Sari la conținut

Cum pot fi vindecate fără medicamente bolile cronice

Lupta împotriva influenţelor şi a factorilor nocivi care provoacă starea de boală este o privită ca o criză. Dacă această bătălie nu dă rezultatul scontat, organismul încearcă să se acomodeze şi duce bătălia într-un mod mai puţin viguros, o anumită perioadă de timp. Ajungem atunci la tulburările cronice.

Bolile cronice sunt, în general, produsul aceloraşi condiţii care au provocatbolile acute, dar cu un element suplimentar: acomodarea sau adaptarea organismului.
Cum se ajunge în situaţia de a suferi de o tulburare cronică?

„Fiecare simptom al unei boli este suprimat încă de la apariţia lui, iar slăbirea organică rezultată după aceste tratamente represive poate să ducă chiar la moarte.“ André Passebecq, Inițiere la sănătatea integrală

Nu este trist să observi că, cu cât progresele ştiinţei ne dau aşa-zisele mijloace pentru vindecarea bolilor, cu atât frecvenţa şi gravitatea tulburărilor cronice creşte?

Eliminarea cauzelor care au provocat bolile cronice

Acesta este cel mai eficient lucru pe care îl poate face bolnavul. Organismul trebuie să se poată debarasa de ceea ce îl deranjează în funcţionarea sa normală, dacă obiceiurile nesănătoase de viaţă au fost abandonate.

„Trebuie să reflectăm în primul rând asupra obiceiurilor şi influenţelor care l-au îmbolnăvit şi slăbit pe pacient. Vindecarea adevărată nu poate fi luată în considerare, dacă stimulii nocivi nu sunt eliminați. Metodele de înăbușire a simptomelor pot da iluzii pacientului un timp, dar efectul de moment nu înseamnă niciodată restabilire, ci din contră. Recuperarea vitală nu se poate produce atât timp cât obiceiurile nocive persistă. Vindecarea este întotdeauna întârziată prin metodele de supresare a simptomelor, dar, în schimb, ea este accelerată printr-o perioadă de odihnă (mentală, fizică şi fiziologică).“ André Passebecq

Dacă eliminările nu sunt mai mari decât reţinerile şi absorbţiile toxemice, dacă pacientului îi creşte fără încetare toxemia prin alimentaţie incorectă, tutun, alcool, excese, organismului îi este greu să revină la starea de sănătate iniţială.

Dispariția simptomelor nu înseamnă întotdeauna vindecare

Acumularea de toxine poate să atingă un astfel de nivel, încât viaţa
să fie în pericol. Atunci organismul elimină aceste toxine prin căile pe care le alege el însuşi. Dar această acţiune nu aduce sănătatea, ea doar reduce toxemia până la un nivel de toleranţă, după care simptomele acute slăbesc şi dispar.

Individul traversează atunci o perioadă în cursul căreia tulburările par să fi dispărut, când sănătatea pare să fi revenit, dar în timpul căreia se produce o nouă acumulare toxemică, ce va fi urmată de o nouă criză. Această alternanţă durează până la moartea, mai rapidă sau mai târzie, mai mult sau mai puţin brutală.

„Prin îngrijire, forţele organice cresc progresiv şi în acelaşi timp toxinele sunt tot mai puţin tolerate. Cu cât corpul se fortifică, cu atât efortul său pentru a stăpâni toxinele creşte şi devine eficient“, arată autorul, punând accent pe obiceiurile naturale sănătoase, la care ar trebui să ne întorcem pentru a ne recăpăta forţele.

Ce obiceiuri pot restabili starea de sănătate?

sanatos

Exerciţiul fizic moderat este necesar chiar şi în timpul celor mai multe boli cronice.

Nevoia de aer curat, zi şi noapte.

Mult somn, mai ales noaptea, şi puţin ziua.

Hrană în cantitate moderată, iar aceasta trebuie să consiste în suc de fructe naturale şi legume verzi, proaspete şi crude.

De băut, va fi tolerată doar apa.

Durerea, când există, poate fi adesea calmată prin aplicaţii de apă foarte caldă, ca şi în tulburările acute. Baia trebuie făcută ca o măsură de curăţenie, dar nu prea des şi nici prelungită, cu apă prea caldă. Nu sunt indicate nici băile reci.

Frecţia este o excelentă practică de îngrijire.

Expunerea la aer şi la soare, cu precauţiile de rigoare, este indicată în multe tulburări cronice.

Dar, mai presus de toate, trebuie corectate obiceiurile care au provocat boala. Apoi, lăsaţi natura să acţioneze!

„Nu este nevoie de medicamente, seruri, vaccinuri, antibiotice etc. Nu trebuie să-l electrocutăm pe bolnav, să-i punem ventuze, să-l scufundăm în apă rece sau fierbinte, să utilizăm diferite mijloace de tortură, să-i sugerăm pacientului că nu este bolnav etc. Aceste practici sunt în cele mai multe cazuri defavorabile bolnavului, deci contraindicate. Revenirea la sănătate este un fapt normal, de fiecare dată când factorii şi condiţiile nocive au fost eliminate.“ (André Passebecq)

Sănătatea nu poate fi decât rezultatul unei vieţi sănătoase. Nu există nici un substitut al vieţii sănătoase şi nu va exista niciodată.

Creative Commons License
Cum pot fi vindecate fără medicamente bolile cronice by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Un comentariu la „Cum pot fi vindecate fără medicamente bolile cronice”

Lasă un răspuns