Sari la conținut

Dieta poate fi cheia către vindecare

  • de

Într-o perioadă în care ingerarea cronică de medicamente a devenit o practică generală fără rezultate de durată și chiar cu efecte secundare devastatoare pentru organism, nevoia unei abordări holistice a sănătății ne întoarce tot mai rapid către modalitățile naturale de vindecare. Ce rol are alimentația în menținerea și redobândirea bunăstării interioare și cum ne putem construi o dietă personalizată aflăm din lucrarea doctorului Keith Scott-Mumby, Dieta înțeleaptă. Nu trebuie să fim bolnavi ca să beneficiem de planul propus în acest ghid. Dacă suntem sănătoși, vom afla modalitățile naturale prin care ne putem păstra starea de sănătate întreaga viață. Adevărul este însă că cei mai mulţi dintre noi nu suntem atât de sănătoşi pe cât ar trebui. Poate că nu am identificat la noi înșine simptome grave; dar ne simțim plini de energie, radiem de fericire şi suntem mulţumiţi de toate aspectele vieţii noastre? Dacă răspunsul este negativ înseamnă că de fapt nu ne aflăm într-o stare de bine.

Ne-am propus să îți deschidem apetitul pentru informații de calitate în ce privește rolul crucial al dietei în starea de sănătate cu următoarele fragmente extrase din ghidul doctorului Keith-Scott-Mumby (Dieta înțeleaptă). Cartea poate fi comandată pe site-ul editurii Vidia.

     “Din fericire, astăzi lumea a început să înţeleagă că sănătatea merge mână în mână cu o alimentaţie corectă. Odată cu descoperirea fenomenului de alergie alimentară, a intoleranţei genetice şi cu recunoaşterea efectelor nocive pe care acestea le au la toate nivelurile, a fost deschisă calea către vindecarea multor tipuri de afecţiuni.

Alimentele toxice și ignoranța medicinii convenționale

Se estimează că mai mult de jumătate dintre bolile aflate în evidenţa medicilor sunt produse sau se agravează din cauza alimentelor toxice, deci această situaţie nu reprezintă o excepţie. Am să vă împărtăşesc cazurile unor pacienţi care sufereau, chipurile, de boli incurabile, totuşi s-au vindecat urmând calea descrisă de mine în prezenta carte. S-ar putea crede că afecţiuni cum sunt traumele cerebrale, inima mărită sau infertilitatea nu au nimic în comun cu alimentaţia, totuşi pacienţii s-au recuperat surprinzător respectând ceea ce veţi găsi scris în această carte. Cum este posibil aşa ceva? Principiul esenţial este ceea ce numim „încărcătura totală a organismului”: dacă poţi să reduci problemele organismului într-o măsură semnificativă, de cele mai multe ori Natura se va ocupa de restul şi se va produce o vindecare aparent spontană.

În afară de bolile grave pe care le cunoaştem, există o serie întreagă de simptome minore cărora nu li se acordă mare importanţă; toată lumea consideră „normal” să aibă câteva dureri, să sufere de ceva. Sănătatea e considerată adesea drept reprezentând simpla absenţă a bolii. Să fii sănătos înseamnă însă mai mult decât atât, înseamnă să fii plin de energie, să te simţi în formă, să ai o gândire limpede şi să debordezi de entuziasm. Dacă nu te simţi astfel, atunci sfaturile cuprinse în această carte îţi vor fi de folos.

