Sari la conținut

4 moduri în care poți folosi aloe vera pentru o sănătate mai bună

Aloe Vera este o plantă suculentă bogată în vitamine, minerale, grăsimi esenţiale şi aminoacizi, de care te poţi folosi în numeroase feluri, fie că este vorba direct despre sucul ei sau gelurile şi capsulele pe care le găseşti în farmacii. Este cunoscută drept o plantă miraculoasă, iar gelul ei este folosit ca remediu atât în probleme de sănătate, cât şi în îngrijirea cosmetică. Sunt nenumărate moduri în care te poţi trata cu ajutorul aloe vera, însă sfatul nostru este să ceri şi părerea unui specialist, pentru a vedea dacă această plantă este recomandată şi pentru afecţiunea ta. Noi îţi prezentăm patru moduri simple în care poate fi folosit sucul acestei plante, cu efecte benefice.

1. Pentru îmbunătăţirea aspectului pielii

Sunt numeroase feluri în care pielea ta poate profita de urma sucului de aloe vera. Însă cel mai important beneficiul pe care i-l aduce această plantă este o mai bună hidratare. Foloseşte gelul de aloe vera direct pe pielea ta, în locul cremei cosmetice, pentru hidratare, tonifiere şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

În plus, frunza de aloe vera este eficientă împotriva afecţiunilor cutanate, de la acnee şi ulceraţii până la tăieturi şi înţepături de insecte. În aceste cazuri, se recomandă aplicarea unei fâşii subţiri din frunza plantei direct pe suprafaţa de piele afectată: planta are efect analgezic şi ajută la regenerarea celulară. Pentru un rezultat mai rapid, este indicat să se aplice gelul de 2-3 ori pe zi, pe zona afectată, până când se vindecă.

2. Aloe vera pentru sănătatea internă a organismului

Planta aloe vera conţine aproximativ 200 de substanţe diferite benefice pentru organismul nostru. În primul rând, sucul obţinut din frunzele ei, ajută la ameliorarea afecţiunilor rinichilor, bolilor de stomac şi a durerilor de cap. Latexul, sucul amar din aceste plante, funcţionează ca un laxativ puternic, fiind un real ajutor în constipaţie.

Este recomandat consumul a două linguri de suc, pentru această afecţiune. Specialiştii susţin că numeroase afecţiuni cronice gastrointestinale sunt cauzate de infecţiile fungice, iar cum planta aloe vera are proprietăţi antifungice, te ajută în obţinerea unui sistem digestiv funcţional. În plus, proprietăţile antiinflamatorii ale plantei sunt de ajutor şi în tratarea afecţiunilor sinusurilor, cauzate de alergii. Per total, aloe vera este un tonic care oferă o stare generală de bine şi longevitate.

3. Ajută împotriva tensiunilor musculare şi a durerilor

Gelul de aloe vera este un antiinflamator natural şi se absoarbe foarte uşor în piele. Aşadar, este un candidat cât se poate de potrivit pentru tratarea durerilor musculare, a umflăturilor, disconfortului şi nu numai. Este indicat să aplici gelul pe zona cu dureri, apoi să o pansezi. Sucul de aloe vera poate fi un excelent component pentru masaj, mai ales în cazul persoanelor care fac efort fizic susţinut.

4. Poţi slăbi folosindu-te de sucul de aloe vera

Studiile au arătat că această plantă ajută în procesul de ardere a grăsimilor, iar pentru a reuşi să scapi de kilogramele în plus, în mod eficient, ar trebui să consumi sucul de aloe vera cel puţin timp de opt săptămâni. Nu este, desigur, de ajuns, căci în plus faţă de aportul de suc de aloe vera, trebuie să urmezi şi o dietă sănătoasă şi un stil de viaţă în care să incluzi sportul şi odihna. Fructele, legumele, proteinele slabe şi cerealele integrale trebuie să facă parte din meniul tău zilnic, pe lângă consumul acestui suc, care va aduce un aport important în lupta cu grăsimile.

Efectele laxative ale sucului de aloe vera sunt cele care ajută la o mai bună funcţionare a metabolismului, însă un consum excesiv al acestuia provoacă dezechilibre electrolitice.

Sfat: Înainte de a folosi gelul de aloe vera pentru afecţiuni interne, cere și sfatul unui specialist.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Un comentariu la „4 moduri în care poți folosi aloe vera pentru o sănătate mai bună”

Lasă un răspuns