Sari la conținut

Purificarea și îngrijirea cristalelor

Am să te iau cu mine într-o călătorie frumoasă în care voi încerca să redau cât mai clar o mică parte din minunata lumea a cristalelor, a căror taină a fost deslușită de regretatul Dan Seracu. M-au fascinat dintotdeauna cristalele, dar pasiunea mea pentru ele s-a născut atunci când am descoperit, întâmplător, site-ul cristaloterapia.ro (în memoria maestrului Dan Seracu) și unde primul lucru pe care l-am citit a fost acesta: „cristaloterapia este una dintre cele mai eficiente metode de purificare a aurei și de îndepărtare a traumelor care sunt pe aceasta printr-un proces de mărire a cantității de lumină care este în aură”.

Cristalele nu aparţin unei mode tip „New Age”, şi nici nu sunt jucării. Menirea lor ACUM şi AICI este de a ajuta omenirea în deschiderea şi ridicarea spirituală“, explică Dan Seracu în cartea sa, Cristaloterapia.

De unde ne achiziționăm cristalele autentice?

De la început este bine să știi că aceste pietre prețioase nu trebuie cumpărate de oriunde. Dan Seracu susține că pentru procurarea unui Cristal există mai multe surse. Una dintre ele este achiziţionarea lui chiar din zonele în care apar. La noi în ţară, astfel de zone sunt Maramureş, Munţii Metaliferi, Carpaţii Apuseni. În aceste zone, minerii aduc destul de des la suprafaţă astfel de pietre prețioase.

O altă sursă o reprezintă unele magazine de profil, însă înainte de a îl achiziționa trebuie privit cu atenție pentru este posibil să fie obținut dintr-un cristal cu vârful rup. „O şlefuire reprezintă o brutalizare a Cristalului şi nu rareori se întâmplă ca să se facă greşit. O astfel de şlefuire eronată se recunoaşte dacă Cristalul este «lăptos» la vârf şi transparent la bază (în natură, Cristalul parţial lăptos este transparent întotdeauna la vârf)“, explică Dan Seracu în cartea sa.

Purificarea și îngrijirea Cristalelor

Cristalele reclamă o îngrijire deosebită. Este total greşit, susține Dan Seracu, să se ţină cristalele în sertare ori în locuri întunecoase, pentru că, în asemenea locuri, ele pur şi simplu suferă. Și atunci unde le ținem? Pot fi ținute la fereastră unde bate soarele, pe o masă luminată, într-un loc special amenajat pentru ele.

Dacă afară este soare și le porți la gât, lasă-le pe deasupra hainelor ca să le bată razele.Atunci când călătorești, cel mai bine este ca fiecare Cristal să fie învelit în câte o cârpă, pentru a nu suferi cumva deteriorări mecanice. Se pot folosi bucăţi mici de satin, lână, bumbac, dar şi pungi de piele.

Până când Cristalul nu este folosit în meditaţie sau cristaloterapie, acesta nu necesită purificări speciale. Oricum însă este bine ca, odată procurat un Cristal, acesta să fie purificat, adică să-l cureți de vibraţiile străine pe care le-a acumulat pe drumul său până la tine. Purificarea îl pregăteşte pentru recepționarea în mod corespunzător a vibraţiilor noilor case sau ale persoanei la care a venit. Prin această purificare iniţială se îndepărtează, pe de o parte, toate vibraţiile persoanelor prin mâinile cărora a trecut, dar (preventiv) se elimină şi eventualele programe negative care ar fi putui fi implementate în el. Este mai bine să se presupună despre fiecare Cristal primit recent că este deţinător al unui program negativ/malefic, care trebuie îndepărtat. Chiar şi un Cuarţ primit în dar poate conţine vibraţii negative!

„Pentru a îndepărta asemenea programe/vibraţii negative se va ţine Cuarţul timp de şase zile sub sare marină. (…)Nu este nevoie de o cantitate prea mare de sare, ci doar atât cât să acopere Cristalul. Reţineţi însă că purificarea cu sare marină şterge din Cristal doar programele negative, nu şi pe cele pozitive/benefice!“, susține Dan Seracu.

De asemenea, cristalele cumpărate dintr-un magazin mineralogic trebuie îmbăiate câteva zile (2-3 maximum), pentru a scăpa de toate vibraţiile provenite din mediul respectiv şi de la cei care le-au avut în mână. Temperatura apei de îmbăiere trebuie să fie cât mai apropiată de cea a Cristalului. După îmbăiere, cristalul se spală cu multă apă curgătoare şi se lasă la uscat în plin Soare.

După uscare, cristalul poate fi frecat uşor cu o ţesătură moale, pentru a i se da un luciu suplimentar. Acum, Cristalul este gata pentru a fi programat.

După ce ai purificat cristalul, tine-l timp de 30 de zile în apropierea centrului inimii pentru a se acorda vibrațiilor tale și a te acorda cu vribrațiile lui.

În textul următor, te voi învăța cum se programează un cristal pentru a lucra în beneficiul tău. Dan Seracu susține că aceste Cristale sunt, practic, nişte computere la purtător, fiind capabile să fixeze Ia comandă energii, să le stocheze şi să le elibereze, atunci când este nevoie.

Ce altă sursă de informație despre cristale îți recomandăm: cartea Cristalul și puterile sale, Gäetan Sauvé. Acest ghid este destinat atât începătorilor, cât și celor avansați în cristaloterapie și atinge pe rând toate punctele esențiale în practica cu cristale: purificare, activare, aplicații practice, proprietățile energetice ale cristalelor, cum te poți vindeca cu ajutorul cristalelor și care este formula de programare a cristalului pentru împlinirea unei dorințe. Despre toate acestea, dar și despre alte informații găsești aici.

Creative Commons License
Purificarea și îngrijirea cristalelor by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Un comentariu la „Purificarea și îngrijirea cristalelor”

Lasă un răspuns