Sari la conținut

Reîntregirea sufletului prin medicina spiritului

  • de

O poveste de dragoste sfârșită brusc, pierderea unei persoane dragi, depresia sau un accident sunt câteva dintre evenimentele din viața unui om care pot lăsa răni adânci nu doar la nivel fizic, ci și psihic sau sufletește. În articolul de azi ne vom concentra asupra vindecării și reîntregirii sufletului.
Aceste acțiuni au nevoie, în unele cazuri, de mai mult timp decât repararea rănilor fizice și nu sunt la îndemâna oricui.
Pentru cei deschiși să încerce modalități neconvenționale, există o tehnică șamanică de reîntregire a sufletului – soul retrieval. Este de departe cea mai eficientă tehnică de acest gen, nu doar pentru că identifică tipul de energie spirituală generat de o suferință, ci și pentru că după îndepărtarea ei, acționează astfel încât spațiul respectiv, rămas vulnerabil, să nu aibă forța unui magnet pentru a atrage alte energii negative.

Simptomele unui suflet bolnav

Cel mai simplu mod prin care putem identifica o persoană cu adevărat afectată de un eveniment negativ este prin observație: se bucură de viață sau nu mai are niciun chef de viață. Și aici nu intră în discuție mici supărări de zi cu zi. Indiferența cu care un apropiat se raportează la evenimentele de zi cu zi nu trebuie să te lase rece. Și asta deoarece persoanele cu sufletul rănit tind să dezvolte o stimă de sine scăzută care, într-un final, îi poate afecta iremediabil viața. Iar în cele mai negre situații se poate ajunge chiar la sinucidere. Alte semne mai pot fi insomnia, coșmarurile, dependențele (de mâncare, alcool, droguri sau dependențe emoționale etc).

Cum începe procesul de vindecare

Regăsirea sau reîntregirea sufletului poate fi o reușită numai dacă se apelează la ajutorul unui așa-numit practicant shamanic. Iar acesta poate realiza complicatul proces de vindecare numai dacă se conectează cu Lumea Spiritului.

Psihologii și psihiatrii sunt conștienți de capacitatea de disociere a sufletului, dar întrebarea care și-o pun inclusiv ei este unde se duc bucățile de suflet distrus? Răspunsul este că se pot duce în partea de jos, mijlocie ori superioară a Lumii Spiritului. De aceea, Shamanul are nevoie de ajutorul spiritelor. La prima vedere pare ceva greu de înțeles, dar datorită caracterului izoteric, recuperarea unui suflet distrus de o mare suferință se face cu ajutor avizat.

Printr-un ritual specific, pentru care are nevoie de ajutorul spiritelor, Shamanul intră în legătură cu părțile sufletului pe care trebuie să le vindece și le convinge să se întoarcă. Odată refăcut, sufletul revine la starea energetică inițială.

Interesant este faptul că, atunci când părți ale sufletului se refugiază în așa-numita zonă de jos a Lumii Spiritelor, acestea pot fi găsite în compania spiritelor animalelor care au grijă de ele. Iar atunci când bucățica de suflet revine la matcă este însoțită și de spiritul respectiv, rezultând ceea ce se numește refacerea puterii animalului (power animal retrieval).

După ce sufletul se reîntregește, Shamanul îl instruiește pe clientul său cum să adopte un anumit comportament care să ajute la integrarea complete a părților recuperate.

În societățile tradiționale, specialiștii în recuperarea sufletului erau cunoscuți sub numele de Soul Catchers (captatori de suflete). Se spune că acești soul catchers apar o dată la sută de ani, ceea ce se poate traduce prin faptul că nu toți cei care se prezintă Shamani au puterea de a ajuta pe cineva să-și recupereze sufletul.

Mărturia unui Shaman

Jill Kuykendall a descoperit întâmplător că este captator de suflete, mai ales că timp de peste 25 de ani a fost un simplu terapeut.

„Eu sunt acum în practică privată, specializat aproape în întregime în lucrarea de regăsire sufletească, ghidat de spiritele mele, care îmi facilitează muncă de divinație. Cu toate că m-am antrenat în recuperarea sufletului cu mai mulți profesori pentru a dobândi instrumentele de bază, mi-am perfectat metoda tot cu ajutorul spiritelor“, a explicat Jill Kuykendall.

Acesta mai susține că primele semne de boală apar, de fapt, atunci când sistemul imunitar este vulnerabil. Iar când boala este cauzată de dizarmonie, frică și rănirea sufletului, aceasta trebuie tratată și la nivel energetic întrucât doar în acest mod se produce adevărata vindecare.

Perspectiva medicinei spiritului este încă destul de străină și greu de acceptat pentru cei mai mulți medici și chiar terapeuți. Cu toate acestea, această viziune asupra lumii, atât de familiară popoarelor indigene, capătă o mai largă acceptare, deoarece ajută foarte mult în procesul de vindecare și pentru că s-a dovedit că funcționează.

Te mai pot interesa și:

Calea toltecă – realizarea plenară a Sinelui

Cele 7 chei ale împăcării cu sine

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns