Sari la conținut

4 pași pentru programarea cristalelor

Pentru a te folosi cu adevărat de puterea unui cristal este esenţial să cunoşti câteva lucruri de bază. În articolul anterior, ţi-am arătat de unde poţi procura un cristal autentic şi în ce constă ritualul de purificare. În textul de faţă, vom afla împreună de la Dan Seracu cum programăm un cristal astfel încât să beneficiem de energiile lui.
Cristalele sunt capabile să fixeze la comandă energii, să le stocheze și să le elibereze, atunci când este nevoie.

„Spre deosebire de calculatoarele cu care suntem obişnuiţi, în cazul cristalelor nu este nevoie de limbaje speciale, programarea lor făcându-se cu imagini mentale obişnuite, cu Forme-Gând”, precizează Dan Seracu în cartea sa Cristaloterapia.

Primul pas: ștergerea Formelor-Gând anterioare

Înainte de a introduce într-un Cuarţ o nouă Formă-Gând, este important ca din el să se şteargă programarea anterioară.

“Pentru aceasta, se pune Cuarţul pe masă, printr-o uşoară frecare a palmelor se activează cele două centre se­cundare din ele, după care centrul de emisie (la dreptaci este cel din palma dreaptă) se orientează spre Cristal, cu palma în jos, iar cel de recepţie (din palma stângă) – în sus. Se cere atâta lumină câtă e nevoie pentru a se pu­rifica Cuarţul respectiv”, precizează Dan Seracu.

Pasul doi: conceperea programului

Pentru început, susţine maestrul Seracu, se recomandă să se limiteze numărul programelor introduse în Cristale la câte unul. Dacă s-ar folosi mai multe programe introduse în acelaşi Cristal, există pericolul ca, cel puţin în cazul începăto­rilor, să apară confuzii care să ducă la răspunsuri contradictorii. În plus, este bine să fie amânate programele mai complicate, cele multiple, pentru atunci când vei ajunge să stăpânești aceste cristaluri.

Este foarte important ca pe timpul programării unui cristal să nu te gândeşti la lucruri negative, întrucât acestea se vor implementa în Cuarţ, de unde vor radia într-o stare amplificată.

“Cristalele nu înţeleg decât limitat limbajul cuvintelor; tocmai de aceea fiecare program trebuie conceput cu grijă, sub forma unor lanţuri de ima­gini. În fazele mai avansate, se poate face programarea prin intermediul Formelor-Gând, cu ajutorul sunetelor, al culorilor ele. Practic, Formele-Gând reprezintă clapa cea mai avansată de programare ce ni s-a permis până la ora actuală. Cu ajutorul lor, se pot introduce în Cristale orice programe po­zitive”, precizează Dan Seracu în Cristaloterapia

Dacă eşti începător, informaţiile de mai jos privind programarea cristalelor îţi sunt indispensabile.

Pasul trei: intră în starea de meditație

În general, programarea Cuarţului se face prin proiectarea unui gând în timpul unei şedinţe de meditaţie în Alfa.

De exemplu, dacă ştii că la un in­terviu ori la un examen devii anxios, îţi poţi programa un Cuarţ ţinându-l cu vârful orientat spre cel de-al treilea ochi şi vizualizându-te într-o stare calmă, sigură, având control asupra situaţiei respective. Această imagine se proiectează în Cristal, noi fiind în Alfa, reafir­mând realitatea pozitivă pe care o dorim. Un astfel de Cristal poate fi purtat în momentul respectiv pentru care a fost pregătit. El a reţinut Formele-Gând, ce i-au fost trimise şi pe care le va emana pe măsură ce vom avea nevoie de ele, acţionând asemănător unui prieten, ca un confident.

Într-un mod asemănător, se pot programa Cuarţuri cu sentimentul Iubirii, orientate spre o altă persoană ori spre întreaga umanitate.

Dan Seracu explică în detaliu întregul ritual de încărcare a unui cristal:

„Există o formă avansată de meditaţie, ce poate fi efectuată cu un Cuarţ limpede, cu mintea liniştită, pentru a obţine rezultatul complet. În respectiva meditaţie, se cunoaşte trăirea asemănătoare Cristalului. Pentru aceasta, ne aşezăm cât mai comod, cu spinarea dreaptă, purtând în mâna stângă Cristalul favorit timp de câteva minute. Se închid ochii şi se caută să se ajungă într-o stare de recepţie totală fală de impulsurile pe care le va trimite Cristalul. Se aşază Cristalul în dreptul ombilicului, a inimii şi a frunţii, pentru a-i simţi vibraţiile, după care se concentrează privirea pe el. Se priveşte în Cristal timp de câteva minute, după care se închid ochii şi se aduce în minte imaginea“.

Cel mai bine este ca meditaţia să se facă având la dispoziţie un Cuarţ fumuriu ori o Turmalină neagră.

Se recomandă, de asemenea, ca aceste pietre întunecate să fie purtate câteva ore după terminarea meditaţiei, pentru a se asigura integrarea energiilor. Acelaşi rezultat se poate obţine dacă după meditaţie se poartă un (colier din) hematit(e).

Pasul patru: implementarea programului

Implementarea programului în Cristal se face, cu mici diferente dependente de tipul de Cristal, aproximativ în acelaşi mod.

Cristalele vii cu un singur vârf se ţin în palma mâinii stângi, dreapta fiind ţinută cu palma în jos, căuş, deasupra Cuarţului. În această poziţie, se proiectează (mental) programul cu ajutorul mâinii drepte. Programarea este terminală atunci când nu se mai vizualizează Lumina ce iese din palma dreaplă ori când nu se mai simte răcoare în ea, potrivit lui Dan Seracu.

În schimb, cristalele cu două vârfuri se ţin între cei doi centri energetici din palme, cu vârfurile orientate spre ele. Fiind cu două vârfuri, aceste Cuarţuri sensului de lucru, iar programul implementat este deosebit de puternic.
Fixarea programului în Cristal se face repetând implementarea zilnic, timp de şapte zile. în funcţie de complexitatea programului, iar implementarea zilnică poate dura câteva minute.

Sursa: Dan Seracu, Cristaloterapia
Pe aceeași temă: Cristalul și puterile sale, Gaetan Sauve

Creative Commons License
4 pași pentru programarea cristelelor by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Un comentariu la „4 pași pentru programarea cristalelor”

  1. Mi-a placut foarte mult articolul si voi incerca sa aplic acesti pasi.
    Am insa o intrebare legata de pasul 4, unde este specificat termenul de „cristal viu, cu unul sau doua varfuri”.
    As dori sa aflu cum se poate face pasul 4 in cazul in care cristalul este rulat, neavand varfuri, dar si ce inseamna „cristal viu”.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns