Sari la conținut

Frecvența Schumann 7,83Hz și ritmurile creierului

Departe de zgomotul artificial și de furtunile cu fulgere, RS este componenta principală a fundalului EM natural între 6 și 50 Hz. Frecvența Schumann fundamentală fluctuează între 7,0 Hz. și 8,5 Hz. Astfel de frecvențe variază de la o zonă geologică la alta. Ele pot chiar să aibă întreruperi apărute în mod natural.

Succesorul lui Schumann, Dr. Herbert König, a demonstrat o legătură între Rezonanța Schumann și ritmurile creierului. König a comparat înregistrările EEG umane cu câmpuri electromagnetice naturale din mediul înconjurător și a constatat că 7,83 Hz este ritmul dominant al undelor cerebrale la toate mamiferele în stare Alfa sau de repaus. Când creierul rezonează cu energia RS, se transmit informații care par să coordoneze sistemele psihofizice.

Lewis B. Hainsworth, din Australia de Vest, a fost printre primii cercetători care au identificat o legătură între frecvențele undelor cerebrale și semnalele ritmice care circulă în mod natural ale Rezonanței Schumann. Hainsworth a împărtășit aceste date cu Dr. Robert O. Becker, un renumit specialist în poluare electromagnetică, și cu neurologi de la Harvard încă din 1975. Becker le-a inclus în cele trei cărți de referință despre electromagnetism și viață (1982, 1985, 1990).

Robert C. Beck, un alt cercetător în domeniul EMF, a descoperit că organismul uman are numeroase frecvențe foarte specifice care declanșează producția de endorfine, beta-endorfine, catecolamine, encefaline, dinorfine, proteine și celule-stem. A găsit aproximativ 250 de frecvențe esențiale diferite care stimulează organismul să-și producă propriile substanțe chimice de vindecare. Beck a studiat aproximativ 150 de dispozitive diferite pentru stimularea undelor cerebrale și a analizat efectele lor, pe cale experimentală.

Bentov a descoperit că alte sisteme rezonante de interblocare din organism sunt activate de această activitate constantă de 7 până la 8 Hz în timpul meditației. Partea superioară a corpului are o frecvență rezonantă de aproximativ 7 Hz în condiții normale. Bentov a menționat că efecte de rezonanță suplimentare rezultă, probabil, din acest „fenomen de interblocare de fază”.

Alte sisteme în afară de undele cerebrale sunt afectate de rezonanța Schumann. După cum se menționează în Smith, Ludwig (1987) a măsurat și a comparat un număr mare de ritmuri ELF la subiecți cu frecvențe rezonante în remedii homeopate folosind un analizor de spectru. Bentov a raportat că Schumann a calculat frecvențele rezonante ale cavității Pământ-ionosferă ca fiind de 10,6, 18,3 și 25,9 Hz și a raportat valori mai recente calculate de Toomey și Polk de 7,8, 14,1, 20,3, 26,4 și 32,5 Hz. Ludwig a constatat că au fost găsite mai multe frecvențe comune tuturor subiecților și că aceste frecvențe au legătură cu funcții fiziologice specifice. De exemplu, frecvența de 0,1 Hz are legătură cu sistemul circulator, cea de 7,8 Hz e legată de hipocampus, cea de 10 Hz e legată de ritmurile circadiene, cea de 33 Hz, de sistemul limfatic etc. (Roffey)

Oschmann afirmă că există o legătură între energiile vindecătoare și aceste ritmuri ale atmosferei terestre.

„Robert C. Beck a folosit înregistrări EEG pentru a studia activitatea undelor cerebrale la «vindecători» din lumea întreagă: mediumuri, șamani, tămăduitori prin credință, un kahuna din Hawaii, practicanți de wicca etc. Toți acești vindecători produceau tipare similare ale undelor cerebrale când efectuau un act de vindecare. Toți vindecătorii înregistrau o activitate a undelor cerebrale, în medie, de 7,8 – 8,0 cicluri/secundă. Beck a efectuat studii suplimentare asupra unora dintre subiecți și a constatat că în momentele de vindecare undele lor cerebrale se sincronizau ca fază și frecvență cu micropulsațiile geoelectrice ale Pământului – cu rezonanța Schumann.” (Oschman)

Frecvența Schumann și sănătatea oamenilor

Cercetările au arătat că rezonanța Schumann poate modula indicatori ai sănătății umane cum sunt tensiunea arterială, boala cardiacă și neurologică, timpul de reacție, sensibilitățile neuroendrocrine, violența și războiul. Ea se corelează, de asemenea, cu activitatea petelor solare, cu excitabilitatea umană în masă, cu socialitatea și schimbările climatice (Tchijevsky).

Suitbert Ertel (1997) în „Exploziile de creativitate se corelează cu activitatea solară”, a examinat asocierea dintre activitatea solară și oscilațiile în creativitatea umană. Rezultatele sale au arătat că în perioade când activitatea solară este intensă, activitatea creativă umană atinge, de asemenea, puncte de vârf. Tchijevski a confirmat că influența asupra sistemelor nervoase umane este mai mare în perioadele de vârf ale energiei emise de Soare și ale radiației Pământului.

