim în largul nostru solicită enorm energiile plămânilor. De aceea, atenție mare la suferințele sau bolile sistemului pulmonar (nas, gât, bronhii etc.) pentru că ele ne vorbesc despre situații sau persoane care ne fac să ne simțim prost fără a ne agresa totuși în mod direct.

ANGOASELE MATERNE excesive, risc de astm la copii

mamaMichel Odoul crede cu tărie că copiii cu fragilitate pulmonară trăiesc în astmosfere familiale grele ori trebuie să suporte o mamă care le poartă o grijă sufocantă.

Astmul, eczemele, anginele purulente sunt «strigăte» prin care copilul încearcă să transmită că ceea ce se întâmplă în jurul lui nu îl satisface, că el trăiește situația ca pe o agresiune și că are nevoie de protecție, dar fără să fie sufocat“, este de părere Odoul.

O altă semnificație a afecțiunilor plămânilor este cea a tristeții, melancoliei, supărării și singurătății. Excesul de tristețe sau cultivarea ei pentru a întreține amintirea a ceva sau cuiva se poate manifesta și printr-o fragilitate a plămânului.

ACNEEA și VITILIGO, scuturi cu care ne apărăm de exterior

Pielea este singurul organ care se află în relație directă cu toate funcțiile corpului și ale spiritului. De aceea, semnele pe care ni le transmite nu trebuie ignorate.
Eczemele, psoriazisul, micozele, vitiligo și acneea sunt tot atâtea manifestări ale reacțiilor noastre la agresiunile, reale sau nu, pe care le resimțim din exterior.

Ele ne permit să «justificăm» dificultatea contactului cu lumea și ajută, în același timp, la evacuarea tensiunii simțite. Aceste suferințe sunt cu atât mai supărătoare cu cât se manifestă numai la vedere. Așadar, pielea participă la tipul și la modul de relație pe care îl avem cu lumea înconjurătoare“, ne explică Michel Odoul.

Elocvent este cazul unei femei care suferea de psoriazis și care, în ciuda tratamentelor de la Marea Moartă, boala revenea sistematic. Odoul povestește că după câteva ședințe de lucru asupra energiilor pentru identificarea și eliberarea memoriilor emoționale ascunse, femeia vedea pe zi ce trece cum psoriazisul dispare și de atunci nu s-a mai confruntat niciodată cu această boală. Din momentul începerii tratamentului și până la vindecare au trecut exact doi ani.

TEMERILE se „cuibăresc“ în rinichi

Deși se poate se poate trăi fără un rinichi, datele statistice ne arată un număr alarmant de mare de bolnavi de rinichi. Dacă vrei să știi ce ne transmit rinichii atunci când suferă, află că ei ne vorbesc despre temerile noastre, indiferent de natura lor, mai exact dacă sunt esențiale (viața, moartea, supraviețuirea) sau în relație cu schimbările.

Problemele cu rinichii pot însemna că întâmpinăm dificultăți în a renunța la obiceiuri sau vechi scheme de gândire sau de credință. Această rezistență la schimbare se poate datora temerilor, unei insecurități, unui refuz de a ne mișca or unei încăpățânări în credințe profunde pe care refuzăm să le abandonăm, deși totul pare să ne ducă în acel punct, ca să nu spun că, de fapt, ne forțează. Aceste fixații pot fi traduse printr-o cristalizare echivalentă la nivelul rinichilor (calculi). Aceste suferințe sunt însoțite, destul de des, de tensiuni și chiar de dureri la nivel lombar“, descifrează Odoul posibilele cauze ale suferințelor rinichilor.

În context, suferințele renale mai pot fi traduse și prin dificultatea de a găsi stabilitate în viața noastră, de a găsi echilibrul între activitate, agresiune și apărare, care aparțin rinichiului stâng, și pasivitate, ascultare și fugă, care țin de rinichiul drept. De aceea, tensiunile renale exprimă, câteodată, dificultatea noastră de a decide în viață și de a face apoi ce trebuie.
Nu putem vorbi de rinichi fără să nu luăm în ecuație și vezica urinară. Acest organ primește, stochează și elimină lichidele încărcate de toxine, care i-au fost furnizate de rinichi. Suferințele vezicii urinare trebuie tratate cu toată seriozitatea, deoarece este echivalentul intestinului gros pentru sistemul digestiv.

copilDEZECHILIBRELE vezicii urinare

 

Pot fi declanșate de frica pe care ne-o trezește cineva apropiat. Astfel, băieții cărora le este frică (justificat sau nu) de părinții lor, mai ales de tată, sau uneori de bunici sau de profesori exprimă, adesea, acest sentiment prin enurezis (urinare în pat, incontinență urinară de noapte). Fetele, în schimb, au tendința de a exprima aceleași temeri prin cistite repetate.
SURSA: Michel Odoul, Ghidul complet al durerilor fizice. Terapii psihoenergetice.
Licenţa Creative Commons
Ce semnale de avertizare se ascund în spatele bolilor (II) de AimGroup este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns