Sari la conținut

Puterea gândului asupra ființei umane

 

Gândirea este cheia prin care ne putem crea realitatea. Tot ceea ce percem în lumea fizică, îşi are originile în planul mental, adică în interiorul nostru, în gândurile şi credinţele noastre. De aceea, orice gând în care crezi cu adevărat și fiecare trăire intensă pe care o vei alimenta constant vor transforma realitatea în ceea ce-ţi doreşti.

Gândul poate vindeca

S-a demonstrat deja ştiinţific că gândul poate vindeca. Vindecarea prin puterea gândului se bazează pe o viziune integrală asupra omului şi a universului. Atât lumea cât şi fiecare fiinţă din univers are propriul sistem energetic care este influenţat de o putere creatoare universală, de o conştiinţă universală. Când ne simţim bine, sănătoşi, când nu apare niciun fel de disconfort, sistemul energetic este în echilibru. Bolile sunt şi ele văzute ca o tulburare a acestui sistem şi nu neapărat ca defecţiuni ale unui aparat biochimic. Dezechilibrul energetic se manifestă fie prin lipsa de energie, fie prin excesul de energie pe anumite nivele. Iar prin puterea gândului, fluxul de energie poate fi activat şi armonizat.

Mai mult, metodele de vindecare cu puterea gândului pot completa orice altă terapie, sau pot fi aplicate simplu pentru aproape orice boală sau afecţiune. În plus, atunci când apelezi la puterea gândului, nu este nevoie nici de diagnosticare şi nici de anamneză. Gândul îşi face treaba pur şi simplu, fără a avea nevoie de ajutoare. Iar ceea ce este şi mai interesant este că autovindecarea poate fi practicată în orice moment şi în orice situaţie. E de ajuns să te gândeşti că vrei, că poţi şi că vei depăşi situaţia nefericită în care te afli.

Atenţie la gândurile negative!

Dar iată că, potrivit cărţii lui Lazarev „Cauzele spirituale ale bolilor”, gândul poate avea şi o parte mai puţin plăcută. La fel de bine cum prin forța lui energetică ne putem linişti, putem atrage binele în viaţa noastră, la fel de bine putem şi să atragem răul.

„Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs”. (Serghei Lazarev)

Ai grijă la ce gândeşti despre cei din jur sau ce-ţi doreşti pentru ei. Gândirea negativistă este resimţită dureros de organism. De aceea, nu e indicat să-ţi faci “inimă rea” sau gânduri negre. Tot ceea ce gândeşti se poate întoarce împotriva ta, după cum subliniază Serghei Lazarev.

“O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine.”

Prin puterea gândului ai posibilitatea de a ierta. Iartă-ţi inclusiv duşmanii şi nu avea niciodată gânduri rele pentru ei. Dacă îţi exprimi sentimente şi gânduri de pace, practice te vei pune la adăpost de toate energiile negative.

Love Nature Wallpapers 1

Dăruieşte iubire şi vei primi iubire!. Toate gândurile bune se vor întoarce la tine de o sută de ori. E o lege a bumerangului care spune că tot ceea ce emani în mediul înconjurător se întoarce la tine. Aşadar, mai bine să gândeşti pozitiv şi să primeşti lucruri bune, decât viceversa, după cum susţine şi Lazarev:

„Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, semntimente etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. Nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. De aceea, oricând aveţi gânduri negative despre o persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei.”

Nu critica! Critica şi gândurile negative acţionează ca un pumnal asupra celor în cauză. Vor fi torturaţi de gândurile negative şi vor lua decizii greşite, care, foarte posibil să se răsfrângă şi asupra ta şi asupra apropiaţilor tăi.

Nu pune niciodată răul în faţă! Chiar dacă e un simplu gând că, la un moment dat, ţi se poate întâmpla ceva rău, acesta poate atrage nenumărate nenorociri asupra ta.

“Dacă veţi gândi că vă veţi îmbolnăvi, aveţi toate şansele să vă îmbolnăviţi. Dacă vă gândiţi că va veni cineva şi vă va jigni acest lucru se va petrece în realitate”, susţine Lazarev.

Bârfa dăunează grav sănătăţii! Pe lângă faptul că acumulăm multă răutate în suflet o şi transmitem mai departe făcând şi altora rău. Iată ce spune Lazarev despre bârfă: „bârfa şi calomnia produc un rău nemăsurat. Deci prin puterea gândurilor noastre îi afectăm pe ceilalţi. Depinde de noi dacă influenţa este malefică sau benefică. Bârfa ne scurtează viaţa, ne distruge fizic şi spiritual, ne influenţează longevitatea. Murim devreme fiindcă în permanenţă ne autodistrugem. Ne ruinăm în permanenţă trupul şi sufletul”.

Gândul prin puterea lui excepţională poate atrage energii pozitive, dar, la fel de bine le poate atrage şi pe cele negative. Totul ţine de tine, de ceea ce-ţi doreşti să fii şi să faci şi, în special, de ceea ce-ţi doreşti să primeşti. Un gând bun pentru cel de lângă tine, îţi va aduce nenumărate beneficii, când te aştepţi mai puţin. Un gând rău se va întoarce împotriva ta fără să ştii de ce şi cum.

Licenţa Creative Commons
„Puterea gândului asupra ființei umane” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Un comentariu la „Puterea gândului asupra ființei umane”

Lasă un răspuns