"Dieta inteleapta" - Keith-Scott-MumbyDin păcate, corpul medical crede cu tărie că alimentaţia nu are un rol important, în ciuda faptului că Hipocrat, acum mai bine de 2 000 de ani, spunea că nicio vindecare nu are succes deplin dacă nu acorzi atenţie alimentelor pe care le consumă pacientul. În schimb, medicina convenţională continuă să gafeze, inventând tot mai multe medicamente, din ce în ce mai periculoase, mereu pregătită pentru bisturiu şi chimioterapie, impulsionată de tot felul de „cercetări” obscure de laborator, până când pacientul se pierde într-un haos al ştiinţei. Ne întrebăm când se va termina totul; pentru că, dacă în orice altă profesie o gândire limitată nu înseamnă decât un eşec pueril şi ruşinos, în medicină aceasta reprezintă o neglijare periculoasă a îndatoririlor, de pe urma cărora doar pacienţii au de suferit. Medicul are o anumită responsabilitate faţă de pacientul său, e dator să facă pentru el tot ce-i stă în putinţă, inclusiv să fie la curent cu orice informaţie nouă care l-ar putea ajuta.

Rezistenţă din partea corpului medical

Din păcate, istoria medicinei nu reflectă această responsabilitate: primii care au folosit anestezice au fost consideraţi escroci; antisepticele au fost dispreţuite de chirurgi, care continuau să opereze în frac şi joben; Dr. Semmelweis din Viena a fost atacat violent şi adus în pragul sinuciderii pentru că îndrăznise să le ceară medicilor să se spele pe mâini înainte de a examina lăuzele, întrucât se demonstrase că astfel se reducea mortalitatea cauzată de febra puerperală. Mai aproape de epoca noastră, penicilina, poate cel mai eficient medicament din toate timpurile, a fost ignorată ani de-a rândul, când ar fi putut salva milioane de vieţi. Chiar şi astăzi, homeopatia, care vindecă delicat, luând în considerare întreaga persoană, nu doar o parte din ea, este atacată cu furie oarbă de medici care nu au încercat sau nu au testat niciodată eficacitatea vreunui remediu homeopatic.

Puteţi crede că scriu cu amărăciune despre rezistenţa faţă de această lucrare nouă – aveţi dreptate. Am fost ridiculizat şi dispreţuit de colegi care nu s-au obosit nici măcar o dată să îmi facă o vizită la cabinet şi să vadă dacă ce făceam eu acolo era valabil. Ce mă necăjeşte însă cel mai tare este că pacienţii sunt discreditaţi şi insultaţi din cauza incompatibilităţilor alimentare pe care le au. Am avut de atâtea ori în faţa mea oameni descurajaţi care au izbucnit în lacrimi, uşuraţi, când şi-au dat seama că cineva, în sfârşit, este dispus să le asculte problemele şi să îi creadă. De regulă erau mustraţi cu asprime ori li se spunea că sunt nevrotici şi îşi „imaginează” lucruri. Mulţi simţeau că sunt o povară pentru medicul lor de familie – or, în unele cazuri, lucrurile stau exact invers.

Ştiu că ori de câte ori vorbesc la radio sau vreunul dintre cazurile mele apare în presă, suntem asaltaţi cu telefoane de la oameni care au nevoie de ajutor şi nu ştiu unde să-l găsească. Tocmai de aceea am scris această carte. Dacă medicul tău refuză să te ajute, tot ce poţi să faci e să găseşti singur o soluţie. Poate că prezentul volum te va ajuta în acest sens. Nu pretind că aş fi făcut o descoperire revoluţionară în domeniul alergiilor alimentare, fapt e că metoda care urmează îmi aparţine; este rodul unor cercetări de un sfert de secol şi o ofer din tot sufletul tuturor celor care au nevoie de ea.

Vă puteți vindeca de boli cronice!

În câteva săptămâni sau chiar zile, puteţi scăpa de o boală cronică sau de o durere care vă chinuie de mult. Fără să exagerez, vă spun că cel care şchioapătă va putea merge, cel care are probleme cu respiraţia va putea respira, cel bolnav şi slăbit îşi va recăpăta forţele, durerea şi suferinţa vor deveni amintire. Este un adevărat miracol: mărturie stau sute de mii de cazuri din întreaga lume.

Acum şi tu poţi deveni expert în dietă!”

rulouri vegetale

 
Licenţa Creative Commons
„Dieta poate fi cheia către vindecare” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns