Sari la conținut

Planul mental și Forța Vitală: o simplă schimbare de gândire poate crește speranța de viață la peste 90 de ani

• Știai că 38,4% din populaţie (aproximativ 2 persoane din 5) e diagnosticată de-a lungul vieții, la un moment dat, cu cancer? (https://www.cancer.gov/about-cancer/understanding/statistics)
• Știai că la fiecare 3 secunde o persoană de pe glob este diagnosticată cu Alzheimer? (https://www.alz.org/alzheimers-dementia/facts-figures)
• Știai că durerea nu e o boală, este doar un simptom și că de cele mai multe ori suprimarea ei poate avea consecințe nefaste?

Imaginează-ți cum ar fi…

• Să ai control asupra stării tale de sănătate și să poți lua singur măsurile cele mai bune pentru conservarea ei până la vârste înaintate.
• Să nu devii tributar zi de zi unor medicamente care îți fac rău în multe alte părți ale ființei tale, chiar dacă pe moment blochează un simptom.
• Să îți păstrezi judecata nealterată și să te bucuri constant de viață, de cei dragi, de legătura cu forțele infinite ale manifestării.

Prin informațiile (de pe blogul nostru), materialele (din biblioteca AIM) și tehnologiile (magazin aparate) pe care ți le punem la dispoziție urmărim să poți să îți lărgești constant orizontul cunoașterii și să ai la îndemână opțiuni alternative și complementare pentru redobândirea bunăstării tale mentale, emoționale și fizice.

Forța Vitală – inteligența care coordonează ființa umană

O abordare holistică a sănătății de cele mai multe ori nu se vede în niște schimbări majore imediate, dar pe termen lung direcția de evoluție este complet schimbată. Dacă o rază laser îndreptată spre Lună este deviată câteva fracțiuni de grad, nici măcar nu o mai nimerește.

Punctul de vedere corect privind evoluția noastră ca ființă completă presupune existența în fiecare dintre noi a unei inteligențe care permanent caută să echilibreze toate structurile noastre în fiecare moment. Această inteligență este denumită de Samuel Hahnemann Forță Vitală, natura ei este spirituală, iar ea stăpânește și controlează în deplină suveranitate toate etajele și aspectele ființei noastre. Tot ce putem și trebuie să facem este să sprijinim această conștiință care există în fiecare dintre noi. Poate că pare dificil, dar te asigur că pas cu pas, puțin câte puțin, modul tău de a gândi se schimbă, deşi pe moment nu îți dai seama de asta.

20% mecanică, 80% setare mentală

În dinamica producerii unui fenomen, doar 20% este mecanică, restul de 80% este filosofie, modul de a privi lucrurile, modul de a gândi. Oricât efort ai depune în mecanică, oricâte regimuri, diete, remedii sau proceduri vei urma, tot ce vei putea face, în cel mai fericit caz, va fi să influențezi schimbarea cu doar 20%, însă dacă îți schimbi perspectiva, chiar și o mică schimbare va influenţa major atingerea obiectivelor pe care ți le propui.

Suprimarea simptomelor – calea cea mai scurtă către agravarea unei boli

Starea noastră de sănătate funcționează pe anumite niveluri (homeostaze), iar nivelul de sănătate cel mai bun, către care Forța Vitală vrea permanent să ne aducă, este nivelul 0. Pe acest nivel nu înseamnă că o persoană nu se mai îmbolnăvește, ci că în prezența unui factor destabilizator sistemul reacționează foarte rapid și puternic și restabilește echilibrul.

De exemplu, mănânci ceva nepotrivit structurii tale sau ceva alterat și imediat organismul reacționează, apar erupții cutanate, vomiți sau faci o diaree puternică și în scurt timp organismul se echilibrează. Sau stai în frig mai mult timp, ești obosit și faci o răceală puternică, dar imediat temperatura corpului crește (cea mai rapidă metodă de alcalinizare a sângelui), faci o febră mare, peste 39 de grade, te doare gâtul și după o zi sau două ești complet restabilit.

Din păcate, educația noastră ne învață să suprimăm simptomele, să luăm anestezice când ne doare ceva ca să blocăm rapid manifestările exterioare (febra, erupțiile cutanate etc.), producând ceea ce se numește supresie. Asta înseamnă că ne-am coborât nivelul de sănătate pe un etaj inferior și că data viitoare, în loc de o banală răceală, Forța Vitală va crea o manifestare mai gravă (pe care nu o mai putem bloca) pentru a reechilibra sistemul.

Este evident că atunci când vrem să ne vindecăm cu adevărat vom trece din nou prin etapele pe care le-am supresat. Partea cea mai tristă este că la fiecare supresie Forța Vitală se diminuează astfel încât la un moment dat nu mai există suficientă vitalitate pentru a reechilibra structura ființei noastre.

Poate că nu știi, dar în cea mai importantă clinică din Europa pentru repararea rupturilor de ligamente și musculare, la Bologna în Italia, după operația reparatorie (care evident se face sub anestezie) nu se mai dau calmante pacienților. Durerea acută pe care o suportă face ca organismul să direcționeze către zona cu probleme enzime, endorfine, fluide etc. și în mai puțin de 2 săptămâni pacientul este complet refăcut. Dacă se administrează calmante, după 1 an de la operație încă se văd sechele!

Nu mai sîntem atenți la micile schimbări care apar în cadrul unei abordări holistice pentru că sîntem obișnuiți să căutăm altceva, cert este că ele survin încă de la început și pot fi chiar importante. Poți accesa mai jos un film privind răspunsul unor persoane cu boli foarte grave la o foarte fină stimulare a forței vitale pe o scurtă perioadă de timp:

Testare generator frecvență Schumann – click aici

Ușor, ușor trebuie să ai încredere că schimbarea se produce și în scurt timp ajungi să înțelegi și să simți lucruri la care înainte nici nu erai atent.

Există multe elemente şi fiecare în sine îți poate amplifica Forța Vitală, îmbunătăți starea de sănătate și prezerva viața până la vârste înaintate, dar în spatele tuturor acestor elemente stă înțelegerea ta legată de această Conștiință omnipotentă care există în tine. Pe blogul și site-ul nostru vei găsi mereu dovezi, informații și suport care te ajută să îți formezi constant şi corect punctul de vedere și să îți schimbi în mod pozitiv paradigma. Așadar, rămâi în contact cu noi.

Ing. Eugen Bîrgăoanu,
AimGroup

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns