Sari la conținut

Tehnologia 5G – o binecuvântare sau un pericol?

Nu sunt om de știință în sensul clasic al cuvântului, sunt un iubitor al tehnologiei, dar sunt în primul rând un Căutător al Adevărului. Sub orice formă ar fi el, îmi este în obișnuiță și în natural să mă informez și să nu emit păreri neavizate acolo unde înțelegerea mea este depășită. Formarea mea profesională este de arhitect, însă de ani buni sunt un înfocat explorator al Conștiinței și sunt interesat de mișcarea și de direcția umanității, iar tehnologia este o parte importantă a vieții noastre cotidiene, începând chiar cu acest articol… da, tehnologia face posibilă această interacțiune, limitată în unele aspecte și aproape nelimitată în altele.

Este Tehnologia 5G o amenințare sau un pericol?

Există un banc binecunoscut în care morala sună ceva de genul: Nu-i nici bine, nu-i nici rău! Cred că și în cazul acestei tehnologii suntem în aceeași situație. Dacă stau să mă gândesc la schimbările pe care societatea umană le-a văzut în ultimii 100 de ani, îmi dau seama lesne că nu realizăm câți factori așa zis ”periculoși” am introdus în viața noastră.

Să încep cu ceva cunoscut: poate că nu știți că majoritatea mobilelor fabricate astăzi au fost în majoritate încleiate cu formaldehide care la căldură degajă gaze toxice. Mediul nostru este poluat constant de unde radio din ce în ce mai multe și mai diverse, atmosfera este plină de gaze ne-naturale, mediul este agresat zilnic… și totuși nu avem molime generalizate sau o durată de viață din ce în ce mai mică.

Din ce perspectivă să privim noua tehnologie?

În primul rând am căutat informații diverse, atât din mediul științific, din mediul spiritual dar și din mediul de business. Fiecare aduce cu el propriul adevăr, un punct de vedere care este valabil atunci când privim din acea perspectivă.
Din punct de vedere științific este clar că radiațiile electromagnetice pe care rețeaua 5G le va emite sunt mult mai puternice decât cele actuale, iar cercetările despre impactul lor la nivel celular sunt încă în derulare.
Nu spun că este bine ci că este o posibilitate, una care poate ne va face mai conștienți de influențele pe care le avem, prin acțiunile noastre asupra celorlalți.

Mai mult decât atât, raza mică de acțiune a antenelor presupune amplasarea multor unități pe metru pătrat, însă tehnologia este abia la primii pași și nu se știe nici măcar modelul pe scară largă care va fi adoptat. Este posibil ca rețelele 5G să fie extrem de diferite de la o țară la alta. Ceea ce știu cu siguranță este că dacă vom lăsa frica să ne conducă nu va exista o atitudine matură în fața apariției unei noi tehnologii cu potențial dăunător asupra oamenilor.

Din punct de vedere al entuziastului de tehnologie și al oamenilor de afaceri, tehnologia 5G este extrem de incitantă. Mediul online va putea înflori și mai mult pe baza acestei tehnologii. Este adevărat că tehnologia fără conștiență poate crea monștri așa că poate, pas cu pas, vom deveni tot mai conștienți de influența pe care tehnologiile le au asupra noastră și vom învăța cum să facem din niște instrumente care pot fi deschizătoare de drumuri niște prieteni care să nu ne forțeze să ajungem să vizităm săptămânal un psiholog.

De altfel, principalul ”inamic” al tehnologiei 5G este natura, în mod hilar. Undele 5G nu penetrează printre frunzele copacilor, aceiași copaci care ne pot liniști tumultul interior, care însoțește de obicei, în mod conștient sau inconștient activitatea online. Aici putem fi ”mindfull” la activitatea noastră interioară și să ajungem să folosim tehnologia în mod constructiv, pentru crearea unei lumi mai bune, găsind soluții adecvate pentru orice problemă, împreună.

