Sari la conținut

5 fructe și legume cu puteri deosebite în lupta contra îmbătrânirii

  • de

Dacă până acum credeai că îmbătrânirea este un proces normal prin care trec toți oamenii în mod egal (inclusiv tu, în ciuda gândirii optimiste și a speranței că la tine va fi altfel), află că lucrurile nu stau în realitate așa și că poți rămâne tânăr. Studiile științifice în continuă derulare demonstrează faptul că stă în puterea noastră să ne păstrăm starea de bine, tinerețea și tonusul mental!

Bolile și deteriorările organismului care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă nu mai sunt acum considerate de către oamenii de știință ca fiind naturale și inevitabile. Cu cât cercetările sunt aprofundate, cu atât se întărește convingerea că îmbătrânirea în sine este o boală, care poate combătută, mai ales dacă este abordată din timp.

Te încântă ideea de a-ți păstra vitalitatea și aspectul tânăr și de a nu fi nevoit să suferi de cataractă, osteoporoză, boli ale inimii, probleme cu articulațiile, pierderea părului sau a dinților? Ești deschis la ideea de regenerare și reîntinerire? Dacă da, te sfătuiesc pentru început să-ți focalizezi atenția pe creșterea consumului de fructe și legume. Studiile continuă să le valideze ca fiind cele mai puternice arme împotriva îmbătrânirii și a bolilor asociate degenerării celulare.

Să vedem împreună care sunt cele mai puternice 5 fructe și legume pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta cât mai des cu putință:

1. Avocado

avocadoConține din plin cel mai important antioxidant – glutation, fapt care favorizează procesul de ardere a grăsimilor dăunătoare. Avocado este recunoscut de asemenea și pentru alte calități precum capacitatea de a scădea colesterolul și concentrația ridicată de potasiu, un element chimic care protejează vasele de sânge. Astfel, ții departe bolile cardiovasculare asociate adesea cu îmbătrânirea.

2. Afinele, merișorul. căpșunele, zmeura

zmeura, afine, capsuniAceste fructe excelează la capitolul conținut ridicat de vitamina C, un puternic inamic al îmbătrânirii. Pline de antioxidanți, afinele, merișorul, căpșunele și zmeura reprezintă arsenalul celor care reușesc să-ți mențină tonusul și vigoarea, indiferent de vârstă. În plus, afinele și merișorul luptă împotriva infecțiilor urinare mai eficient decât oricare alte plante, fructe sau legume.

3. Broccoli

borccoliMai puțin consumat decât conopida, broccoli începe totuși să fie din ce în ce mai prezent în studiile și cercetărilor oamenilor de știință. Este bogat în sulforafan, un antioxidant deosebit de puternic care sprijină procesul de detoxiere a enzimelor. Persoanele care consumă des broccoli prezintă o speranță de viață mai ridicată decât cei care evită acest aliment, prin simplu fapt că broccoli scade șansele apariției cancerului de colon sau plămâni. În plus, te pune la adăpost de bolile cardiovasculare.

4. Varza

varzaCa și broccoli, varza face parte din familia cruciferelor și are o acțiune antioxidantă foarte puternică. Dr. H. Leon Bradlow din cadrul Laboratorului de Cercetări în domeniul Cancerului Strang Cornell din New York a observat că 70% dintre femeile care au consumat regulat varză pe parcursul studiului au început să elimine estrogenul periculos în descurs de doar cinci zile. Pentru un maxim de beneficii, se recomandă ca varza (și celelalte alimente din familia cruciferelor) să fie consumate crude sau ușor fierte. Dacă ți-ai propus să ții departe bolile provocate de îmbătrânire, îți recomand să incluzi cu încredere varza în alimentația ta.

5. Citricele

citriceOamenii de știință numesc în unanimitate citricile: colecția completă de inhibitori ai cancerului. Carotenoizi, terpene, flavonoizi și vitamina C. Iată în ce sunt bogate citricile, în special portocola și grepfrutul. Ca și avocado, aceste fructe se remarcă prin cantitatea ridicată de glutation, cel mai important antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, cei mai periculoși acceleratori ai îmbătrânirii.

Simplu fapt de a include aceste 5 fructe și legume în alimentația ta amână și chiar inversează procesul de îmbătrânire și te poate scuti de multe neplăceri și boli provocate de stres, hrană săracă în substanțe nutritive, calitate slabă a odihnei și mulți alți factori nocivi prezenți astăzi în viața noastră mai mult decât înainte. Întinerirea organismului este posibilă și stă în puterea ta să începi procesul! Micile obiceiuri de zi de cu zi conduc la cele mai bune rezultate.

Așadar, asigură-te că incluzi în alimentația ta cât mai mult din aceste 5 fructe și legume și observă cu atenție îmbunătățirile care apar în starea ta de sănătate, felul în care te simți și arați. Strălucirea tenului, un nivel mai ridicat de energie, o stare emoțională echilibrată, o digestie sănătoasă și o mai mare poftă de viață sunt câteva dintre efectele consumului regulat de avocado, varză, citrice, afine, merișor, zmeură și broccoli.

Dacă te interesează să afli mai multe informații despre alimente care luptă împotriva îmbătrânirii (și nu numai) îți recomand două dintre cele mai apreciate ghiduri de alimentație, publicate la editura VIDIA:

Alimente care combat cancerul
Formula sănătății perfecte – dieta alcalină

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns