Sari la conținut

Reconectarea la Câmpul de Energie Universală

Ființa umană, animalele, plantele, stelele de pe cer, atomii care le alcătuiesc și tot ce există în Univers reprezintă vibrații care fac parte din Câmpul de Energie Universală. Toate forțele de interacțiune, inclusiv gravitația, forța electromagnetică și nucleară, provin din același Câmp de Energie Universală. Acesta ocupă întreg spațiu într-un mod continuu, nu există întrerupere. El umple spațiu și materia.

 

În secolul al XIX-lea, oamenii de ştiinţă au explicat că toată materia este compusă din particule foarte mici, numite atomi. Ei au demonstrat că Universul ce este compus din mii de lucruri diferite (pietre, sticlă, apă, aer, celule în corp etc.), reprezintă combinaţii a zeci de tipuri de atomi. Mai târziu, au descoperit că atomii sunt formaţi din particule mai mici, electroni, protoni şi neutroni. Nucleul atomic este compus din protoni şi neutroni, în timp ce electronii se învârt în jurul nucleului. Toţi atomii sunt combinaţii ale acestor trei particule, care multă vreme au fost considerate indivizibile. Această teorie s-a dovedit a fi greşită când, la mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de ştiinţă au descoperit că protonii şi neutronii sunt compuşi din particule şi mai mici, numite quarci. Fiecare proton sau neutron este format din trei quarci. Ţinând seama de acest nou model, toată materia din Univers este compusă din quarci şi electroni. Spre surpriza unora, şi acest model a fost găsit incomplet în 1984, când fizicienii John Schwartz şi Michael Green au introdus o nouă teorie, cu adevărat senzaţională: „Teoria Superstring”-urilor, care a depăşit toate teoriile precedente, arătând că entităţile considerate fundamentale nu sunt punctiforme, ci unidimensionale („string” înseamnă coardă), foarte asemănătoare cu coarda chitarei ce poate vibra. Aceste „Superstring”-uri sunt elementele de bază ale Câmpului de Energie Universală, ele vibrează şi transportă energie – Energia Universal – ce este foarte importantă pentru noi. (Bedri Cetin – Energia Universală)

 

Toate corpurile a căror temperatură se situează deasupra lui zero absolut emit radiaţii electromagnetice de frecvenţă şi lungimi de undă care le sunt proprii. Conform fizicii cuantice, toate particulele fundamentale ale materiei se află într-o continuă mişcare ondulatorie. Materia înseamnă vibraţie, ne spune Max Planck. Noţiunea de câmp energetic – aflat într-o continuă pulsaţie sau vibraţie, prezent la nivelul întregii materii în Univers – este esenţială, după cum vom vedea, pentru înţelegerea transferului de informaţie atât între organismele vii, cît şi între acestea şi mediul ambiant și cosmic. Informaţia în ultimă instanţă este redusă tot la o vibraţie, la perceperea unui câmp energetic modulat în unde cu anumiţi parametri. Schimbul de informaţie poate fi înţeles în acest mod ca o interferenţă de vibraţii, de unde sau de câmpuri energetice variabile.(Dumitru Constantin Dulcan – Inteligența materiei)

 

Corzi energetice subtile

        Corpul ființei umane este cea mai frumoasă operă de artă care vibrează pe aceste corzi ale Câmpului de Energie Universală. Atât sănătatea, cât și boala sunt strict legate de conexiunea cu Energia Universală. Dacă învățăm limbajul și modul de acordarea al acestei chitare subtile, ne putem vindeca singuri și putem construi o mai mare calitate a vieții.

 

De ce ne simțim devitalizați?

        Câmpul de Energie Universală nu este Câmpul electromagnetic. În timp ce acesta din urmă este produs de o sursă precisă, Câmpul de Energie Universală este el însuși Sursa oricărui lucru existent în univers. Așa cum spuneam, el este compus din particule mult mai mici decât atomii. Noi nu putem percepe Câmpul de Energie Universală prin cele cinci simțuri. De aceea, metodele de tratament bazate pe lucrul cu energie subtilă nu sunt creditate încă științific. Dar va veni o vreme când oamenii de știință vor putea puncta experimental câmpul. Deja descoperirile în acest sens fac tot mai multă lumină. Poate este nevoie ca mai întâi să obținem rezultate concrete și apoi să înțelegem cum funcționează.

 

       Corpul omenesc este un sistem complex – organe, celule, substanțe chimice, toate funcționează pe baza unei energii vitale care își are sursa în Energia Universală. Din păcate, cele mai multe metode convenționale de tratament nu țin cont de forța vitală, de aceea ele sunt orientate spre identificarea și tratarea simptomelor, nu a cauzei principale. Sursa unei boli nu poate fi de origine fizică, deoarece natura corpului uman este în primul rând energetică (câmp vibrațional) cu înveliș fizic. Atât îmbolnăvirea cât și vindecarea sunt procese care pornesc din subtil spre grosier.

 

       Corpul primește permanent Energie Universală de la Câmpul de Energie Universală, dar există numeroși factori care perturbă echilibrul forței vitale, acest lucru conducând la apariția bolilor. Printre cei mai puternici factori perturbatori este stresul prelungit sau intens pe perioade scurte. Acesta reduce imunitatea întregului sistem și slăbește energia vitală. Tensiunea asociată cu stresul acut sau cronic reprezintă cauza principală a celor mai multe afecțiuni pentru că afectează cel mai important nivel al ființei umane – vibrațiile organismului.

