Sari la conținut

Formula sănătății perfecte – dieta alcalină

  • de

 

Nenumăratele nume ale bolilor nu contează cu adevărat. Ceea ce contează de fapt, este că toate au aceeaşi cauză esenţială: PREA MULTE DEȘEURI ÎN ORGANISM. Din păcate, deşeurile care nu sunt eliminate când ar trebui sunt reabsorbite din colon în ficat şi puse din nou în circulaţia din corp. Ele sunt depuse mai apoi în ţesuturi. Iar aceste reziduuri din ţesuturi sunt cele care determină boala sau sănătatea!

 

Există anumite minerale în alimente care, după ce sunt metabolizate, varsă reziduuri alcaline sau acide în urină. Unele dintre aceste minerale sunt acid-întăritoare. Asta înseamnă că în corp ele leagă toxinele acide şi lasă reziduurile formatoare de alcalinitate în salivă şi în urină. Mineralele acid-întăritoare sau formatoare de alcalinitate sunt: CALCIU, MAGNEZIU, SODIU, POTASIU, FIER şi MANGAN. Alimentele sau alte substanţe ingerate care le conţin pe acestea produc de obicei reziduuri alcaline. Astfel, aceste alimente sunt numite formatoare de alcalinitate. Alte minerale sunt alcalin-întăritoare. Asta înseamnă că leagă rezervele minerale alcaline şi lasă reziduurile formatoare de aciditate în salivă şi urină. Mineralele alcalin-întăritoare sau formatoare de aciditate sunt: fosfor, sulf, clor, iod, brom, fluor, cupru şi silicon. Alimentele sau alte substanţe care le conţin pe acestea produc de obicei reziduuri acide.

Oricare ar fi o substanţă alcalină sau acidă, ea este determinată de PH (potenţial hidrogenii sau concentraţia de ioni de hidrogen), care măsoară numărul de ioni de hidroxil (-OH) care sunt negativi şi formatori de alcalinitate spre deosebire de cantitatea de ioni de hidrogen (H+) care sunt pozitivi şi formatori de aciditate.

 

SUNTEM FIINȚE VIBRANTE

Cu cât e mai puternică vibraţia interioară, cu atât suntem mai sănătoşi. Amplitudinea electricităţii corpului se modifică proporţional cu cantitatea de chimicale formatoare de alcalinitate sau de aciditate prezente intern într-un moment anume.

 

Marea rezervă alcalină

Aceasta este contul bancar al corpului. Corpul o poate folosi oricând pentru a elibera elemente alcaline cu scopul de a neutraliza acidul. Biochimic, rezerva alcalină se comportă ca un amortizor pentru a menţine un echilibru corespunzător în sânge. Sângele funcţionează în parametri stricţi (pH de la 7,35 la 7,45) şi boala rezultă imediat dacă aceştia sunt dezechilibraţi. Corpul va face tot ce îi stă în putere să menţină aceste limite.

vitaminePentru a vă reîmprospăta şi susţine rezerva alcalină, urmaţi regula 80/20 – care înseamnă să mâncaţi 80% ALIMENTE FORMATOARE DE ALCALINITATE şi 20% formatoare de aciditate. O listă completă şi explicită a tuturor alimentelor alcaline şi acide găsiţi în cartea Dr. Theodore A. Baroody – Formula sănătăţii perfecte, Dieta Alcalină.

Cercetările, experimentele clinice şi cunoştinţele marilor nutriţionişti au confirmat acest raport ideal 80/20%. De fapt, profesionişti renumiţi de acum mult timp, precum Hipocrate, foloseau acest raport pentru a vindeca practic orice boală cunoscută. Când recomandările de dietă a lui Hipocrate au fost calculate prin metode biochimice actuale, a apărut acelaşi procentaj – 80/20%. Pentru a realiza asta, mâncaţi într-o zi 8 din 10 alimente din lista celor formatoare de alcalinitate.

Probabil fiecare dintre noi a observat deja că există multe teorii derutante despre modul în care funcţionează corpul. Asta nu se aplică doar comunităţii medicale tradiţionale, ci şi comunităţii medicinei alternative. Puţine sisteme deţin o mentalitate care este mai mult decât o mulţime de bucăţi dezbinate de fiziologie a corpului compilate de către experimentatori care există doar dacă publică.

 

Hinduşii, chinezii şi tibetanii pe de altă parte, au conturat bine filosofii de vindecare ce încorporează toate tipurile de cunoştinţe. Problema este că, deşi funcţionează minunat, nu este realist ca un profan să poată petrece atâţia ani necesari pentru a înţelege şi aplica aceste filosofii când cineva suferă de o simplă răceală.

alcalinitate

Baza chimică a formării reacţiilor alcaline şi acide din corp nu este un proces misterios. O simplă înţelegere a acesteia oferă un mod de încredere pentru a preveni problemele de sănătate sau pentru a corecta aceste stări. Iată cele mai importante întrebări care trebuie adresate:

1. Care sunt definiţiile pentru alcalinitate, aciditate şi pH?
2. De ce este importantă cunoaşterea reacţiilor formării alcalinităţii şi acidităţii din corpul uman şi cum influenţează ele sănătatea?
3. Ce substanţe sau situaţii creează formarea alcalinităţii şi acidităţii în corp şi de ce?
4. Ce împiedică echilibrul alcalin/acid corect din corp aşa cum natura l-a creat?
5. Ce dietă zilnică şi ce mod de viaţă poate fi de folos pentru a asigura raportul alcalin/acid corect în corp pentru o sănătate optimă?

 

 Răspunsurile acestor întrebări sunt detaliate în cartea FORMULA SĂNĂTĂȚII PERFECTE – Dieta alcalină (Theodore A. Baroody)(detalii aici).

Licenţa Creative Commons
Formula sănătății perfecte – dieta alcalină de AIMGroup este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire 3.0 Ne-adaptată .

Lasă un răspuns