Sari la conținut

O iubire fără sfârșit – regăsirea sufletelor-pereche dincolo de moarte

Atunci când un suflet drag nouă alege să părăsească această lume, avem senzația că ceva din ființa noastră pleacă odată cu el. În lipsa lui, simțim un gol imens care ne spune clar că viitorul nostru va fi altfel decât ni-l imaginasem până atunci.

“Moartea cuiva cu care o anumită persoană a avut o legătură lungă și apropiată lasă, la propriu, un gol imens în viața persoanei respective, pentru că fluxurile de energie canalizate spre cel plecat nu mai au spre ce să se îndrepte.” ( O iubire fără sfârșit – Richard Matheson).

Dacă moartea nu este decât un alt început?

Aceste despărțiri sunt ca și cum ai fura dintr-un puzzle zeci de piese importante. Oricât de mult ai încerca să pui ceva în locul pieselor care lipsesc, puzzle-ul nu va arăta niciodată la fel ca cel original. Așa se întâmplă și cu sufletul nostru atunci când pierdem pe cineva drag. Puzzle-ul este însăși sufletul, iar piesele care lipsesc sunt golurile provocate de plecarea celuilalt și momentele petrecute cu persoana iubită pe care știm că ne le vom retrăi în acest plan.

Când suferim astfel, despărțirea nu ne pare niciodată temporară. Totuși dacă Universul ne permite să reîntâlnim cândva oamenii pe care îi iubim și să continuăm acele relații care pentru noi au avut și încă au o însemnătate profundă? Dacă sufletele care se iubesc cu adevărat au șansă să se reîntâlnească?

Această întrebare începe să se contureze când citești cartea “O iubire fără sfârșit”. Deși personajele sunt fictive, ideile fundamentale ale cărții sunt bazate pe cercetări îndelungate despre viaţa de după viaţă. La final, Richard Matheson ne lasă la îndemână toate titlurile de lucrări care au reprezentat sursa lui de informare și inspirație în abordarea temei spirituale: viața de după moarte.

Energiile sufletelor-pereche sunt în acord perfect

Se spune că atunci când sufletele-pereche se reîntâlnesc, întreaga lor ființă celebrează momentul prin emoții puternice, amintiri care par să nu le aparțină, sentimentul de familiaritate și senzația că sunt un singur suflet în două corpuri. Coincidențele, sincronicitățile, conectarea mentală și emoțională profundă, numeroasele gânduri și sentimente trimise telepatic dau senzația că Cineva a plănuit această întâlnire cu mult timp înainte să-ți întâlnești sufletul-pereche.

„Sunteți amândoi pe aceeași lungime de undă, aurele vostre vibrează la unison. Aurele voastre se contopesc și aveți aceeași vibrație. De asta nu suporți să stai despărțit de ea. De asta te-ai îndrăgostit atât de repede de ea. Sufletul tău sărbătorea reîntâlnirea cu ea.” ( O iubire fără sfârșit – Richard Matheson).

Energiile sufletelor-pereche sunt într-un acord perfect, tocmai din acest motiv ele nu pot fi despărțite. Ele continuă să se caute reciproc, să se reîncarneze și să-și trăiască împreună lecțiile până când scopul suprem al relației este împlinit, iar energia ei se dizolvă.

Până atunci însă, atracția dintre sufletele menite să fie împreună provoacă legile Universului și trece dincolo de limitele așa numitului iad. Personajele principale Chris Nielsen și Ann ne dovedesc faptul că dragostea continuă dincolo de moarte, iar forța ei ne poate salva, chiar și din cele mai întunecate colţuri ale infernului.

Adevărata dragoste poate transforma moartea într-o despărțire temporară

Este una dintre ideile cărții, o idee care dă putere, încredere și speranță mai ales celor care au simțit și știu cu adevărat cum este să pierzi cel mai drag suflet, sufletul pereche.

După cartea O iubire fără sfârșit a fost ecranizat filmul “What dreams may come” (în rolul principal, Robin Williams) care a câștigat un premiu Oscar, 6 alte premii și 2 nominalizări. Poți vedea trailerul filmului aici:

Te invit să descoperi fascinanta poveste și impresionantele sale idei fundamentale în paginile cărții O iubire fără sfârșit pe care găsești AICI.

Citește pe aceeași temă și articolul Adevărata natură a vieții și iubirii după moarte.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns