Sari la conținut

Mărturii ale oamenilor care s-au vindecat prin autosugestie (II)

Citește partea I aici.
Dacă citim mărturiile a sute de bolnavi care s-au tratat prin autosugestie, nu mai există niciun dubiu că metoda Coué funcționează. O parte din miile de scrisori, primite de la cei care s-au vindecat prin autosugestie, au fost publicate de Émile Coué în cartea sa „Autocontrol prin sugestie conștientă”.
El le spunea bolnavilor care îi cereau ajutorul că metoda sa nu funcționează decât dacă este aplicată cu credință, cu încredere și cu perseverență. În plus, Coué repeta neobosit că bolile pot fi vindecate astfel numai în măsura în care acest lucru este posibil.

“Mulți oameni care nu au reușit să se vindece prin alte tratamente își imaginează că se vor vindeca instantaneu prin sugestie. Acest mod de a gândi nu este rezonabil. Nu trebuie să-i cerem sugestiei decât ceea ce poate face în mod normal, respectiv o ameliorare progresivă, care se transformă treptat într-o vindecare completă, atunci când acest lucru este posibil”, a atenționat Émile Coué.

Astmul, controlat pe termen lung

Un bolnav care avea leziuni la nivelul plămânilor susține că metoda Coué l-a ajutat să se vindece în doar câteva săptămâni, timp în care a aplicat autosugestia cu sfințenie și a crezut cu tărie că se va vindeca.

“De când urmez metoda autosugestiei, mă simt din ce în ce mai bine. Leziunea de la plămâni mi-a dispărut complet, inima mea funcționează normal și nu mai iau albumină”, este mărturisirea lui L. din Richemont.
De asemenea, prin aplicarea cu preseverență a acestei metode, o femeie a reușit să se vindece de conjunctivită (afecțiune oculară), care a chinuit-o timp de patru ani.

“Am fost consultată de mai mulți medici, dar fără rezultat, iar ultimul medic la care am fost mi-a spus că boala este incurabilă. În ciuda gravității bolii, am reușit să mă vindec datorită metodei dumneavoastră”, i-a scris S.R. din Luneville farmacistului.
Un alt caz de succes este cel al lui M.C. din Bergues, nordul Franței. Acesta i-a scris lui Émile Coué o scrisoare lungă de mulțumire și în care i-a relatat cu lux de amănunte cum a reușit să controleze astmul, o boală de altfel cronică, care, din cauza crizelor, îl țintuia la pat timp de 15 zile pe lună.

“La ultima criză am avut o senzație de sufocare, nu foarte puternică, dar persistentă și dureri teribile. Alimentația amplifica senzația de apăsare în piept și eram și cu psihicul la pământ. Am aflat, întâmplător, de metoda dumneavostră. Am început să repet cu ardoare, dimineața și seara, de câte 20 de ori. Cu fiecare zi care trece să simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere. Iar în timpul zilei repetam ori de câte ori îmi aduceam aminte: Mă simt mai bine, mă simt mai bine…. După circa zece zile am început să respir mai ușor”, povestește bărbatul.
cover img

Rezultate excelente în tratarea depresiei

Metoda Coué i-a convins și pe tineri să apeleze la metoda Coué, atrași de simplitatea ei aparentă. O tânără cu atacuri de panică, care o impiedicau să treacă examenele, a ajuns premiantă după ce s-a autosugestionat cum a sfătuit-o farmacistul francez.
“Am trecut cu brio examenul de engleză fără să mai simt acea accelerare a bătăilor inimii care îmi dădea o senzație insuportabilă de greață. Emoțiile mi-au dispărut complet”, i-a scris studenta lui Coué.
Depresia, una dintre maladiile care afectează tot mai mulți oameni, a fost tratată cu rezultate notabile prin această metodă.
“Am suferit ani de zile de depresie profundă și, pe deasupra, luptam cu un lumbago (durere lombară acută), pe care am încercat să le tratez, dar fără rezultate. În prezent, nu mai simt niciun fel de durere, iar depresia s-a ameliorat. Parcă am renăscut”, este mărturia unei femei din New York, a cărei scrisoare a fost consemnată de Émile Coué în cartea sa „Autocontrol prin sugestie conștientă”.
O altă femeie povestește că în numai cinci săptămâni a reușit să obțină o ameliorare semnificativă a depresiei:
“În plus, în spatele urechii aveam o ulcerație care supura de 25 de ani. Simt că dacă voi continua să mă autosugestionez, va dispărea complet”.

puterea mintiiDe ajutor în stările de astenie

Astenia de primăvară, frecventă în această perioadă, ar putea fi ameliorată fără prea mult efort și rapid cu ajutorul acestei metode simple. De altfel, Coué a observat că roadele metodei sale se pot observa cel mai repede în stările de deprimare și de apatie profundă.

“Cu greu ați mai putea recunoaște în această femeie bine dispusă, în pofida vârstei ei de 66 de ani, femeia tristă care se plângea în permanență”, i-a scris o pacientă farmacistului Coué.

“În ultimii doi ani am suferit de o neuroastenie acută. Grație excelentei dumneavoastre metode m-am putut vindeca foarte rapid. Starea mea de spirit s-a îmbunătățit încă din prima zi. Și starea mea fizică s-a ameliorat destul de mult, iar acum mă simt excelent”, povestește o tânără din Issy-les-Moulineaux.

De asemenea, în cartea lui Coué sunt prezentate cazuri de bolnavi care s-au vindecat de dureri reumatismale, de gută, de dureri de stomac, de varice și de toată paleta de eczeme. În plus, sunt prezentate cazuri ale unor bolnavi care au reușit să se trateze de paralizie, însă în cazul acestora metoda autosugestiei a trebuit să fie combinată cu tratamentul sugestiei conștiente aplicat de Émile Coué, în cabinetele ad-hoc amenajate, în orașele unde era chemat pentru a-și face cunoscută metoda.
Despre puterea subconștientului asupra organismului și a stării de spirit scrie și Dr. Robert Anthony într-una din cele mai bine vândute cărți ale sale: Dincolo de gândirea pozitivă. În acest ghid, autorul oferă exemple concrete de afirmații pozitive care pot fi folosite (exact în forma dată sau adaptate) pentru vindecare sau atingerea oricărui obiectiv personal.

Singura dovadă că aceste tehnici funcționează o reprezintă rezultatele pe care le vei obține tu însuți, dacă le pui în practică. Dar o condiție întotdeauna necesară este să crezi în puterea subconștientului tău de a te vindeca și de a găsi o soluție la orice problemă cu care te confrunți.
puterea subconstientului
Licenţa Creative Commons
„Mărturii ale oamenilor care s-au vindecat prin autosugestie (II)” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns