Sari la conținut

Ce semnale de avertizare se ascund în spatele bolilor (III)

  • de

Michel Odoul, în cartea sa Ghidul complet al durerilor fizice. Terapii psihoenergetice, descrie cu lux de amănunte care este semnificația bolilor care ne afectează, chipurile, spunem noi, pe neașteptate. Dacă ai lecturat partea I și partea a II-a ale textului ai putut observa că nici o boală nu apare din senin. În cea de a III-a și ultima parte a textului despre semnalele de avertizare care se ascund în spatele bolilor, Odoul ne vorbește, nu întâmplător, despre suferințele inimii și creierului, două organe de o importanță majoră. De asemenea, deși este un subiect greu de digerat, vom afla împreună ce trăiri asociază Michel Odoul celei mai necruțătoare boli: cancerul. 

 

PALPITAȚIILE ȘI INFARCTUL sau lupta de a ne stăpâni emoțiile

 


FEMEIE2
Locaș tradițional al iubirii și al emoțiilor, dar având o relație privilegiată și cu creierul care depinde de ea la nivel energetic, inima ne poate arată cum o dragoste adevărată nu se poate mulțumi să fie numai pasională, ci trebuie să fie și „inteligentă“. Astfel, riscă orbește. Dar dacă inima ar putea fi asociată doar cu dragoste, ar fi perfect, dar cum trăim într-o lume imperfect de frumoasă, bolile inimii nu pot fi trecute cu vedere.
Suferințele inimii ne vorbesc, în general, de teama de a trăi dragostea și de a stăpâni emoțiile care au tendința să fie primordiale față de alte manifestări din viața noastră. Dar tot bolile de inimă mai pot însemna că lăsăm prea mult loc resentimentului, urii, violenței, pe care le refulăm sau le exprimăm prin mijloace indirecte (sport, jocuri, răniri).

Să ne amintim că inima transportă sângele în corp. Dacă vom cultiva stări emoționale negative, ele se vor distribui în același fel. În energetică se spune că starea inimii se vede după tenul persoanei și după strălucirea ochilor, a privirii“, susține Michel Odoul.

Palpitațiile, tahicardiile, infarctul și alte probleme cardiace exprimă toată osteneală de a ne guverna stările emoționale sau, din contra, de a le lăsa posibilitatea de a se exprima, de a trăi în noi. Inima, susține Odoul, își epuizează energiile atunci când luăm viața prea în serios, când nu simțim plăcere în ceea ce facem sau simțim și când avem prea puțin spațiu în care să ne simțim liberi. În ce traduc toate astea? În apariția tensiunilor cardiace. Atenție însă și la reversul medaliei și anume excesul de plăceri sau de pasiuni care, de asemenea, fragilizează inima.

CREIERUL sau dificultatea de a ne conduce viața


Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar odată în viață cu o durere de cap, cu o stare de amețeală ori cu tulburări de concentrare. Problemele cerebrale, de la cele mai simple la cele mai complexe, sunt semnul dificultății de a conduce, prin gândire, situațiile vieții.

Conștiința «conștientă» domină și vrea să regleze totul sau să înțeleagă, dar nu reușește. Raportul nostru cu viața este construit pe rațiune, logică rațională și raționament. Tensiunile sau patologiile cerebrale exprimă această voință de a regla totul prin gândire, dur și fără emoții. Nu facem paradă de sentimente sau nu ne preocupăm de stări de suflet legate de eventuale emoții, care nu pot fi decât parazite, fie pentru că ne este frică, fie pentru că nu ne satisfac și ni se par inutile. Numai eficacitatea aparentă și directă contează, adesea înțeleasă și materializată de partea gestionară și «financiară» a vieții“, este de părere Michel Odoul.

BARBATAcesta susține că este greșit să gândim toate lucrurile în termeni de rentabilitatea pe seama părții umane, cum se întâmplă cu actualii managerii, pentru că, inevitabil, acesta lucru va duce la probleme cerebrale. Plecând de la simpla migrenă și trecând prin amețeli, tulburări de concentrare și de memorie, apoi probleme circulatorii, ele ajung într-un final la tumori.

Aceste manifestări ale dezechilibrului raportului nostru cu viața apar, în cea mai mare parte a timpului, la oamenii care au o activitate profesională de birou sau intelectuală. Ele sunt mult mai rare la cei care au o activitate manuală sau fizică, ce îi obligă să rămână conectați la viața reală, la principiul Pământului“, atenționează Odoul.

Așadar, dezechilibrele cerebrale ne vorbesc despre dificultatea de a lăsa loc plăcerii și bucuriei simple în viață.

CANCERUL înseamnă durerea eșecului în propria viață


Dată fiind agresivitatea acestei boli, Michel Odoul face o trecere în revistă a caracteristicilor principale ale procesului ei:

-dezordine subterană, inconștientă și nedureroasă la început.
-dezvoltare anarhică prin pierderea reperelor celulare.
-contaminarea organismului prin circuitul sangvin sau limfatic.
-invadarea organismului prin colonixare.
-colonizarea prin «efracție» a zonelor atinse.
-final letal prin autodistrugere, dacă nu se intervine.

Potrivit lui Odoul, aceasta este descrierea întregului proces psihologic ce precede și pregătește terenul pentru maladie.

barbat2Individul suferă într-o zi un traumatism emoțional sau afectiv important și îl înmagazinează în el însuși. Prin forță, voință, educație, credință sau fugă, el nu lasă să se exprime în mod real sau nu-și mai recunoaște suferința și mai ales piederea reperelor, distrugerea profundă a credinței sau a iluziei pe care o reprezintă. Traumatismul este resimțit ca o intruziune în structurile interioare, iar unda lui de șoc va coloniza treptat întreaga construcție psihologică a persoanei. Creșterea interioară a individului va pierde atunci puțin câte puțin toate reperele și va deveni haotică și «suicidară» pentru structura ființei“, explică Odoul modul în care ne distrugem din interior.

Ca o concluzie, cancerul reprezintă distrugerea programării interioare a echilibrului. El traduce, susține Odoul, de cele mai multe ori remușcări, răni care nu pot sau nu vor să se cicatrizeze și care, adesea, sunt asociate cu un sentiment de culpabilitate.

Este vorba de un fel de autopedeapsă care se vrea definită, de un proces de constatare inconștientă a eșecului față de propria viață sau de alegerile făcute în viață. Se pare că ne aflăm în prezența ultimului strigăt lansat de Stăpânul interior, pentru că toate celelalte au dat greș sau au fost înăbușite“, a conchis Michel Odoul.

SURSA: Michel Odoul, Ghidul complet al durerilor fizice, Terapii psihoenergetice

Licenţa Creative Commons
Ce semnale de avertizare se ascund în spatele bolilor (III) de AimGroup este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns