Sari la conținut

Elixirul tinereţii. Ce fel de apă și cât trebuie să bem?

Omul este apă

La naştere, corpul uman este alcătuit într-o proporţie mai mare de 90% din apă, apoi, în jurul vârstei de trei ani, nivelul de apă din corp scade la 75%, pentru ca la persoanele adulte, procentul să scadă la 65%, în cazul bărbaţilor, şi 52%, al femeilor. În ultimul stadiu de bătrâneţe, nivelul de hidratare din organismul uman poate atinge cota alarmantă de 5-10%. Dacă luăm la analizat nivelul de apă din organism, trebuie specificat că grăsimile sunt alcătuite într-un procent de 55% din apă, muşchii, de 75%, iar creierul, de 75-85%.

Ce ne arată aceste cifre? Cum influenţează hidratarea procesul de îmbătrânire şi ce avem de făcut pentru a-l inversa?

„Apa stă la baza oricărei stări bune de sănătate şi vitalitate. Ea este principalul factor dietetic care influenţează – într-un sens sau în altul – procesul de îmbătrânire“ susţine şi cercetătorul John Thomas, autorul Ghidului tinereţii fără bătraneţe.

(Citește și alte articole cu recomandările specialistului în nutriție, John Thomas, despre vitalitate și reîntinerire: 4 alimente pentru tinerețe fără bătrânețe; Algele Klammatah, miracolul verde dintr-un lac vulcani)

Ce fel de apă bem

Cu toate acestea, nu trebuie să fim atenţi doar la cantitatea de apă pe care o bem, ci şi la calitatea sau mai bine zis puritatea ei. Aici vine partea dificilă, deoarece nici chimiştii nu reuşesc să cadă de acord asupra conceptului de puritate a apei. Unele voci susţin că apa pură este apa distilată, însă John Thomas nu este de acord cu acest lucru. El este de părere că, deşi apa distilată este mai pură decât cea de la robinet, nu este cu adevărat pură şi nici cu adevărat sănătoasă. În concepţia lui, apa cu adevărat pură este golită de oricare alte substanţe, în afara atomului de oxigen şi a celor doi atomi de hidrogen care stau la baza moleculei sale.

dragonul de apaAutorul recomandă consumul de apa ionizată cu înaltă valoare medicinală, obţinută cu ajutorul sistemului de filtrare BEV, o apă extrem de pură, din care au fost şterse „amintirile energetice” ale toxinelor.

Se pare că persoanele care au băut apă BEV au afirmat că aceasta are un gust diferit şi că ei se simt mai bine fizic, dar şi psihic, după ce o consumă. Pentru a-i păstra calităţile pure, apa BEV nu trebuie expusă la aer sau ţinută în recipiente din plastic ori din metal, asta pentru a nu atrage substanţe poluante din aceste materiale. În schimb, este recomandat să fie depozitată în sticle.

Hidratarea insuficientă este o problemă care trebuie abordată foarte serios, căci afectează întreaga populaţie a globului, îndeosebi persoanele în vârstă şi cele suferinde, multe boli având printre cauze şi consumul insuficient de apă. De apă şi nu de băuturi răcoritoare, care dau peste cap echilibrul calciului în organism, prin alterarea proporţiei de fosfor. În plus, sucurile din comerţ sunt bogate în acid fosforic, ioni de sodiu şi aluminiu, care afectează filtrele rinichilor şi dezechilibrează PH-ul corpului. Ca să nu mai vorbim de efectele nocive ale zahărului sau ale îndulcitoarelor artificiale, aflate din belşug în aceste băuturi.

„Este nevoie de 40 de pahare de apă ionizată alcalină cu înalt efect terapeutic pentru a neutraliza efectele unei singuri cutii de suc acidulate“, atrage atenţia John Thomas.

Terapia cu ajutorul apei

Apa nu este importantă doar pentru băut, spălat şi folosirea ei la gătit. Ea este cel mai la îndemână tratament pentru unele neplăceri, putând fi folosită pentru reducerea febrei, a constipaţiei, curăţarea colonului şi pentru stimularea fluxului de bilă din ficat.

„Când noi, copiii, eram bolnavi, primul lucru pe care îl făcea mama era să ne facă o clismă pentru golirea intestinelor. Detestam acest lucru, dar rezultatele erau întotdeauna foarte eficiente“, susţine autorul Ghidului tinereţii fără bătraneţe.

Aşadar, dacă sunteţi constipaţi, este eficient să beţi trei pahare mari de apă dimineaţa, pe stomacul gol. Ulterior, continuaţi să beţi apă de fiecare dată după ce urinaţi. În timpul zilei, însă, reţineţi-vă pe cât posibil de la urinare, deoarece mersul la baie frecvent împiedică mişcarea intestinelor. O vezică urinară plină exercită o anumită presiune asupra colonului, stimulează şi intensifică mişcările ritmice ale intestinelor, lucru care facilitează eliminarea scaunelor.

Dar cum despre binefacerile unui consum adecvat de apă se pot scrie tratate întregi, ceea ce trebuie să reţinem se reduce la trei cuvinte: apa este viaţă. Informații în plus despre dietă și alimentele care ne mențin sănătoși și tineri afli din cărțile Formula sănătății perfecte – Dieta alcalină și Dieta înțeleaptă, apărute la editura Vidia.

ceas in apa

Licenţa Creative Commons
„Elixirul tinereţii. Câtă şi ce fel de apă trebuie să bem?” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

2 comentarii la „Elixirul tinereţii. Ce fel de apă și cât trebuie să bem?”

Lasă un răspuns