Legăturile chimice sunt legături magnetice, formate între atomi învecinați prin intermediul electronilor-pereche cu spini opuși care se atrag magnetic. În 1977, acest fenomen – legătura dintre ritmurile undelor cerebrale și spectrul de semnale naturale ELF (extrem de joase) ale Pământului – a devenit baza pentru populara carte a lui Itzhak Bentov intitulată „Stalking the Wide Pendulum” (Urmărirea pendulului sălbatic).

El a sugerat totodată că legăturile geofizice afectează sănătatea oamenilor, echilibrul emoțional și bunăstarea spirituală.

Comunicarea ființelor vii prin câmpuri biologice și electromagnetice

În culturile antice, cum au fost cultura egipteană, cultura Hopi, cultura vechilor indieni, culturile mayașă, aztecă și chineză, oamenii credeau, și nu se înșelau, că tot comportamentul lor colectiv era influențat de Soare. Cercetările contemporane confirmă că există o legătură cu sănătatea umană și bunăstarea. Chiar și fenomenele de percepție extrasenzorială sau PSI se bazează pe ipoteza că toate lucrurile vii sunt interconectate și comunică între ele prin câmpuri biologice și electromagnetice.

Hainsworth a lansat un semnal de alarmă în ce privește poluarea electromagnetică (EM) nocivă, ale cărei pericole permanente pălesc în comparație cu amenințarea unor tehnologii precum HAARP [Highfrequency Active Auroral Research Program – Programul de Cercetare Aurorală Activă de Înaltă Frecvență], care transmite pulsații violente în ionosfera Pământului, perturbând potențial întregul scut electromagnetic al planetei și afectând cu siguranță întreaga biosferă și, astfel, bunăstarea umană în general.

A crescut rezonanța Schumann?

Există afirmații precum că frecvența rezonanței Schumann a crescut în ultima vreme, posibil amenințând întreaga biosferă, bunăstarea umană și viitorul evoluției noastre. Aceasta este însă o dezinformare complet nejustificată. Nu avem nicio dovadă cum că RS ar fi crescut. Ben Lonetree, coleg cu autorul, monitorizează zilnic RS de aproape două decenii și nu a înregistrat nicio valoare anormală, fapt ce demonstrează că ideea perseverentă a curentului New Age este incontestabil greșită.

Câmpurile electromagnetice și frecvențele undelor cerebrale

Toate procesele biologice sunt o funcție a interacțiunilor câmpurilor electromagnetice. Câmpurile EM sunt veriga de legătură între lumea formei și tiparele rezonante. Ele stochează gestalt-uri sau tipare informaționale. Puntea care face legătura între rezonanțele sistemului solar și frecvențele creierului se află în structura elicoidală a ADN-ului nostru, care a co-evoluat în mediul înconjurător al Pământului.

Inginerul electrotehnic Lewis B. Hainsworth, MA, a fost printre primii care au sugerat că sănătatea umană este legată de parametri geofizici prin ELF-ul lui Schumann, care apare în mod natural. Ipoteza sa a identificat caracteristici care au loc în mod natural și determină spectrul de frecvență al ritmurilor undelor cerebrale umane: frecvențele semnalelor electromagnetice apărute natural, care circulă în cavitatea rezonantă electric delimitată de Pământ și de ionosferă, au guvernat sau au determinat „evoluția” sau dezvoltarea frecvențelor de funcționare ale principalelor semnale ale undelor cerebrale umane. Ritmul Alfa, în special, este plasat în așa fel încât nu poate niciodată să sufere o interferență extinsă din partea unor semnale apărute în mod natural.

Hainsworth a concluzionat că frecvențele undelor cerebrale umane evoluează ca răspuns la aceste semnale. Dacă ipoteza lui este corectă, condițiile pentru schimbările evolutive în tiparele undelor cerebrale umane au fost acum stabilite. În plus, variațiile acestor tipare pot produce modificări de la ușoare până la dezastruoase asupra sănătății și comportamentului.

Natura stimulului aplicat face dificilă identificarea răspunsurilor în mod direct, așa cum e cel mai probabil ca ele să apară sub forma unor stări legate de stres. Prin urmare, acestea vor apărea ca intensificări drastice în ce privește tulburările mintale, comportamentul antisocial, condițiile psihosomatice și tulburările neurologice. Unele fenomene de câmp electric au fost deja asociate cu creșterea anormală a celulelor și scăderea imunocompetenței.

Toți acești factori ar putea să conducă la apariția unor boli„noi”, probabil însoțite de o scădere a rezistenței la multe infecții minore, o creștere a condițiilor legate de dezvoltarea anormală a celulelor, incluzând cancerul, defectele congenitale și infertilitatea, și o intensificare a problemelor vizând tulburări psihologice, cum sunt dependența de droguri și suicidul. Aceste problemele psihobiologice existente ar putea să crească direct proporțional, dar ar putea fi studiate pentru devieri de la ciclurile Alfa „normale” de 10,4 Hz, cu modificări detectabile în caracteristicile psihologice și abilitățile psihice.

Sursă: https://quwave.com/316-971-1-PB.pdf

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns