Sari la conținut

5 alegeri simple și naturale pentru detoxifierea organismului

Toxină este orice tip de substanţă pe care corpul tău n-o poate folosi într-un mod benefic şi care necesită energie suplimentară pentru a fi eliminată. Chiar şi substanţele de care corpul tău are nevoie pentru a supravieţui pot deveni toxice, dacă depăşesc cantitatea admisă. Dozele mici de chimicale pe care le acumulăm fără să vrem în corp nu au un efect imediat, dar, pe termen lung, se poate ajunge la o distrugere a întregului nostru organism, fără o cauză evidentă a acestui lucru. Mii de oameni se îmbolnăvesc de afecţiuni cronice care nici măcar nu existau în cărţile medicale în urmă cu un secol, iar bebeluşii veninţi astăzi pe lume prezintă deja mai mult de 200 de toxine diferite în corpul lor.

Ce înseamnă detoxifierea?

Este procesul cu ajutorul căruia se elimină din corpul tău substanțele nocive care încarcă organismul. Dieta este cea mai importantă metodă dintre toate câte există pe lumea asta, însă detoxifierea se poate împărţi în două ramuri principale: internă şi externă.

Detoxifiere internă

Organele cu funcţii în detoxifere sunt stomacul, intestinele, ficatul, sistemul imunitar, rinichii şi plămânii. Fiecare dintre acestea funcţionează în mod diferit pentru a ne curăţa de substanţele care ne fac rău şi care sunt prezente în corpul nostru. Din când în când, aceste organe au nevoie să fie stimulate pentru a-și reîmprospăta aceste funcții, asta pentru că zilnic consumăm alimente care conțin substanțe dăunătoare organismului.

Detoxifiere externă

Pielea este cel mai important organ în ceea ce priveşte detoxifierea externă. Asta pentru că pielea ta este ca o barieră care împiedică numeroase toxine să intre în corpul tău. Glandele sudoripare sunt foarte importante pentru acest proces de curăţare şi se găsesc, de asemenea, la nivelul pielii. Rolul lor este să scoată din interior spre exterior ceea ce nu folosește organismului și astfel să mențină un un circuit sănătos al substanțelor din corp.

De ce este vital să te detoxifici?

Toxinele sunt otrăvuri şi, de aceea, îţi pot afecta fiecare parte a corpului tău, cauzând deficienţe ale funcţiilor acestuia. Asta ca să nu mai vorbim despre boli. Curăţarea corpului de toxine şi evitarea acestora pe cât posibil au afecte cât se poate de pozitive asupra sănătăţii şi bunei tale dispoziţii.

În primul rând, salvezi energie! Cu cât cantitatea de toxine din organismul tău este mai mare, cu atât vei avea nevoie de mai multă energie pentru a scăpa de ele prin detoxifiere. Organismul va depune, aşadar, un efort mai mare pentru a elimina otrăvurile şi unul mai mic pentru a-şi vedea de responsabilităţile lui normale, precum prevenirea infecţiilor şi omorârea celulelor cancerigene. În al doilea rând, prin eliminarea chimicalelor, îţi fortifici sistemul imunitar şi echilibrezi nivelul stresului din corp.

Asta deoarece toxinele sunt un factor suplimentar de stres în organismul tău, lucru care afectează organele şi creierul. Aşadar, eliminarea unei cauze importante de stres contribuie în mod serios la îmbunătăţirea sănătăţii.

De unde provin toxinele?

Nu trebuie să cauţi prea departe, începe cu bucătăria şi cu produsele de curăţat încărcate de chimicale. Nici ceea de depozitezi în dulap sau în frigider nu este prea curat. Verifică lista de ingrediente de pe etichetele produselor procesate! În baie, parfumurile, deodorantele şi celelalte produse folosite pentru igiena personală conţin substanţe chimice care nu pot fi procesate de organism. Da, trăim într-o societate care ne învață că sănătătea și frumusețea se mențin consumând produse artificiale. Și da, de undele dintre ele chiar avem nevoie, însă o soluție de compromis este să găsim produse cât mai naturale și să păstrăm obiceiurile de detoxifiere. Din când în când organismul resimte nevoia, iar neglijarea acestui aspect se concretizează în disfuncții, boli și o stare generală lipsită de vitalitate.

Ce alegeri esențiale poți face pentru reîmprospătarea organismului?

1. Poţi avea un rol activ în propria ta detoxifere, începând cu alegeri mai sănătoase în ceeea ce priveşte alimentaţia ta. Renunţă la tot ceea ce este procesat, caută produsele organice în defavoarea celor modificate genetic. Asta deoarece corpul nostru, înconjurat din toate părţile de poluare, are nevoie de mai multe substanţe nutritive decât de obicei pentru a lupta împotriva otrăvurilor.
2. Vitaminele, mineralele şi acizii graşi esenţiali ar trebui să fie pe lista ta cu suplimente alimentare.
3. În plus, pentru a scăpa de toxinele ascunse în depozitele de grăsime, care contribuie la obezitate şi ne otrăvesc în mod constant, ar trebui să transpiri serios. Sportul este o cale la îndemâna tuturor, însă sauna este cea mai eficientă.
4. Încearcă să faci şi nişte alegeri mai prietenoase cu corpul tău în materie de produse cosmetice, ai la dispoziţie gamele pe bază de substanţe naturale şi uleiurile organice precum cele de cocos, argan şi multe altele. Până la urmă, după cum bine ştii, frumuseţea și sănătatea chiar vin din interior.
5. Alături de alegerile pe care le faci pentru eliminarea toxinelor din corp, te poți revitaliza în mod profund și sănătos apelând la terapia complementară Bio Synergy pe bază de aur coloidal. Folosirea regulată a acestui dispozitiv favorizează toate procesele de detoxifiere și curățare a sângelui, regenerează celula, fortifică organismul și îl stimulează să-și desfășoare în cele mai optime condiții funcțiile vitale. Bio Synergy este de asemenea una dintre cele mai intense și eficiente modalitați de rejuvenerare a întregului organism. Mai multe detalii despre această terapie poți afla aici:
https://www.aimgroup.ro/produs/bio-synergy/

Creative Commons License
5 alegeri simple și naturale pe care le poți face pentru detoxifierea organismului by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns