Sari la conținut

Adevărata natură a vieții și iubirii după moarte

Se spune că sufletul nostru cântărește 21 de grame, atât pierdem atunci când alegem să părăsim această lume. Doctorul Duncan McDougal a dovedit asta într-un experiment făcut de el în anul 1907. Însă dincolo de acest număr simbolic, cu toții avem senzația că sufletul nostru cântărește mai mult decât atât: zâmbetul sincer al persoanei iubite, îmbrățișările mamei, fericirile mărunte, zilele în care ți-ai întâlnit cei mai dragi prieteni, un moment de liniște petrecut întins pe iarbă.

Nimeni nu știe cu exactitate ce este sufletul, dar cu toții avem libertatea de a ne imagina că în cele 21 de grame vom păstra doar cele mai profunde amintiri și sentimente, cele mai înălțătoare gânduri și trăiri sau dimpotrivă ne putem imagina că în lumea de dincolo vom lua cu noi toate păcatele, dezamăgirile și suferința de a ne despărți pentru totdeauna de cei pe care îi iubim.

Moartea este un vis din care inevitabil ne trezim

În încercarea de a găsi răspunsuri întrebărilor legate de Marea Trecere și după documentări riguroase asupra subiectului, autorul Richard Matheson a reușit să contureze cea mai frumoasă viziune asupra vieții de după moarte scrisă și povestită vreodată, în cartea sa O iubire fără sfârșit. După ea a fost realizat filmul „What dreams may come” (în rolul principal Robin Williams), câștigător al premiului Oscar , al altor 6 premii și nominalizat încă de două ori.

“Când dormi, lumea din visul tău ți se pare la fel de reală ca viața, corect? La fel s-ar putea să fie și aici. Gândește-te în felul următor: noaptea, când te duci la culcare, ți-e frică să adormi? Bineînțeles că nu. Pentru că știi că o să te trezești din nou. Gândește-te că moartea este același lucru. Un somn din care, inevitabil, o să te trezești”. (O iubire fără sfârșit – Richard Matheson)

Gândurile, sentimentele și faptele noastre actuale proiectează lumea noastră de dincolo

Oare marea trecere ni s-ar mai părea atât de înfricoșătoare dacă am ști că lumea de dincolo nu este altceva decât o continuare a vieții noastre, la un alt nivel? Proiecția tuturor gândurilor, trăirilor și sentimentelor experimentate în viața reală creează lumea noastră de dincolo, iar totul se petrece la nivel mental, asta este viziunea pe care Richard Matheson o prezintă în detaliu în cartea O iubire fără sfârșit.

“Semințele pe care le plantează omul de-a lungul vieții lui dau naștere la recolta pe care o va culege aici”.

Când privim lucrurile din perspectiva asta, înțelegem că raiul sau iadul sunt doar proiecția propriilor noastre gânduri, sentimente, iar oamenii nu sunt pedepsiți pentru faptele lor, ci de faptele lor. Dacă am înțelege că dincolo de moarte există o continuare a ființei noastre, și că trăirile și faptele pe care le săvârșim în prezent se vor întoarce ca un bumerang asupra noastră, probabil lumea în care trăim acum s-ar schimba complet, iar iubirea, bucuria, credința, încrederea ar guverna viața fiecărui om.

Dincolo de acest mesaj, cartea O iubire fără sfârșit conține informații legate:

– însușirile vieții de după moarte,

– procesul despărțirii sufletului nostru de trup,

– modul în care alegem să ne reîncarnăm și să începem alte vieți

– ce se întâmplă cu sufletele-pereche după moarte. De acest subiect profund suntem mulți dintre noi fascinați și interesați, așa că ne propunem să-l abordăm separat într-un articol viitor aici, pe blogul Aimgroup.

Poți găsi cartea aici

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns