Sari la conținut

Latura întunecată a tehnologiei

  • de

 

Odată cu valul de noi descoperiri tehnologice (menite să ne facă viaţa mai ușoară), asistăm la un atac grav asupra bunăstării organismelor vii, în special asupra sănătăţii şi integrităţii fiinţei umane. Această nouă stare de mediu este denumită de către oamenii de știință smog electromagnetic (totalitatea radiaţiilor generate de echipamente/dispozitive electrice – telefoane fără fir, aparate de aer condiţionat, panouri electrice, transformatoare electrice, routere, antene de telefonie mobilă, aparate electrocasnice, lunii de înaltă tensiune, computere și altele).

Era noastră conectată la priză

Era Vărsătorului este o eră de rezonanţă magnetică, ce a creat o nouă dependenţă, care ar putea prea bine să ne distrugă civilizaţia, mai repede decât orice alt duşman pe care îl avem – inclusiv încălzirea globală. Dependenţa faţă de frecvenţele electromagnetice ale numeroaselor dispozitive ar putea să însemne sfârşitul nostru. Dar înainte să ne ucidă corpurile, ea ne va distruge capacitatea de a crea, slăbindu-ne mintea – instrumentul nostru de creaţie. New York Times a avut un articol pe prima pagină, pe 20 septembrie 2009, despre era noastră băgată în priză, în care se spunea că proliferarea calculatoarelor personale, a Ipod-urilor, telefoanelor celulare, consolelor de jocuri şi tuturor celorlalte dispozitive constituie sursa de consum de energie cu creşterea cea mai rapidă în lume. Conform co-autorilor articolului, Jad Mouawad şi Kate Galbraith, acum americanii au în medie 25 de produse electronice, în fiecare gospodărie.

Ar fi o mare greşeală să subestimăm puterea pe care o au imaginile, sunetele şi cuvintele care sunt transferate în mintea noastră prin frecvenţele electronice, în a ne influenţa destinul. Acele imagini, dar şi altele, aduc cu ele o vibraţie care ar putea să fie tocmai opusul a ceea ce am alege noi, dacă am înţelege că putem alege.” (Frances Fox – Secretele matricei).

Rezultatele studiilor științifice

Doar pentru că radiaţiile electromagnetice nu se văd cu ochiul liber, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu ne atrage atenţia în fiecare zi că sunt periculoase, nu înseamnă că ele nu există sau că nu ne fac rău. Cu toate că s-au înfiinţat multe grupuri şi organizaţii care au iniţiative foarte utile cu privire la informarea corectă a oamenilor asupra pericolelor smogului electromagnetic, pentru mulţi dintre noi aceste lucruri sunt încă noi.

În Germania, peste 37.000 de oameni, inclusiv 1.000 de cadre medicale, au semnat Apelul Freiburger, prin care se făcea apel la guvernul german să ia măsuri în faţa problemelor de sănătate din ce în ce mai mari atribuite smogului electromagnetic. În Olanda, s-a desfăşurat un studiu ştiinţific – Raportul TNO – care intenţiona să dovedească inexistenţa efectelor smogului electromagnetic asupra ţesutului celular uman. Rezultatele au fost complet opuse şi i-au surprins pe savanţi…! Cercetările arată că între 3% şi 5% din populaţia de pe Glob suferă de efecte ale smogului electromagnetic. De exemplu, în Suedia, 285.000 de oameni (peste 3% din populaţia ţării) sunt înregistraţi ca având hipersensibilitate electronică şi primesc ajutor de dizabilitate de la guvern.

Hipersensibilitatea electronică

A fost declarată ca fiind maladia timpurilor pe care le trăim, provocată de radiaţiile electromagnetice. Printre simptome se numără:
•    Durerile de cap
•    Insomnia
•    Oboseala cronică
•    Depresia
•    Dereglările de tensiune
•    Boli de piele
•    Tulburări hormonale
•    Confuzie
•    Slăbiciune musculară
•    Tulburări de vedere
•    Capacitate redusă de a judeca
•    Probleme de memorie
•    Probleme gastrice

GHF_3157Responsabilitatea este şi a noastră

Nu e cazul să dăm vina în totalitate pe cei care ne-au dat confortul electricităţii şi al dispozitivelor electronice. Responsabilitatea ne revine şi nouă. Avem la îndemână informaţiile savanţilor, care au tras deja un semnal de alarmă cu privire la gravitatea efectelor provocate de radiaţiile electromagnetice. Ignoranţa nu este o scuză. Dimpotrivă, este un atac barbar la adresa propriei persoane!  Acum există alternative şi soluţii de protecţie! Un dispozitiv special conceput pentru contracararea influenţelor nocive ale smogului electromagnetic (cu o eficiență de 90%) este VITAL PROTECT. Informaţii şi detalii aici.

În mijlocul acestei ere tehnologizate, scăparea noastră sunt metodele de protecţie şi prevenire. Când problema gravă a radiaţiilor emise de telefoanele mobile, computere, tehnologiile wireless ş.a.m.d. va fi recunoscută în unanimitate la nivel internaţional, va fi prea târziu… Cei care au ales să închidă ochii, vor resimţi rezultatele dezastruoase pe propria piele, iar semnalele de alarmă nu le vor mai folosi la nimic. Noi ce alegem?

Lasă un răspuns