Sari la conținut

Sfaturile lui Breuss pentru vindecarea cancerului

 

Ar putea fi oare vindecată cea mai de temut boală a secolului printr-o cură naturistă, pe o perioadă determinată? Și, mai ales, există alimente care dezvoltă tumorile și altele care le inhibă și le distrug? Rudolf Breuss aduce mai multe argumente în acest sens, ne demonstrează de ce e bine să limităm alimentele cu proteine și ne dă multe sfaturi utile pentru ca tratamentul său să aibă succes.

Ce este și ce nu este permis în timpul tratamentului

E bine ca pacienții să mănânce ouă, pâine sau miere în timpul tratamentului cu suc de 42 de zile al lui Breuss? Se pot bea și alte sucuri de fructe și legume cum sunt cele de coacăze negre, zmeură sau dovleac? Se pot administra medicamente pe parcursul tratamentului? Pentru a raspunde nenumăratelor întrebări formulate de cei ce au dorit să urmeze această cură, Breuss a adus câteva lămuriri:

”Puteţi adăuga puţin suc de lămâie. Sucul de mere proaspăt stors este permis, dar niciodată în combinaţie cu alte sucuri. Puteţi bea ceai de salvie cu sunătoare şi roiniţă, oricât de mult doriţi, dar întotdeauna fără zahăr. Este mult mai bine dacă nu mâncaţi nimic altceva în timpul Tratamentului Total al Cancerului. Succesul va întârzia un timp, sau puteţi chiar eşua, dacă nu urmaţi instrucţiunile sau mâncaţi alte mâncăruri decât cele indicate. Observaţiile mele de-a lungul multor ani au confirmat că insuccesul apare doar dacă pacientul nu a respectat cu stricteţe instrucţiunile mele, deci există un motiv FOARTE serios pentru ca să accentuez aceasta.”

Terapeutul austriac afirmă că tratamentul său a reușit să vindece în jur de 45.000 de bolnavi de cancer, dar și oameni care sufereau de alte boli incurabile. Medicamentele distrug atât celulele canceroase, cât și pe cele sănătoase, în timp ce alimentația bazată pe proteine hrănește celulele bolnave și tumora canceroasă. În schimb, sucul de legume este cel care le distruge prin ”înfometare”, căci ele nu vor putea supraviețui în absența proteinelor. Privată de hrană solidă, excrescența canceroasă nu se mai dezvoltă. În plus, celulele sănătoase nu sunt atacate, din contră, sunt fortifiate, căci cura oferă vitaminele, oligoelementele și mineralele necesare pentru a supraviețui cele 42 de zile de tratament.

E recomandat ca Tratamentul Total al Cancerului să fie făcut sub supravegherea medicului, pentru a se urmări constant tensiunea, iar în cazul în care scade să se poată prescrie medicamentele necesare. Tratamentul nu se va face imediat după o operație, e nevoie de un timp de recuperare de 2-5 luni înainte de a-l începe, în funcție de starea de sănătate. În această perioadă de așteptare, Breuss recomandă 65-125 ml de suc de legume și mâncăruri ușoare cum sunt piureurile moi sau supele de legume.

Postul lui Breuss se va întrerupe dacă pacientul se simte foarte slăbit sau dacă produce anxietate și iritare. După încheierea perioadei de tratament – cele 42 de zile – mesele trebuie să fie foarte ușoare și sănătoase, cu alimente organice, netratate cu chimicale și să conțină foarte puțină sare. În prima lună după terminarea curei se poate continua cu o jumătate de cană de suc de legume pe zi, înainte de mese.

Când se poate folosi cura cu suc de legume

Dieta cu sucuri de legume nu îi ajută doar pe bolnavii de cancer, căci este de mare ajutor și în profilaxia acestei boli. În plus, a avut succes în următoarele cazuri:

  • Adjuvant pentru artrită sau artoză;
  • Îmbunătățirea numărului de celulele din sânge;
  • Tonifiere și regenerare: 125 – 250 ml de suc de legume împreună cu ceai de salvie și ceai pentru rinichi (combinația de plante a lui Breuss), zilnic, înainte de masă;
  • Pentru a slăbi: suc de legume timp de 42 de zile împreună cu supă de ceapă.

Succesul tratamentului depinde de mulți factori, iar starea de spirit este unul dintre cei mai importanți: pacientul trebuie să vrea să se vindece, să-și înțeleagă și să-și accepte boala, căci încrederea în sine, gândirea pozitivă și credința că boala poate fi învinsă vor da o putere incredibilă. Tratamentul trebuie urmat întocmai cum a fost descris: sucul trebuie luat în cantități mici, ”mestecat”, pentru a-l combina cât mai bine cu salivă și niciodată amestecat cu ceaiurile. Ocazional, se pot bea și sucuri de fructe organice de portocale, grepfrut, coacăze negre sau afine. Dacă sunt zile în care pacientul nu se simte bine, nu trebuie să se forțeze să bea sucul sau ceaiurile. Pe lângă toate acestea, Breuss atrage atenția ca patul bolnavului să nu fie amplasat deasupra unui curs subteran de apă sau într-o zonă cu tensiuni telurice. Și mai ales, în casă nu trebuie să existe nimic care conține naftalină.

2 preparate care îmbunătățesc tratamentul

Pe lângă sucul de legume și ceaiurile de plante de care am vorbit, Breuss mai aduce în atenție două preparate importante în caz de boală: ceaiul de pelin și supa de ceapă. Mare grijă: ceapa nu trebuie mâncată, se va bea doar lichidul în care a fiert.

„Puteţi bea o cană plină, la prânz, dar nu şi seara. S-a dovedit a fi avantajoasă, astfel că acum recomand supă de ceapă tuturor bolnavilor de cancer pentru a evita foamea sau setea în timpul Tratamentului Total al Cancerului.”

1. Ceaiul de pelin

Pelinul are nevoie de un timp foarte scurt de infuzare: o cantitate mică de plantă se pune în apă fiartă (purificată sau filtrată) timp de 10 secunde, în primele 5-6 zile și doar 3 secunde din a 7-a zi.

2. Supa de ceapă

O ceapă de mărime mijlocie se taie, cu tot cu coajă, și se prăjește în ulei vegetal până devine aurie. Se adaugă 500 ml de apă rece și se lasă pe foc până începe să fiarbă și ceapa se înmoaie. Se adaugă legume date pe răzătoarea mică. La final, se strecoară și se bea doar zeama. Bolnavii de cancer la ficat sau la vezică biliară trebuie să țină cont de câteva aspecte: nu trebuie să bea niciodată o cană de supă dintr-o dată, ci să consume în jur de 10 linguri de supă caldă la fiecare oră și să completeze tratamentul cu o cană de ceai de pelin pe zi.

Despre alte metode de vindecare a cancerului prin alimentație afli și din cărțile:

Alimente care combat cancerul

Cum să gătești cu alimente care combat cancerul

Formula sănătății perfecte – dieta alcalină

Sursa:

Rudolph Breuss – Tratamentul total al cancerului

Licenţa Creative Commons
„Sfaturile lui Breuss pentru vindecarea cancerului” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

2 comentarii la „Sfaturile lui Breuss pentru vindecarea cancerului”

Lasă un răspuns