 

Reacția la stres îmbolnăvește inima

 Este important să înțelegem că nu evenimentele în sine creează stresul, ci percepția noastră asupra lor creează reacția emoțională la stres.  Aceeași perturbație poate constitui un factor stresant pentru o persoană, dar nu și pentru alta. Reacția la stres este de fapt interiorizarea unor emoții negative prin tensionarea anumitor părți ale corpului. Rezumând, stresul consumă energia vitală a acelei părți ale corpului aflată sub tensiune. Organele respective vor înceta să mai funcționeze sănătos. Majoritatea bolilor sunt provocate de slăbirea forței vitale – de la banala răceală până la cancer. Cercetările medicale de la Cornell University Medical College scot la iveală faptul că stresul reprezintă problema medicală și socială cea mai îngrijorătoare în SUA. Cu siguranță, același lucru este valabil și pentru multe alte țări. De asemenea, cercetările estimează că 80-90% din boli sunt cauzate de stres, în timp ce dezvoltarea altor afecțiuni sunt favorizate de stres. Acesta este asociat cu șase cauze majore provocatoare de moarte – bolile de inimă, cancerul, bolile de plămâni, accidentele, ciroza ficatului și sinuciderea.

Când boala a intervenit, vindecarea se poate face prin lucrul cu Energia Universală care poate crește vibrațiile eliminând tensiunea asociată reacției la stres. În acest sens, intenția conștientă este un instrument puternic, pentru că va permite energiei vitale să curgă liber, să se reverse din abundență asupra individului. Aceasta este o urmare a legii care stabilește că energia merge acolo unde merge atenția. Când un pacient sau un terapeut se concentrează în mod voit asupra energiei vitale, aceasta se intensifică, fluxul de Energie Universală crescând foarte mult. Vizualizarea unor imagini ale forței vitale care se revarsă asupra organismului amplifică efectul acestui exercițiu.

 

A spune că o intenţie, o dorinţă de acţiune se însoţeşte de materializarea unui câmp energetic în spaţiul ce ne înconjoară, aşa după cum pare să rezulte din cercetările de până acum, în parte deja prezentate, reprezintă pentru cel neavizat, limitat doar la noţiunile clasice cunoscute, o afirmaţie hazardată. Chiar dacă în prezent nu dispunem de mijloace foarte riguroase de certificare a câmpurilor energetice emise de organismele vii, toate premisele duc spre afirmarea existenţei lor. Dacă telepatia există, atunci trebuie să admitem în mod logic că s-a transmis ceva între experimentator şi subiect, altfel spus, între emiţător şi receptor. S-a transmis desigur o informaţie elaborată în creierul emiţătorului. Informaţia, după cum ştim, nu poate fi transmisă fără un suport energetic, un vehicul. Acest vehicul trebuie în consecinţă să fie un câmp energetic. Nu cunoaştem încă natura acestei energii, toate experienţele de descifrare au eşuat, ceea ce nu înseamnă că ea nu există si nu va fi găsită cândva. (Dumitru Constantin Dulcan – Inteligența materiei)

 

 

Există mai multe școli care predau Tehnica Energiei Universale (Spiritual Human Yoga, spre exemplu) și lucrează cu forța vitală pentru vindecarea chakrelor prin atingerea cu mâinile și prin arta respirației (Qi Qong, Chi-Yi).

 

        Respirația abdominală profundă permite corpului să se detensioneze pentru că dinamizează vibrațiile, crește afluxul de oxigen și ajută individul să conștientizeze  legătura intimă dintre câmpul său individual și cel subtil. Este foarte important să scăpăm de emoțiile negative asociate stresului și tensiunii. Acest lucru poate fi realizat având o bază spirituală adecvată care ne va aduce pacea și acceptarea. Orice cale este aleasă (lucrul cu focalizarea intenției conștient, vizualizarea, sugestii, vindecarea prin atingerea mâinilor, lucrul pentru deblocarea chakrelor, respirația abdominală, etc.) aceasta trebuie să devină un stil de viață.

Licenţa Creative Commons
Reconectarea Câmpul de Energie Universală de AIMGROUP este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional .

3 comentarii la „Reconectarea la Câmpul de Energie Universală”

  1. Cu energie universala sau energie necreata,, lucreaza,, si REIKI-ul si chiar in biserica, sfinta impartasanie -la catolici -este impregnata prin intentie cu duh sfint (energie universala-sau energie necreata ).In biblie este scris ca :Omul nu traieste numai cu ceea ce maninca dar si cu tot cuvintul lui Dumnezeu ;Va rog sa observati ca atunci cind se spun in liniste si cu credinta rugaciuni ,apare efectul de,, greutate ,,asupra capului efect care apare si atunci cind esti in starea de meditatie- fara ginduri

    1. Asa este, rugaciunea are influente benefice puternice tocmai pentru ca este o forma de intentie constientizata. Rugaciunea purifica hrana, vindeca, sfinteste apa, iar aceste lucruri sunt demonstrate stiintific prin experimente.

Lasă un răspuns