Sari la conținut

TERAPIILE ASUPRA ORGANELOR. Curățarea ficatului

  • de

Medicii Reinhold Voll şi  Helmut Schimmel ne-au pus la dispoziţie conceptul de „cel mai stresat organ”, iar acest lucru a dus în mod firesc la apariţia unor noi sisteme terapeutice. De ce să tratezi o durere de picior când factorul cauzator îl constituie ficatul sau glandele suprarenale? Este evident că tratamentul pentru ameliorarea funcţiei organului respectiv este calea logică de urmat. 

ADEVĂRUL ESTE că un organ se confruntă cu stadii semnificative de încetinire a funcţiilor înainte să apară patologia evidentă. Corect este ca organismul să primească sprijin în această fază, nu mai târziu, când organul a fost deja împresurat de boală. E un lucru atât de elementar, încât e de mirare că profesiunea medicală nu reuşeşte să înţeleagă această logică simplă. Testele convenţionale pentru evaluarea funcţionării ficatului reclamă apariţia unor modificări ale sângelui sau transformări în structura anatomică înainte de a se putea pune diagnosticul de boală. Aceste transformări evidenţiază însă neputinţa clară a organismului de a compensa. Cu mult înainte de acest stadiu, Natura se străduieşte din răsputeri să menţină totul în parametri normali, luând dintr-un loc şi punând în altul, cârpind şi peticind ici şi colo. În niciun caz nu e soluţia optimă, cu toate acestea medicii spun adesea că „sângele se încadrează în valori normale, prin urmare nu este nimic în neregulă”, când e clar că există o problemă şi că pacientul nu se simte bine. Ar putea fi o chestiune de gradaţie.

 

Acesta este aspectul în care triumfă medicina energetică, întrucât ea măsoară starea electrică a organului şi îi monitorizează funcţia în ansamblul lui. Putem să ne imaginăm organul ca un „gestalt” (un compus). Schimbările subtile apărute la nivelul acestui câmp electric de ansamblu pot să reflecte că mai multe funcţii diferite nu se desfăşoară exact aşa cum ar trebui, deşi nu a apărut încă nicio manifestare gravă.

boabe de cafeaPutem veni în sprijinul organului afectat cu o schemă de tratament pe bază de vitamine şi minerale, aşa cum este formula mea pentru atenuarea stresului la nivelul glandelor suprarenale, cu întăritoare pe bază de enzime digestive (pentru ameliorarea insuficienţei pancreatice) ori cu o formulă pentru fortificarea ficatului. Toate acestea pot fi combinate cu măsuri fizice cum ar fi CLISMA CU CAFEA pentru stimularea ficatului (o procedură obişnuită în cazurile de cancer) sau curăţirea colonului când se suspectează prezenţa paraziţilor şi a altor toxine intestinale.

 

CURĂŢAREA FICATULUI
Dacă terapia nu dă niciun rezultat după trei săptămâni, dacă iniţial aţi simţit o îmbunătăţire, dar aţi început din nou să vă simţiţi rău sau dacă aţi avut mulţi ani de acumulări toxice (droguri, alcool, tutun etc.), puteţi să aplicaţi un program de detoxificare şi o procedură simplă de curăţare a ficatului.

 

Dacă aţi început un program de detoxificare, procesul ar putea avea ca rezultat eliberarea de toxine suplimentare din ţesuturile conjunctive şi adipoase, unde au stat ascunse până atunci. Uneori metabolismul organismului nu poate să facă faţă cum se cuvine unei astfel de situaţii, motiv pentru care e posibil să treceţi printr-o criză cauzată de suprasolicitare. Iată câteva semne tipice:

•    vă simţiţi mahmuri dimineaţa, chiar dacă nu aţi băut;
•    vă e greu să vă puneţi în mişcare dimineaţa;
•    vă simţiţi obosiţi şi fără vlagă în mod nejustificat;
•    aveţi o toleranţă foarte scăzută la alcool.

Nu e nevoie să încercaţi metoda eroică de „spălare a ficatului”, cândva la modă în medicina alternativă. Unii pretind că astfel veţi elimina foarte mulţi calculi biliari, dar este o absurditate. De fapt, prin această procedură nechibzuită eliminaţi granule sau biluţe de ulei de măsline saponificat, din care trebuie să înghiţiţi cantităţi uriaşe (un litru o dată). Este o păcăleală, nimic mai mult. Dovada: aceste „pietre” plutesc în vasul de toaletă. Or, doar grăsimea este mai uşoară decât apa!

În loc să procedaţi astfel, mai bine încercaţi următoarea formulă simplă timp de zece zile (după care puteţi să o repetaţi în fiecare lună, timp de câteva zile).

lamaieReţetă:

– 6 linguri cu suc de lămâie;
– 3 linguri cu ulei de măsline virgin (presat la rece);
– 1 căţel mic de usturoi zdrobit;
– puţin ghimbir ras;
– puţin ardei iute.

Omogenizaţi totul într-un blender şi beţi imediat amestecul rezultat. Nu mâncaţi nimic timp de cel puţin o oră.

Scopul este, desigur, să tratăm organul aflat în suferinţă energetică şi să observăm că starea noastră de sănătate s-a îmbunătăţit.

 

Sursă informații: lucrarea Medicina virtuală, Dr. Keith Scott-Mumby

 

Creative Commons License
TERAPIILE ASUPRA ORGANELOR. Curățarea ficatului by AIM GROUP is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.

Lasă un răspuns