Din punct de vedere spiritual, privind în perspectivă problema, tehnologia 5G nu diferă de alte tehnologii, dar are potențialul de a ne uni și mai mult într-un fel în care esența noastră deja este. Conștiința, care este fundamentul oricărui lucru sau ființe este o unitate, iar tehnologia 5G ne poate ajuta să depășim distanțele în timp și spațiu (lucru care este deja natural conștiinței treze și eliberate de constrângerile planului fizic) și să ne apropiem și mai mult unii de alții.

Vor fi posibile interacțiuni în timp real, mult mai fidele, transmisii mult mai fluide care să susțină o creștere matură a umanității… însă nu tehnologia 5G împiedică sau înlesnește acest lucru, ci chiar închiderea sau deschiderea noastră, fixațiile noastre și cauzele fără profunzime pe care le susținem.

Adevărul despre 5G sau măcar o parte din el

Adevărul este că nu știm încă exact cât vor atârna în balanță aspectele pozitive și cele negative pe care această tehnologie le aduce. Știu că îi va îndrepta pe unii mai mult către parcuri și spații în afara urbelor, știu că unii vor fi și mai prinși de tehnologie și de fascinația unei lumi pe care realitatea percepută nu o poate arăta ochiului neantrenat. Știu că vor exista în continuare tabere care vor susține puncte de vedere diferite și că își vor exercita influența asupra celorlalți încercând să își impună adevărul parțial, relativ asupra altora. Știu că dacă nu te vei prinde în această horă adevărul își va arăta luminozitatea sa infinită și te va ghida către o decizie înțeleaptă pentru sănătatea ta mentală, emoțională și fizică.

Sigur că aici tot conștiența unor inventatori sau oameni de știință ar putea schimba balanța în orice clipă, în momentul în care vom fi uniți și coerenți într-o linie de dezvoltare durabilă și holistică.

Și atunci ce este de făcut?

Pare implacabil, dar nu este. Găsește-ți timp pentru tine și ia o pauză de la tehnologie, și atunci când o faci, observă-te și studiază-te îndeaproape! Stai cu tine și meditează. Învață să observi ce e în interiorul tău. Mergi în natură ori de câte ori poți, refă legătura cu Pământul și cu tot ceea ce este viu.

Mai mult, o recomandare necesară în aceste timpuri este să folosești 24/24h măsuri de protecție, atât active, cât și pasive, menite să scadă efectul radiațiilor electromagnetice artificiale, inclusiv ale celor 5G, și să îți întărească organismul împotriva unor astfel de stresuri. Este vorba despre dispozitivele Vital Protect (disponibil aici) și Vital Protect HOME (disponibil aici) de ale căror beneficii te poți bucura fie că ești acasă, la birou, pe stradă sau în natură. Concepute spre a crește puterea organismului de a face față la undele electromagnetice nocive, oboseală, stres și alți factori perturbatori, aceste tehnologii contracarează o mare parte din efectele radiațiilor din mediul înconjurător.

Despre impactul tehnologiei 5G urmează să mai publicăm și alte articole și dacă nu te-ai abonat încă la newsletter-ul nostru, te invităm să o faci în câmpul de mai jos.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

4 comentarii la „Tehnologia 5G – o binecuvântare sau un pericol?”

  1. Adevărul despre acest articol este că e… slab, subțire, informații 0, nu înțeleg rolul și scopul lui pe acest site. Pare un articol scris de un licean pe blogul lui. Există tone de informații pe internet despre efectul radiațior asupra sănătății, pentru documentare, care pot fi folosite pentru a descrie niște efecte reale, adevărate, demonstrate științific, în loc de povești cu om trăi și om vedea… Ce om vedea? Care va supraviețui și care ba… Din lipsa de informare…

  2. Dle Filip, ce parere aveti acum de tehnologia 5G (sau sa -i zic COVID19)?
    V-ati fi asteptat la o asa pandemie din partea ei.
    Acum partea rea din banc am vazut-o si simtit-o din plin si inca e doar inceputul, urmeaza si vaccinurile.
    Oare partea buna care ar fi?

Lasă un răspuns